Tour du Monde: mijn mooiste fietstochtjes


Op nummer één: San Fran!

De hele wereld is momenteel in de ban van de Tour de France. Dat deed mij denken aan mijn eigen favo fietsavonturen. Ook ik heb tourkoorts, maar dan niet door Frankrijk maar door deze vijf bestemmingen.

De Tour de France… ik heb er niet echt iets mee. De tv stond bij ons vroeger altijd aan, maar sinds ik op mezelf woon kijk ik nooit meer. Toch stond ik 4 juli braaf aan het parcours in Utrecht voor de Grand Depart. Kijk, als er gezelligheid bij komt kijken, kijk ik graag sport! Als het op fietsen aankomt, spring ik toch liever zelf in het zadel. Zeker op reis, want zo combineer je het praktische met het aangename. De fiets is een chil vervoersmiddel, want niet duur, sportief, milieuvriendelijk én ideaal voor wie van de omgeving wilt genieten. Je kunt net even wat meer zien dan lopend, maar bent flexibeler dan met openbaar vervoer. Dit waren mijn mooiste ritjes so far.

San Francisco
Uiteraard op één: fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco, Californië. Ik deed het in augustus 2014, toen ik met mijn vriend een rondreis maakte door de Golden State. We zijn echt verliefd geworden op Amerika, en San Francisco heeft daar zeker aan bijgedragen. Drie nachtjes verbleven we er in een Airbnb’tje in SoMa. Fietsen over de Golden Gate stond op dag twee op het programma. Wat was dat gaaf zeg! De brug is enorm lang, maar ook vooral heel hoog. Het grootste cruiseschip past er nog onderdoor, en de ‘pijlers’ waar de auto’s onderdoor rijden zijn reusachtig.

De Golden Gate over fietsen duurt wel even!
Fietsen is hip!

Los Angeles
Ook dit ritje kon in Californië niet ontbreken: fietsen over de boulevard van Santa Monica, een gezellig wijkje in Los Angeles. LA was onze eerste (en laatste) bestemming. We verbleven er twee nachtjes, wederom in een Airbnb. Ons appartement stond in Venice, maar na een stukje wandelen kwamen we aan bij het strand (Venice Beach), en huurden we daar twee beachcruisers om daarmee naar de pier van Santa Monica te fietsen. Dit is het eindpunt van Route 66. Helaas was het geen zonnig weer, maar de California vibe kwam goed los!

Beach cruisin’ bij Venice Beach
Op de pier van Santa Monica

Vancouver
Nooit geweten dat dit zo’n mooie, leuke stad zou zijn. Ik heb heel goede herinneringen aan Vancouver, waar ik twee nachtjes verbleef met – uiteraard – mijn vriend. We hadden net een luxe familiereis door Alaska achter de rug, en hadden besloten daar nog een tripje met z’n tweeën aan vast te plakken. Van Vancouver zouden we doorvliegen naar Californië, maar niet voor we eerst de Canadese stad goed hadden verkend. Vancouver heeft een serieuze skyline, ligt aan het water, en is omringd door prachtige natuur. Tel daar de vriendelijke mensen en het (toevallig) goede weer bij op, en je hebt een perfecte citytrip! Op dag twee huurden we een fiets en fietsten we langs het water, door Stanley Park, naar de Lion’s Gate Bridge.

Poseren bij Lion’s Gate Bridge
Lion’s Gate Bridge

Laos
Tien jaar geleden had ik nog nooit van dit land gehoord. Ik wist dan ook niet wat ik me erbij voor moest stellen toen ik er in 2011 kwam tijdens mijn Grote Azië-trip. Laos bleek een verborgen parel, en dan met name Si Phan Don. Dit zijn honderden eilandjes in de Mekong River, in het zuiden van Laos. Je kunt er heerlijk ontspannen en overnachten voor een paar euro. Dat deed ik dus maar. Tijdens één van deze relaxte dagen huurde ik een fiets en zag prachtige velden, onder een strakblauwe hemel. Uiteindelijk kreeg ik een lekke band, maar dat heeft de herinnering aan dit fietstochtje niet kunnen verpesten.

Si Phan Don, Laos
<3

Melbourne
Begin dit jaar maakte ik in Melbourne een heel leuk fietstochtje. Ik boekte een tourtje bij Freddy’s Bike Tours en fietste een paar uur lang door de stad, samen met zo’n tien andere toeristen en Freddy himself. Freddy liet ons bekende en onbekende plekjes zien, en vertelde overal mooie verhalen bij. Zo krijgen gebouwen en plekken veel meer betekenis, en kun je ze beter herinneren als je later weer thuis bent. Ik schreef een blogje over dit fietstochtje voor Travelvalley.nl, mocht je meer willen weten. Meer over Melbourne lees je in dit blogje.

In één van de street art-steegjes in Melbourne
Melbourne’s skyline

Huur jij wel eens een fiets op vakantie? Wat was jouw mooiste fietstochtje op reis? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *