Tag: Mijn 10 mooiste reisfoto’s 3


Getagd door Travel By San om mijn tien mooiste reisfoto;s te delen

Al jaren maak ik graag foto’s, zeker op reis. En helemaal sinds ik vorig jaar een nieuwe camera aanschafte. Toen ik door collega-blogger Sandra werd getagd voor ‘Mijn tien mooiste reisfoto’s’, klom ik dan ook snel in de pen. 

Laatst plaatste Sandra van de reisblog Travel By San een oproep op Twitter. Welke blogger het aandurfde om zich ‘blind’ op te geven voor haar nieuwe tag. Een tag is een soort rubriek in bloggersland die wordt bedacht door de een blogger, en vervolgens wordt overgenomen door andere bloggers. Het zijn vaak vragenlijstjes, die bloggers dan dus dienen in te vullen. Wat was dus het ergste dat me kon gebeuren door me aan te melden voor de tag? Niet veel! En dus deed ik het 😉

Dit is misschien wel een leuk experiment… Wie durft het aan? Komende dinsdag komt een nieuwe tag online…Wie biedt zich aan als getagde?!

— Sandra | TravelBySan (@TravelBySan) August 23, 2015

Vorige week dinsdag kwam de tag online. Sandra’s mooiste reisfoto’s bleken vooral foto’s uit Amerika te zijn. Niet gek, aangezien haar blog zowat draait om de Verenigde Staten. Wie nog twijfelt aan een bezoekje aan Amerika: ga direct naar Travel By San!

Mijn tien mooiste reisfoto’s
Tja, wat zijn mijn tien mooiste reisfoto’s? Gelukkig zette een opmerking van Sandra me aan het denken. “Hoe kun je nou uit duizenden foto’s tien mooiste foto’s kiezen? Dat is ook lastig, maar wat ik zo leuk vond is dat een foto niet alleen mooi hoeft te zijn vanwege de compositie, maar ook vanwege het verhaal erachter”, aldus Sandra. Ik zette mijn brein aan het werk, en wist in een mum van tijd welke foto’s ik wilde plaatsen. Daarvoor hoefde ik niet eens in mijn archief te bladeren. De verhalen achter de foto’s zijn zulke sterke herinneringen, dat het foto slechts de visualisatie daarvan is. Klinkt zweverig, maar goed, een foto is (meer dan) duizend woorden niet waar?!

In willekeurige volgorde, want ik kan niet kiezen:

1. Monkey Island, Cambodja
Tijdens mijn solo-reis door Zuidoost-Azië, beleefde ik één van de mooiste weken op Monkey Island. Monkey Island is een eilandje op twee uur varen van Sihanoukville. Je hebt er (destijds in ieder geval) slechts een paar restaurantjes, wat bungalows, een duikschool en een dorm. Ik verbleef eerst in een bungalow met mijn twee matties, en daarna nog een aantal nachtjes in de dorm van de duikschool. Ik volgde er namelijk mijn PADI Open Water! Het leven op het eiland was goed. Wakker worden in alle rust, ontbijten op het strand, een dagje duiken, en ’s avonds onder de sterrenhemel over een leeg strand lopen, richting een restaurantje om met je vrienden biertjes te drinken en te eten.

Best memories!

2. Sydney Harbour, Australië
In januari dit jaar vroeg mijn vriend mij mijn ticket van Nieuw-Zeeland naar Melbourne om te boeken naar Sydney. Ik was op dat moment nog in Perth, maar er was iets ‘met een verrassing’. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen. Ik vertrouwde er blindelings op dat het de moeite waard zou zijn en boekte mijn ticket om naar Sydney. Een maand later liep ik niets vermoedend richting het Sydney Opera House, toen ik werd overvallen door twee vrienden uit Nederland. Mijn vriend bleek in het complot te zitten, en had mij bespeeld zodat ik compleet verrast vervolgens een weekje met mijn vrienden in Sydney vakantie vierde. Deze foto doet me niet alleen aan die geweldige week denken, maar is ook nog eens zo mooi (al zeg ik het zelf) dat die bijna nep lijkt. Wát een magische stad!

Magisch Sydney

3. Yukon, Canada
In Noord- en West-Australië reden we soms uren achter elkaar zonder ook maar een picknickplek tegen te komen. Laat staan een tankstation of bezienswaardigheid. Dat was in Alaska en de Yukon wel anders. Daar moesten we extra foto-stops inlassen omdat de omgeving zo mooi was om alleen op de lunchplekken te stoppen. Die lunchplekken waren helemaal mooi. Niet eens vermeld als bezienswaardigheid, maar zelfs deze ’toevallige’ plekjes waren al schitterend. Dit plekje, tussen Dawson en Whitehorse, spande de kroon. Idyllisch, ja dat is het goede woord. Ik voelde me fantastisch tijdens deze reis, en deze foto laat dat precies zien.

If traveling was free, you’d never see me again!

4. Tsavo West National Park, Kenia
Wie op safari gaat in Afrika, ziet ongetwijfeld enorm veel dieren. Dat is toch een beetje het idee van zo’n reis. Het op de foto krijgen van (sommige) dieren is echter een ander verhaal. Soms moet je als een Japanner werkelijk leven door de fotocamera om klaar te zijn voor dat bijzondere moment. En dat deed ik dus ook. Hierdoor heb ik niet alleen als enige van mijn familie een foto van een nijlpaard, maar ook een everzwijn op de kiek kunnen zetten. De foto straalt bovendien precies uit wat ik me bij het woord ‘safari’ altijd in mijn hoofd haalde: De Leeuwenkoning, inclusief rood zand en niet-geasfalteerde wegen. Ik raad iedereen aan eens een safari (in Kenia) te doen. Daarna wil je nooit meer naar een dierentuin!

Timing is everything!

5. Ubud, Bali
Dat ik in mijn vorige leven een Aziaat was, moge duidelijk zijn. Ik houd enorm van Aziatisch eten, en ben al zeven keer in Zuidoost-Azië geweest. Ik voel me er helemaal thuis en was in maart dit jaar dan ook helemaal in mijn nopjes toen ik na Australië nog voor een weekje naar Bali vloog. Ik was al eens op Bali geweest, maar had nog lang niet alles gezien. Toch besloot ik terug te gaan naar twee plekken waar ik al eens geweest was. Eén daarvan was Ubud. Hoewel het centrum van het dorp drukker was geworden, waren de rijstvelden er omheen nog steeds prachtig rustig. Deze foto is voor mij hét beeld dat ik bij Azië heb, en is al maanden mijn bureaubladachtergrond.

Gotta love Bali!

6. Sahara, Marokko
Stiekem zag ik best een beetje op tegen die Sahara-trekking. Vier nachten de woestijn in, zonder stromend water, zonder wc, zonder spiegel, zonder douche, zonder echt bed, zonder de mogelijkheid je even vijf minuten terug te trekken, of even weg te gaan als je geen zin meer had. Die ontelbare kilo’s zand om me heen benauwden me op het begin even, maar later trok ik helemaal bij. Ik begon onze gids te begrijpen, die vertelde dat hij het liefst elke dag in de woestijn was. Het was er rustig en heel erg mooi. Het zand was bovendien schoon: ik had na vier dagen nog steeds geen vieze voeten. Zelfs het niet douchen wende, en die vier dagen ‘vies zijn’ was het allemaal meer dan waard. Wakker worden in alle rust, het gevoel dat je alleen (met je familie, de gidsen en de kamelen), alleen op de wereld bent, en in slaap vallen onder de sterrenhemel… ik kon na vier dagen zelfs vijf kamelen uit elkaar houden!

Als Mohammed niet naar de berg komt, dan gaat mijn familie wel!

7. Lake Matheson, Nieuw-Zeeland
Reisgidsen hebben het wel eens over ‘jaw dropping picture postcard perfect’ uitzichten, zo ook de Lonely Planet Nieuw-Zeeland over Lake Matheson, vlakbij de Fox Gletsjer. Er werd ons verteld dat – als je heel erg mazzel had – je de weerspiegelingen van de besneeuwde bergtoppen in het meer zou kunnen zien weerspiegelen. Drie keer raden wat wij die ochtend zagen? Ik herinner me nog goed dat we hier liepen, en tegen elkaar zeiden ‘Jeetje, dit lijkt écht nép gewoon!’ Lekkere uitspraak, maar je begrijpt vast wat ik bedoel, toch?

Picture perfect!

8. Salla, Lapland
Lapland en een ‘gewone wintersport’ zijn echt niet met elkaar te vergelijken. Als je denkt dat er in Oostenrijk veel sneeuw ligt, vlieg dan eens door naar Fins Lapland. Ik kan het niet zo goed verwoorden, dus je mag ook meteen naar onderstaande foto scrollen, maar er ligt zoveel sneeuw dat de dennenbomen niet meer zijn dan zielige piramides sneeuw. Een rendierentocht in een slee is daar zo koud dat je bijna niet kunt genieten van het prachtige uitzicht (luxeproblemen, ik weet het), en skiën is in Lapland alleen leuk als je vijf lagen kleding hebt aangetrokken. De lucht is zo koud dat het snot in je neus bevriest! Afzien dus, maar zó de moeite waard!

Just another day in Lapland

9. Londen, Verenigd Koninkrijk
Het was heel moeilijk één foto uit Londen te kiezen voor deze tag. Ik had toen net mijn nieuwe camera, en heb zoveel prachtige plaatjes geschoten! Bovendien wilde ik zo graag als eens (langer) naar Londen. Ik was dan ook heel erg blij toen mijn moeder mij net voor mijn Australië-avontuur verraste met een weekendje Londen. Quality time met mijn mammie én eindelijk de tofste stad van Europa zien. Deze foto is favoriet, omdat ik het licht zo mooi vind. De combinatie van de zon en die donkere wolken is bijzonder. Tel daar de Cathedral op de achtergrond én de jongens in Brits (Harry Potter) schooluniform bij op, en je hebt mijn lievelingsfoto van Londen.

Weggelopen uit Zweinstein

10. San Francisco, Californië
Poeh, voor de laatste foto twijfelde ik erg tussen een strandfoto uit Perth, een typisch Hollands straatbeeld, een kitesurfer in Zeeland, of deze foto van een fietser in San Francisco. Ik heb uiteindelijk dus toch voor San Fran gekozen. Niet alleen omdat iedereen wel mooie strandfoto’s heeft en het Hollandse straatbeeld al kent, maar ook omdat dit écht één van mijn favo foto’s is. Niet voor niets liet ik de foto laatst afdrukken op aluminium en gaf ‘m cadeau aan mijn vriend. De foto representeert voor mij het ultieme stadsgevoel: klassieke gebouwen, hipsterfietsen, de gevaarlijke combinatie van autowegen, trambanen en fietspaden en de anonimiteit van de stad. Zo heb ik geen idee wie de jongen op de foto is en waar hij naartoe gaat. Daar houd ik van in de stad: mezelf anoniem kunnen voelen en verhalen verzinnen bij de mensen die ik zie. Ook vind ik het lijnenspel van de weg, de stroomkabels en het perspectief/de diepte van de foto heel mooi.

San Francisco Straatbeeld

Welke foto vind jij het mooiste? En wat zijn jouw eigen favoriete reisfoto’s? Ik daag Sheelagh uit om de tag in te vullen, en – uiteraard – wie het ook wil doen is van harte welkom! 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Tag: Mijn 10 mooiste reisfoto’s