About The New Job


Goodmorning from Leiden!

A new month, a brand new job… Afgelopen maandag begon ik eindelijk bij Pride PR, in mijn nieuwe functie als Junior PR-consultant. Vanaf nu zal ik digitale en/of B2B-bedrijven gaan adviseren over hun PR in de breedste zin van het woord.

Voor de lezers die niet weten waar ik het over heb: na een jaar werken bij Textilia heb ik eind 2014 mijn baan als redacteur e-fashion achter me gelaten. Ik vertrok voor een tijdje naar Australië, waar ik verslag van deed op Travelvalley.nl en waar vandaan ik begin 2015 startte met het nakijken van blogs voor Miss Legal. Voor dit laatste bedrijf deed ik al freelance werkzaamheden, maar deze werkzaamheden zijn de laatste maanden uitgegroeid van jurist/blogger tot allround communicatie-specialist/adviseur. Een logische stap – voor mij althans – om verder te gaan in de communicatiewereld. Pride PR het is!

Wat vooraf ging
Wie goed kan rekenen, weet dat ik alweer bijna drie maanden terug ben van mijn reis. Was het zo moeilijk om weer een baan te vinden? Niet per se, al liggen de banen natuurlijk niet voor het oprapen en duren die sollicitatieprocedures altijd eeuwen. Omdat ik erg van transparantie en openheid houd, deel ik graag mijn sollicitatieavonturen (eindelijk!) met jullie. Hieronder één van mijn meest succesvolle sollicitatie-pogingen: deze tweet kreeg bijna 2.000 impressions!

RT mij aan een nieuwe baan! Ik zoek werk 🙂 http://t.co/t9namGuqtQ #baan #job #vacature pic.twitter.com/VPudCccUuu

— Suzanne van Duijn (@SuusjeQ) March 23, 2015

De cijfers
Totaal heb ik 18 sollicitaties uitgezet. Of eigenlijk heb ik gereageerd op 11 vacatures, heb ik 2 bedrijven zelf  (zonder vacature) benaderd, ben ik door 2 bedrijven zelf benaderd, en zijn 3 sollicitaties een beetje via via gegaan (kennissen tipten me dat er bij hun werkgever een vacature zou komen). Van 2 bedrijven heb ik – na gesprek of mailwisseling – niets meer vernomen. Van 13 bedrijven ontving ik een ‘afwijzing’ (daarvan was ik bij 4 bedrijven op gesprek geweest – en bij 3 daarvan zelfs op tweede gesprek). Wie nog een keer rekent, weet dat ik bij de overige 3 bedrijven dus ben aangenomen. Huh, 3 banen? (Ja, ik weet dat je getallen onder de 21 uitschrijft, maar voor dit verhaal vond ik cijfers even wat leesbaarder).

Drie banen
Dit moet ik even uitleggen. Eén sollicitatie betrof een horecabaan. De rest van de sollicitaties ging trouwens (op één na) over communicatie-functies (schrijven, social, PR, etc.). Voor de horecabaan werd ik direct aangenomen. Hier heb ik in mei twee weken gewerkt. Zo blijkt maar weer dat ik niet alles deel op mijn blog 😉 Enfin, ondertussen werd ik ook aangenomen bij een tweede bedrijf. Deze functie zou eind mei starten, maar zou een nulurencontract worden met onregelmatige uren. Uiteraard niet ideaal, maar ik zou het dan kunnen combineren met de horecabaan. Totdat ik het goede nieuws kreeg van het derde bedrijf: ik was aangenomen! En bovendien niet voor de drie dagen waar in de vacature over gesproken was, maar voor 36 uur! Ik ging uiteraard meteen akkoord. Mijn horecabaantje heb ik na twee weken dan ook alweer moeten opzeggen. De ’tweede baan’ heb ik afgezegd. Al met al geen slechte score dus als je het mij vraagt. Ik heb wel eens meer moeten solliciteren met minder resultaat 😉 Lees vooral eens ‘Hoe krijg je toch die droombaan?

Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op


Wat ga ik doen?
Goed, Junior PR-adviseur it is dus! Ik ben er heel blij met en voel me vereerd dat Pride PR in mij gelooft 🙂 Het is de bedoeling dat ik mij ga bezighouden met de digitale en/of B2B-klanten, omdat ik ook bij Textilia en Miss Legal natuurlijk veel met online ondernemers heb gewerkt. Daar ligt ook nu mijn ambitie. Inhoudelijk komt het neer op communicatie van A tot Z: van strategie tot plan tot uitvoering tot reflectie en weer opnieuw. Een klein beetje over Pride PR: het kantoor bestaat al meer dan tien jaar en focust zich op ondernemende merken. Ik ken Pride PR van een event dat door hen werd georganiseerd, en waarvoor ik was uitgenodigd als redacteur e-fashion. Zo zie je maar weer, netwerken is key! En een flinke dosis (andere) ervaring, kennis, ambitie, lef én een beetje geluk natuurlijk.

Hoe ben jij aan jouw baan gekomen? Heb je veel moeten solliciteren? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *