Van Friesland naar New York met Rens KroesEn het musthave-kookboek van dit jaar is… Powerfood #2 van Rens Kroes! En dit jaar houd ik het boek lekker zelf, zodat ik eindelijk kan genieten van die gezonde recepten.

Rens Kroes is helemaal hot, net als haar kookboek Powerfood: van Friesland naar New York. Dat kwam deze week op één de bestsellerlijst binnen. Maar ik heb al veel langer een oogje op Rens. Al toen zij nog ‘het zusje van’ was en blogde voor de onbekende beautysite Beautyandthe.com. Ik schreef er deze blog over en tipte Rens zelfs als covermodel bij Grazia. Toch was ik vorig jaar zo dom (en lief) om haar eerste kookboek cadeau te geven aan mijn moeder. Toen ik al die heerlijke recepten op een ieders Instagram voorbij zag komen, had ik écht spijt van mijn gulheid. Daarom bestelde ik vorige maand voor mezelf vast het boek op Bol.com en had het nu lekker als eerste in huis.

Een foto die is geplaatst door RENS KROES (@renskroes) op


Powerfood?
De titel Powerfood komt inderdaad (weer) terug in de recepten van Rens. Die bestaan heus niet alleen uit superfoods, maar er wordt wel vaak gekookt met krachtige ingrediënten. Bijvoorbeeld roggeontbijtkoek of poweromelet. Van allerlei maaltijden weet Rens de gezondste variant op tafel te zetten. Brownies van zoete aardappel bijvoorbeeld. Of pizza met bloemkoolbodem. Zo kan je schaamteloos dooreten! Al ben ik er ook een voorstander van om af en toe eens écht goed te zondigen. Ik zal het kookboek van Rens dan ook niet als nieuwe levensstijl gaan hanteren. Aan sommige maaltijden heb ik namelijk gewoon niet genoeg. Een gazpacho als hoofdgerecht bijvoorbeeld. Daar wil ik een broodje bij. En de aubergine met tomatensaus en geitenkaas voelde voor mij toch een beetje incompleet. Maar wel lekker 😉

Jamie Oliver 2.0
Ik heb inmiddels vier recepten uit het boek gekookt. De sweet chicken salad (een salade van zoete aardappel, boontjes en kip), de gazpacho, de pompoen-quinoacurry en de lasagnine (lasagne van aubergine, tomatensaus en geitenkaas). En ik kan niet anders zeggen dan dat elk recept heerlijk was. En makkelijk te maken. Voor het ene gerecht heb je meer ingrediënten nodig dan het andere, maar Rens is geen Jamie Oliver die elke dag vier schalen op tafel zet met voor elk een aparte saus. Dat kan af en toe ook lekker zijn, maar ik houd het vaak graag simpel. De meeste gerechten waren binnen een half uur à drie kwartier klaar. Top dit!


Nummer één?
Rens opende een pop-up restaurant om haar boek te promoten. En ook de familieleden van Rens werken natuurlijk mooi in het voordeel. Maar Rens heeft ook echt een leuk boek neergezet. Vol mooie, persoonlijke foto’s, leuk geschreven teksten en grappige quotes (niet zelf bedacht overigens). De nieuwe sterrenkok van Nederland zal Rens  naar mijn mening echter niet worden. De recepten zijn niet altijd baanbrekend, al hoeft dat natuurlijk geen garantie te zijn voor succes. Maar ik hoef ook niet elke dag een culinair hoogstandje te eten, De recepten zijn heerlijk, gezond en makkelijk en doen het vaak leuk op Instagram. 😉 Ik gun Rens de eerste plaats van harte!

Quinoa-kutten
Toen ik van de week de pompoen-quinoacurry maakte en er een foto van op Instagram postte, kreeg ik meteen enthousiaste reacties van mijn vriendinnen. Ze komen zelfs woensdag bij me eten om het recept van Rens zelf te proberen. Daarom deel ik graag dit recept met jullie.

Een foto die is geplaatst door Suzanne van Duijn (@suusjeq255) op

Bestel hier het nieuwe boek van Rens Kroes!

Of lees meer over boeken voor wereldburgers op Artikel 2.55 🙂

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *