New kid in town: Kaboom Hotel in Maastricht 5


Disturb me and I kill you 🙂

Sinds deze maand is er een nieuw hotel in Maastricht. Kaboom Hotel is smart, sophisticated en rebels, en nog betaalbaar ook. Ik reisde af naar het zuiden om deze nieuwe hotspot te testen.


Na twee uur treinen kom ik aan in Maastricht. Ik heb vriendin J. meegenomen om me te helpen met een zware taak: het testen van het nieuwste, hipste én meest betaalbare hotel in Maastricht: Kaboom hotel. Het pand – pal tegenover het treinstation – staat nog bijna compleet in de steigers, waardoor het even zoeken is naar de ingang. Links naast het DE Café vinden we de automatische schuifdeuren en stappen we naar binnen. Dit wordt leuk!

Booming business

Ik leerde Kaboom kennen tijdens het travelbloggersevent van Cherry Picker. Of eigenlijk sprak ik Anique, die als marketeer bij La Bergère Group ook de marketing van Kaboom zou gaan doen. Kaboom Hotel was destijds namelijk nog niet eens open. Het stoutste jongetje van de klas zou pas in juli de deuren openen. Maar dat weerhield mij er niet van alvast een samenwerking aan te gaan: één nachtje slapen in Kaboom en daarover bloggen (samenwerken met reisbloggers doe je zo!). Mijn verwachtingen waren hoog. Op de site van Kaboom had ik onder andere al gelezen dat Kaboom een nieuw soort low budget-hotel is, voor een nieuw soort gast. Een “spotgoedkoop hotel waar je aan niets merkt dat het goedkoop is.” Voor gasten die “smart, sophisticated en een tikkeltje rebels” zijn. Daar kon ik mij prima in vinden. Ik houd – uiteraard – van fijne, hippe hotels, maar wil hier niet (te) veel voor betalen. Hoe vaak zit je immers op je hotelkamer?

Kaboom Hotel (in progress)
Steiger of geen steiger: ontbijten doen we buiten!
De lobby

Dat was precies het idee van Kaboom, of eigenlijk van het brein daarachter: La Bergère Group. Bij Kaboom Hotel zijn alle ‘onnodige dingen’ weggelaten. “Voor een bad heb je toch geen tijd,” aldus de website. Zo worden de prijzen laag gehouden en heb je toch precies genoeg: een fijn (Auping) bed, behulpzame staff die je graag de weg wijst, ruimte om je kleding op te bergen (en te hangen, fijn!), een regendouche, XL flatscreen en gratis WiFi. Of je nu backpacker of zakenvrouw bent (of allebei), en komt voor business of pleasure (of allebei): in één van de 63 soundproof kamers (en op de rooftop) vermaak je je vast goed.

Voor het ontbijt is Kaboom een – hoe kan het ook anders – slimme samenwerking aangegaan met het DE Café naast/onder het hotel. Voor 7,50 euro kun je bij de receptie een voucher aanschaffen, waarmee je een heerlijk ontbijtje krijgt bij de buren. Denk aan een goede koffie naar keuze, een croissant of broodje, een bakje yoghurt en een sapje. De WiFi werkt bij het DE Café overigens nog prima, waardoor je tussen de cappuccino’s door vast rustig je mail kunt checken. Been there done that 😉

Leuke, speelse details
Lekker spelen
It’s all about the details!

Maar hoe vond ik het nou echt?

Het comfort en luxegevoel van een duur(der) hotel voor een schappelijke prijs: dat is Kaboom Hotel. Al vanaf 38 euro per persoon per nacht (inclusief ontbijtvoucher) kun je een kamer boeken. In het weekend is dat 49 euro. Dat is niet duur (voor Nederlandse begrippen). Als ik Booking.com mag geloven, is er maar één hotel in Maastricht goedkoper: Stay Okay Maastricht kost 33 euro per persoon per nacht, maar dan slaap je wel op een slaapzaal. De meeste hotels in Maastricht beginnen vanaf een eurootje of 60 voor een tweepersoonskamer per nacht, en lopen op tot ver in de 100 à 200 euro.

Vanaf het moment dat ik de lobby binnenloop, heb ik een goed gevoel. Niet gek, want de lobby is clean wit, de lift is beschilderd, er hangt snoep achter de receptie en er ligt een plastic(?) hond op een kussen. What’s not to like? We worden uiterst vriendelijk begroet, krijgen een plattegrondje van Maastricht en kunnen onze tassen vast kwijt (inchecken kan pas vanaf 15:00 uur). Nadat we in de stad een stuk goddelijke vlaai hebben gegeten, keren we terug naar Kaboom en kunnen we onze kamer in. De badkamer is mooi (vergelijk dat eens met een Ibis Budget!), de muren én het plafond zijn bekleed met signature behang, en het bed ziet er verleidelijk uit. Ook leuk vind ik de grapjes: kleding kan worden opgehangen aan een rekstok, een klok is overbodig, en alles wat je moet weten staat gewoon op de muur.

Mooie badkamer!
Waarom niet op de muur?
“Wil je even doen op je zapt, J.?”

Na weer een paar uur de stad in te zijn geweest (je bent er zó!), genieten we nog even van een biertje (van het huis) op het rooftop-terras, en van onze flatscreen. Heerlijk, tv kijken in bed! Op een beschaafde tijd sluiten we onze oogjes: het is geen straf om in de verse, witte lakens te gaan slapen. Omdat we de airco hebben uitgedaan, is het ’s nachts wel wat warm onder de dekens. Ook vind ik het kussen een tikkeltje hard (nog niet ingeslapen misschien?) en had ik, als ik met mijn vriend was geweest, graag geen losse matrassen en dekens gehad. Maar ja, verder mag (en ga) ik niet klagen. Ik zou zeker weer naar Kaboom gaan als ik nog een keertje naar Maastricht ga, promised!

Even douchen en de haren föhnen (chil, een föhn!) en het is alweer tijd voor het ontbijt. Ook besluiten we vast uit te checken, want hoewel we nog net tijd hebben voor een tweede dosis cafeïne op het terras, moeten we daarna weer verder. Op naar Amsterdam, want ik moet ook nog gewoon ‘echt’ aan het werk die dag. We zijn niet allemaal fulltime travelblogger hè? 😉

We gaan weer, hoi hè?!

Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik kreeg mijn verblijf bij Kaboom Hotel gratis, in ruil voor deze review. Mijn mening is 100% oprecht. Dank voor het heerlijke ‘weekendje weg doordeweeks’, Kaboom Hotel! 

Lees hier meer over de leukste restaurantjes, winkeltjes en wijkjes van Maastricht 


Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “New kid in town: Kaboom Hotel in Maastricht