Een half jaar terug: NIET TE DOEN! ;-) 4


via Pinterest

Met een positieve instelling kom je een heel eind. Ik geloof dat geluk grotendeels een mindset is. Je kunt jezelf dus ook juist ongelukkig denken. Dat deed ik vorige week even.

Think happy thoughts, roep ik al jaren. Aan negativiteit heb je immers niet veel. Maar soms is alles gewoon even helemaal kut, is het niet leuk om weer thuis te zijn, en heb je eigenlijk gewoon heel erg heimwee naar het reizen.

10 things I hate about you…
Het lijkt misschien of ik helemaal op mijn plek ben in Nederland. En alles wat ik hier heb, is eigenlijk ook helemaal top. Waar het om gaat is wat ik hier níet heb. Nederland is zo slecht nog niet (nouja, soms wel), maar het is gewoon niet Australië. Of Nieuw-Zeeland. Of Bali. Of Californië. En ik moet nou eenmaal weer elke dag werken, en met de trein daar naartoe. In de regen. En straks ook weer in het donker.

De wekker gaat weer. Ik weet al wat de dag gaat brengen. Geen nieuwe plekken en onverwachte avonturen voor mij. Ik ontbijt gewoon binnen, want ik heb geen balkon of tuin en bovendien regent het. Ik stap niet in mijn mini-van, rijd niet aan de linkerkant van de weg. Geen tropen, strand of wereldstad voor mij. Geen nieuwe mensen ontmoeten, geen barbecue, en geen goedkope biertjes drinken voor het slapengaan. Geen shortje en flipflops aan, en wél weer make-up op. In Australië zag ik er beter uit zonder mascara, dan ik er nu uitzie mét…

Vandaag ben ik alweer een half jaar terug. Een half jaar! In die zes maanden tijd heb ik ontzettend veel leuke dingen gedaan en meer gezien van mijn land dan in de 26 jaar voordat ik naar Australië ging. Ik woon samen met de allerliefste, heb de leukste vrienden en familie om me heen, heb een fijne baan, ben gezond… Daar ligt het ook allemaal niet aan. Ik probeer alles positief te bekijken en heb het  zéker niet slecht. Ik mag eigenlijk niet klagen over mijn leven, maar dat betekent niet dat ik het backpacken soms niet heel erg mis.

Tips(?)
Van vrienden die lange tijd in het buitenland hebben gezeten, heb ik gelukkig wat tips gekregen om te dealen met deze ‘omgekeerde heimwee’.

* Geef het tijd. Het duurt een half jaar voor je weer een beetje gewend bent thuis.
* Het went nooit meer. Je bent voor altijd besmet met het reisvirus.
* Werk hard om snel weer een volgende (kortere) trip te kunnen maken.

Heb jij last van het reisvirus? En hoe ga jij ermee om?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Een half jaar terug: NIET TE DOEN! ;-)