Drie keer ontspannen voor kantoorklerken 1


Yoga is helemaal hipster en nog chil voor lichaam en geest ook! 😉

Wie hard werkt en – vooral – de hele dag achter een computer zit, moet ook aan de lichamelijke en geestelijke gesteldheid werken. Ik geloof trouwens dat die twee heel erg verbonden zijn. Met deze drie tips voel je je lichamelijk én geestelijk weer goed in je (kantoor)lijf.

Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers af en toe een massage aan. Masseren heeft immers een positief effect op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid, en dus heeft ook de werkgever daar baat bij. Werknemers voelen zich gewaardeerd en massage voorkomt of vermindert stress en rugklachten. Ook voor zelfstandigen of werknemers zonder lieve baas is een massage daarom zeker aan te raden. Bij Pride heb ik het geluk dat ik elke maand een half uurtje op de massagetafel mag. Dan krijg ik een rugmassage van een professionele masseur. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om te ontspannen na kantoor, en je lijf en geest fris te houden.

1. Massage
Ik noemde ‘m net al: de massage. Nek, schouders en rug hebben het immers zwaar te verduren door die kantoorbaan! Maandelijks een massage is geen slecht idee. Heeft jouw werkgever het licht nog niet gezien, werk je voor jezelf of heb je aan één massage per maand gewoon niet genoeg? Boek er dan zelf eentje!  Ik ging in maart dit jaar naar de City Spa Bali in Utrecht en waande me daar weer even in Ubud. De sfeer is er helemaal ‘indo’ en de massages idem dito. Het is dat ik nu bij Pride elke maand gemasseerd word, maar anders wist ik het wel. Ietsje minder shoppen en je hebt het bedrag er bovendien uit. Je lijf en geest zullen je dankbaar zijn 😉

City Spa Bali

2. Yoga
Yoga, ik houd ervan! Niet dat ik mezelf nu een echte yogi zou noemen hoor. Ik ga nooit vaker dan één keer per week. Eerder één keer per maand. Ik zie het echt als een uitje. Een massage zal ik het niet noemen, maar als ik mezelf trakteer op een yogalesje – zeker op een mooie locatie – dan voelt dat echt als een cadeautje voor mijn lijf en geest. Helemaal ontspannen loop je na de les weer naar buiten. Of nou ja, als je een yogales hebt gevolgd in de open lucht, ben je natuurlijk al buiten. Dubbelfijn! Helemaal leuk is het dat ik deze maand ontdekte dat er yoga wordt gegeven bij Strand Oog in Al, door yogalerares Christa van Yoga Vida. Christa geeft elke zaterdag les van 11:00 tot 12:00 uur. De les kost vijf euro per persoon. Tip: houd de Facebook-pagina of website van Yoga Vide in de gaten voor extra lessen en andere activiteiten. Zo geeft Christa bijvoorbeeld ook zondag aanstaande een les bij SOIA.

Yoga-view of the day (afgelopen zaterdag 22 augustus)
Iedereen zen: de les is bijna afgelopen. Wat vliegt de tijd!


3. Hardlopen
Al maanden (of misschien al wel sinds ik naar Utrecht verhuisde) probeer ik weer een goed sport-ritme te krijgen. Dat lukte niet echt. Maar ik dwing mezelf nu al een tijdje om écht vaker te gaan, en dat werkt. Ik loop vaker, zoek nieuwe, mooie routes, luister leuke muziek… En zo gebeurde het dat ik er nu al een paar weken lekker in zit. Ik loop langere en verschillende afstanden, en ook makkelijker en met meer plezier. Ook niet onbelangrijk. Tijdens en na het rennen voel ik me sterk, ontspannen en trots. I did it! Hopelijk hou ik deze vibe vast, want ik begin echt van mijn loopjes te genieten, en mijn lijf en geest zijn er ook blij mee 🙂 Iemand tips om het lopen (nog) leuker te maken?

Mijn favo hardloop-plekje, met aan de overkant Strand Oog in Al.
Na de yoga-les van Yoga Vida nog even een stukje hardlopen 🙂

Win een kortingsvoucher van Treatwell.nl
Zoals jullie misschien weten, ben ik affiliate-partner van Treatwell.nl, dé Nederlandse site waar je altijd en overal beautybehandelingen kunt boeken. Ik boekte al eens een pedicure (mijn voetwratjes zijn inmiddels overigens verdwenen!) en een heerlijke massage. Maar daar heb jij natuurlijk weinig aan (behalve mijn vermakelijke blogjes natuurlijk). Daarom beloont Treatwell.nl deze maand ook jullie; de lezers van blogs over Treatwell.nl. De bedenkers van de drie meest originele comments onder deze blog ontvangen een kortingsvoucher van 10 euro. De vouchers zijn geldig tot 1 oktober 2015. Kruip dus eens uit je schulp en maak kans op jouw eigen verwenmoment! 😉

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Drie keer ontspannen voor kantoorklerken