Vijf maanden terug: de stand van zaken


Maandelijkse Schiphol-selfie 😉

De dag die je wist dat zou komen is aangebroken. Precies vijf maanden geleden stapte ik in het vliegtuig terug naar Nederland, na vijf maanden reizen. Dat betekent dat ik nu even lang terug ben als dat ik weg ben geweest. Hoe is dat?

Toen ik in maart dit jaar thuis kwam van vijf maanden reizen, stelde ik mezelf drie doelen. Vooral gelukkig blijven en genieten van het moment, ook thuis. Dat was één. Ten tweede nam ik me voor om (een beetje) gezond te gaan (of blijven) leven. Na al dat blikvoer en het gebrek aan sport was dat geen gek idee. Tot slot wilde ik uiteraard ook snel weer aan de bak, om geld te verdienen en mezelf business-wise verder te ontwikkelen. In deze blogs – een maand terug, twee maanden terug, drie maanden terug, vier maanden terug – lees je hoe het me tot nu toe is vergaan. Vandaag een nieuwe update!

Happy 
Gelukkig blijven en genieten van het hier en nu, in Nederland dus, gaat vrij goed. Ik heb geen enkele reden tot klagen (maar toch doe ik dat soms, hihi). Ook genieten van eigen land gaat me prima af. Afgelopen maand voegde ik weer twee mini-tripjes aan mijn lijstje toe: een nachtje Maastricht en een nachtje naar Scheveningen. Verder had ik veel etentjes en borrels, en ging ik naar de modeshow van A.M. Westen tijdens Amsterdam Fashionweek. Verder maakt het zonnetje mij erg gelukkig! Maar dat ik een mooi leven heb in Nederland zegt natuurlijk niet dat ik wel eens terug verlang naar het nomadenbestaan. Het is een luxeprobleem, maar het leven-na-reizen is soms best lastig!

Geluk is… shoppen in Maastricht!

Healthy
Tja, daar is-ie weer! Ik nam me vorige maand voor me deze vijfde maand thuis écht in te zetten om gezonder te leven. Maar ik at en dronk niet veel beter en sporten deed ik ook niet veel meer dan eerst. Al eet ik ook niet de hele dag onbeperkt witbrood, vlokken en bitterballen hoor! Ik heb een redelijk gezond eetpatroon, maar ik neem ook vaak een taartje, wijntje, kroketje, biertje of stukje chocola daarbij. Pluspunten: ik volgde een yogales op het strand (supergaaf!) en rende voor het eerst sinds tijden 40 minuten achter elkaar hard. Dat kon ik vast al wel, maar ik was te lui om het te doen. En daar gaat het dus vaak mis 😉 Gewoon doen is het devies, en me niet verschuilen achter ‘laat thuis’ en andere excuusjes. Het leven is een keuze! Maar: happy at home zijn was mijn hoofddoel, en als ik dat ook ben zonder fitgirl te zijn, dan ben ik blij.

Zen op het strand 😉

Wealthy
Nu ik alweer ruim twee maanden aan het werk bij bij Pride, heb ik mijn financiën weer op orde en ben ik weer helemaal gewend aan het werkende leven. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik de hele maand maart en april nog thuis heb gezeten. Het werk bij Pride is leuk, en hoewel de PR technisch gezien nieuw voor me was, blijk ik veel dingen – zoals gehoopt – terug te zien die ik al kende, zoals bloggen en journalistiek. Daarnaast doe ik nog steeds mooie dingen voor/met Miss Legal en gaat ook mijn eigen blog lekker. Ik had een leuke samenwerking met Kaboom Hotel, en mijn Facebook-pagina wordt goed bekeken laatste weken. Like jij Artikel 2.55 al? 🙂

Digital nomad spelen in Maastricht

En nu?
Omdat ik het een beetje raar vind om langer met dit ‘x-maanden-terug’ door te gaan dan ik ben weggeweest, heb ik besloten deze ‘maandoverzichten’ te gaan samenvoegen met mijn Happy Thoughts. Een soort Happy Months dus. Je ziet het begin september wel 😉

Thanks for reading!

P.S. Wil jij mij helpen door deze survey in te vullen? Het kost slechts twee minuutjes!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *