Het mooiste hotel van Almelo: Huis van Bewaring 4


Net Alcatraz 😉

Een week zonder tripje is een week niet geleefd! 😉 En dus ging ik vorig weekend naar Twente. De reden? De Strong Sister Run in Hellendoorn. Een mooie bijkomstigheid? Slapen in het Huis van Bewaring!

In het oosten van ons land ligt Twente, het oostelijke deel van Overijssel. Twente ligt ten noorden van de Achterhoek, wat het oostelijke deel van Gelderland is. Mijn moeder, broers en aanhang gaan al twee jaar eens per jaar naar Twente. Daar wordt jaarlijks in september de StrongMenRun gehouden. Sinds dit jaar is er ook een speciale ladies-versie: de StrongSisterRun. Reden voor mij (en mijn aanhang) om eens mee te gaan!

Van modderbad…

Zaterdag 5 september rijden mijn vriend en ik naar Hellendoorn. Daar gaan mijn schoonzusjes en ik de StrongSisterRun lopen. Deze run is 7 kilometer lang en heeft 22 obstacles, waaronder een modderbad, heuvels van zand, een maisveld en stapels hooi en autobanden. Vorig jaar liep ik al een obstacle run van 12 kilometer, dus ik weet wat ik kan verwachten: vooral een hoop plezier! En dat is inderdaad ook hier weer war het omdraait. We lopen een prima tempo en pakken met gemak alle hindernissen. Op de foto’s en filmpjes die door de organisatie zij gemaakt, sta ik elke keer met een lach op mijn gezicht. Uiteindelijk lopen we een tijd van 1:05 uur. Niet erg snel voor 7 kilometer, maar snel genoeg om bij de snelste 10% te behoren. Bizar! Aangezien wij niet super getraind zijn, zegt dit denk ik veel over de andere 90% van de deelnemers. Die zullen niet in al te beste conditie zijn… Bekijk hier mijn uitslag, foto en video: StrongSisterRun 2015 | Uitslag Suus van duijn

We konden nog lachen 😉
De ergste hindernis: onder een raster doorzwemmen

…naar losstaand bad in een suite!

Na de run krijgen we het snel koud en wil ik niets anders dan naar ons hotel. We blijven immers nog twee nachtjes in Twente, en wel in het prachtige hotel Huis van Bewaring in Almelo. Dit omdat mijn broers zondag nog de StrongMenRun lopen. Het Huis van Bewaring is – zoals de naam al doet vermoeden – een voormalige gevangenis. Van buiten ziet het er nog redelijk zo uit: een imposant, klassiek gebouw met tralies voor de ramen. Maar van binnen is het een en al luxe! Van 1928 tot 1995 deed huisvestte het Huis van Bewaring gevangenen die bij de rechtbank om de hoek waren veroordeeld tot een celstraf. Sinds 2004 is het Huis van Bewaring officieel een hotel. Het hotel maakt geen onderdeel uit van een keten en is hierdoor lekker persoonlijk. De jongen achter de receptie was vriendelijk (en nuchter) en gaf ons met plezier een rondleiding door het hotel.

Het hotel heeft verschillende soorten kamers, van omgebouwde cellen tot voormalige kamers van de directeur en de cipiers. Ik sliep met mijn vriend in een suite in het cellenblok (C-27). Deze kamer is drie cellen groot, heeft een rond(!) bed, een douche en losstaand ligbad. Ik als bad-verslaafde heb daar twee keer ingelegen. Heerlijk! De kamer kost overigens 113 euro per nacht (voor twee personen). Ontbijt kost 9,50 euro per persoon en wordt geserveerd in de eetzaal. Bekijk hier de virtuele tour voor een goede indruk.

Ons badje
En bedje
Morning!

Je begrijpt dat ik maandag met pijn in mijn hart ‘ons’ ronde bed weer moest inruilen voor het normale leven. Ik heb twee nachten heerlijk geslapen (en gebadderd) en hoop hier volgend jaar weer terug te komen. Een uurtje rennen door de modder heb ik er zeker voor over om weer in de cel te belanden 😉

Zijn jullie wel eens in het Huis van Bewaring geweest? Wat was jullie meest bijzondere hotel?

PS Vorig jaar nam ik een kijkje in de voormalige gevangenis Alcatraz in San Francisco

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Het mooiste hotel van Almelo: Huis van Bewaring