Hoe kun je vaker weekendjes weg? 8


Luxe voor een prikkie 😉

Groningen, Antwerpen, Noordwijk, Zeeland… Ik ben al best wat weekendjes weg geweest sinds ik terug ben uit Australië. In deze blog deel ik mijn geheimen: zo kun je goedkoper (en dus vaker) op reis.

Sinds ik terug ben uit Australië weet ik dat het voorlopig even gedaan is met de lange reizen. Die kosten immers veel tijd en geld. En voor dat geld ben ik inmiddels weer hard aan het werk. En daardoor heb ik ook meteen wat minder tijd. Om toch de reiskriebels tegemoet te komen én gelukkig te zijn in eigen land, heb ik besloten om zo vaak mogelijk een klein tripje dicht bij huis te maken. Soms is dat een dagje weg, maar ook een weekendje er tussenuit kan héél erg lekker zijn. Zo ben je er toch even ‘uit’ én dat hoeft niet duur te zijn. Zo houd ik mijn minitrips goedkoop (en kan ik dus vaak op pad).

Huizenruil

In maart ging ik met vriendinnen een weekend naar Groningen. Vrijdagavond heen, zondagmiddag terug. De kosten? We betaalden alleen het vervoer, wisselden boodschappen doen af met uiteten gaan, en dronken biertjes voor één euro (lang leve piekuur!). Ons geheim? We sliepen in het apartement van een vriend van ons. De vriend in kwestie sliep op zijn beurt bij mij thuis. Moraal van dit verhaal: woningruil kost je niets, en levert zowel jou als je ruilpartner een leuk weekendje weg op. Heb jij vrienden in andere steden wonen? 

‘Mijn’ huisje was slechts een tunnel van het centrum vandaan.

With locals

Heb jij een vriend in een andere stad wonen? Dan kun je deze vriend natuurlijk ook vragen om niet te ruilen, maar om gezellig samen op stap te gaan. Zo heb je niet alleen een gratis verblijfplek, maar ook de beste gids die je je in de stad kunt wensen. In april dit jaar bracht ik een bezoekje aan Antwerpen, omdat mijn Sydney-vriendin Joanna daar woont. Ze liet me de beste adresjes van Antwerpen zien, voor een échte local experience. In juni kon ik de favor returnen en leidde ik Joanna rond door Utrecht, mijn stadsie. 

Connecties

Oké, niet iedereen heeft misschien de juiste connecties bij de juiste hotels, maar toevallig kent mijn vriend wél via via iemand bij Huis ter Duin. En dus sliepen we eind mei voor een schrijntje van de prijs in een luxe hotelkamer in het grand hotel aan het strand. Mét uitzicht op zee en heerlijk, luxe ontbijtbuffet. Sorry, ik wil jullie niet jaloers maken, alleen inspireren. Dus denk nog eens goed na: als je in six handshakes de hele wereld kent, ken je toch vast via via wel iemand die bij een leuk hotel werkt? Sowieso kun je eens de stoute schoenen aantrekken en een hotel opbellen voor een korting en upgrade. Wie niet waagt…

Tegen een hotel aan zee zeg ik geen nee!

Surpreisje

Verrassingstrips zijn helemaal hip, dankzij de geweldige reisorganisatie Srprs.me. Je boekt er een reis vanaf  100 euro per persoon en gaat vervolgens drie daagjes naar een onbekende bestemming. De vlucht en het hostel zijn inbegrepen. Hoe dat kan? Waarschijnlijk kunnen ze de prijs zo laag houden doordat ze pas kort van tevoren kijken welke tickets en hotels er op dat moment goedkoop zijn. Ik vind het in ieder geval een heel goed plan. Maar er zijn meer organisaties die goed(kop)e trips aanbieden. Zo bood ook Travelbird laatst verrassingsreisjes aan, en kun je bij Hotelaanbiedingen.nl (sowieso een goedkope tip) ook ‘Secret Hotels’ boeken. Mijn vriend en ik boekten laatst zo’n Secret Hotel in Goes, en werden vervolgens opgebeld dat het hotel toch vol zat. Omdat hotels je dan geen mindere optie mogen aanbieden, kregen we een mooier hotel aangeboden. Om daar vervolgens nog een upgrade naar een grotere kamer te krijgen. En zo zaten we uiteindelijk voor 60 euro per nacht in een appartement van 300(!) euro per nacht.

Ook via Vakantieveilingen.nl ging ik vorig jaar relatief goedkoop op reis in eigen land. 

Deze post is (helaas) niet gesponsord 😉

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Hoe kun je vaker weekendjes weg?