Business-proof: modelabel A.M. Westen


Foto: A.M. Westen

Zondag 12 juli ging ik op de valreep toch naar Amsterdam Fashionweek. Ik had kaartjes gewonnen voor de show van A.M. Westen, een label vol elegante kleding, dat debuteerde op de catwalk.

Nu ik niet meer bij Textilia werk, moet ik ook de Amsterdam Fashionweek sinds kort missen. In januari was dat geen punt, toen zat ik lekker aan het strand in Australië. Deze maand vond ik het minder. Ik ben weer in het land, en zag overal jaloersmakende plaatjes opduiken. Ik was dan ook blij verrast toen ik op de valreep alsnog naar Amsterdam Fashionweek kon gaan: ik had kaartjes gewonnen voor de show van A.M. Westen.

A.M. Westen
Wie? A.M. Westen is het womenswear label van Annemarie Manon Westen, geboren in Leiden, wonend en werkend in Utrecht. Kijk, daar heb ik raakvlakken mee 😉 Maar het was niet geheel toevallig dat ik juist naar de show van A.M. Westen zou gaan. Ik volg het label op Facebook, omdat ik Annemarie als redacteur eens heb geïnterviewd op Modefabriek, en ik gecharmeerd was geraakt van de elegantie van Annemarie en haar label. Bovendien is ze een echte ‘powervrouw’: geboren in 1989, afgestudeerd in 2011, ervaring opgedaan in New York en Amsterdam, en nu dus haar eigen modelabel. En een debuut op Amsterdam Fashionweek. You go girl! De kleding van A.M. Westen is naast elegant ook business-proof, met veel zwart en wit, ‘verfijnde draagbaarheid’, androgyn en toch heel vrouwelijk.

Enfin, ik ging dus tóch naar Amsterdam Fashionweek vorige week en nam vriendin J. weer met me mee. De middag begon al goed toen we door een fotograaf van Team Peter Stigter werden gevraagd of we op de foto wilden. “Ja, leuk, graag!” riep ik enthousiast. Niet de reactie die een doorgewinterde modeblogger zou geven (maar wel zou denken), maar ik ben nu eenmaal een flapuit en bovendien een travel-, business- en lifestyleblogger, met een liefde voor mode 😉

Foto: Team Peter Stigter

Voor de show eerst even een wijntje gedronken om bij te kletsen en mensen te spotten. Het was vrij rustig, misschien omdat het zondagmiddag was? Behalve Cecile Narinx en Talita Kalloe (Communicatie & PR voor A.M. Westen) zag ik geen ‘bekenden’. Op naar de show dan maar, want daar kwamen we tenslotte voor. De show was niet in de Gashouder maar in het Transformatorhuis, waar vaak de kleinere shows plaatsvinden. We hadden eigenlijk een staanplaats achter de derde rij stoelen, maar gelukkig konden we uiteindelijk toch zitten. Wel zo chic 😉

Showtime!
De show begon op tijd, met harde, krachtige muziek. De modellen, met hun steile haren strak langs hun gezicht of strak naar achter, liepen stevig door. Op blote voeten, zo zag ik later. Zwart en wit voerden de boventoon, met hier en daar een vleugje donkergroen. De collectie bestond stuk voor stuk uit prachtige items: van een soepel vallende pantalon met ceintuur tot een zwierige bloesje. Blond, brunette, Aziatisch: er liep van alles mee in het twaalf-koppige team van A.M. Westen. Allemaal powervrouwen zonder uitgesproken sexy te (willen) zijn.


En toen was het alweer heel snel voorbij. Mijn five minutes of Fashionweek zaten er alweer op. Maar het was toch wel leuk om er even bij te zijn geweest. Ik was altijd al nuchter, maar kijk nu met een objectieve(re) blik naar de modewereld. Mooie kleding is fijn, zeker als daar een verhaal achter zit en iemand als Annemarie daar keihard voor heeft gewerkt. Maar het wereldje eromheen blijft een beetje een poppenkast. Als is dat ook wel lachen als je het allemaal niet zo serieus neemt en er een wijntje bij drinkt met een vriendin. Opdoffen op de zondagmiddag, wanneer mag ik weer?

A.M. Westen is te koop via de online shop en via verschillende verkooppunten, zoals SPRMRKT in Amsterdam. De showroom van A.M. Westen zit aan de Oudegracht in Utrecht.

Ben jij wel eens bij Amsterdam Fashionweek geweest? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *