De beste plekken voor digital nomads 2
The Best Cities to Live and Work Remotely, die vind je op Nomad List. Deze ranking-site werd opgericht door de Nederlandse ondernemer Pieter Levels (29) en is dé guide voor (wanna-be) digital nomads. 

Sinds een tijdje ben ik verslaafd aan Nomad List. Op deze site kun je zien welke plek het meest geschikt is voor digital nomads. Je kunt selecteren op internetverbinding, kosten van levensonderhoud, weersomstandigheden, of alles bij elkaar. Ook kun je zoeken per werelddeel, land of stad. Wat wordt jouw volgende werkbestemming?

Nomad Score

De plekken met de hoogte nomad score, zijn steden waar het ultiem vertoeven is voor digital nomads. Denk snel internet, lekker weer, veilig, een ondernemersmentaliteit, en lage kosten voor levensonderhoud. Dit is de top 5 volgens Nomad List op dit moment:

1. Chiang Mai, Thailand
2. Las Palmas, Gran Canaria
3. Thagazout, Marokko
4. Bangkok, Thailand
5. Phuket, Thailand

Chang Mai, Thailand

De stad in Noord-Thailand heeft lage kosten voor levensonderhoud (794 dollar per maand), is gastvrij naar buitenlanders, is veilig en heeft goede werkplekken met oké wifi. Airconditioning en het Engels van de bevolking laat nog wat te wensen over, maar over het algemeen is het in Chang Mai dus erg goed te doen voor online ondernemers. Van november tot en met februari is het de beste tijd om in de Thaise stad te zitten, dus houd daar rekening mee, In de zomer kan het er erg heet en nat worden!

Chang Mai

Las Palmas, Gran Canaria

De beste plek in Europa, als we Nomad List mogen geloven. Met 1.717 dollar per maand kom je in Las Palmas prima rond. Verder is er genoeg te doen in de stad en is er een bruisend nachtleven. De airco, het Engels en de gratis wifi zijn verbeterpunten, maar de wifi die er (betaald?) is, is in ieder geval wel goed. Op naar de Canarische Eilanden dus! Ideaal voor startende digital nomads, zou ik zeggen 😉 Alleen in januari is het er niet al te warm (14 graden).

Las Palmas

Thagazout, Marokko

Eh, waar? Thagazout ligt aan de westkust van Marokko, net boven de stad Agadir. Net ver van Gran Canaria dus eigenlijk, en daarom eveneens altijd heerlijk weer. De bevolking is er erg gastvrij naar buitenlanders, en de kosten voor levensonderhoud zijn er laag: 1.340 dollar per maand. Kanttekening: het internet is hier niet erg snel, maar daar wordt hopelijk aan gewerkt. En ach, anders ga je even een middagje surfen! N.B. In de zomer kan het hier erg heet worden.

Thagazout

Bangkok, Thailand

Wederom Thailand. Het land is gewoon top! Ook Bangkok is een ultieme digital nomad-bestemming door de lage kosten voor levensonderhoud (1.169 dollar per maand), de gastvrijheid, de gratis wifi en het natuurlijk het nachtleven en de bezienswaardigheden. Bovendien is het een ideale plek om je avontuur als digital nomad te starten: een ticket naar Bangkok is niet duur, en vanaf Bangkok kun je ongeveer naar elke plek ter wereld doorvliegen. Of gewoon blijven hangen natuurlijk en heel Azië verkennen.

Bangkok

Phuket, Thailand

Moe van de drukte van Bangkok en toe aan het strand? Vlieg dan naar Phuket, en neem je werk vooral mee. In badplaats Phuket heb je zon, zee en strand én goede werkplek. De kosten van levensonderhoud zijn hier maar 836 dollar per maand, en ook hier heb je gegarandeerd topweer als je er van november tot en met februari bent. De airco en gratis wifi zijn nog beperkt, maar voor nachtleven en veiligheid zit je in Phuket meer dan prima.

Phuket

Something different?

Heb jij niet zoveel met Azië, Afrika en Europa? Zelfs niet met Bali en Vietnam? Dan zijn er gelukkig ook andere top werkplekken op de wereld.

1. Cordoba, Argentinië
2. Memphis, Verenigde Staten
3. Cairns, Australië

Cordoba, Argentinië

In Zuid-Amerika is dat Cordoba in Argentinië. Voor 1.151 dollar per maand leef je hier als een god, inclusief gastvrijheid en goed nachtleven. Het voorjaar en najaar is de ideale reistijd. Ook Mexico, Ecuador en Brazilië zijn goede opties in de regio.

Cordoba

Memphis, Verenigde Staten

Tennessee is hot! De start-ups schieten hier als paddenstoelen uit de grond, en online ondernemers verblijven dan ook graag in Memphis. Van mei tot september zit je er droog bij voor 1.987 dollar per maand. Behalve werken is er helaas niet heel veel te doen. Knoxville, Portland, Atlanta en Dallas zijn mooie alternatieven in Noord-Amerika.

Memphis

Cairns, Australië

Het duurt op Nomad List even voor je een stad uit Oceanië tegenkomt, maar die eer gaat naar Cairns. Deze plaats in Queensland, Australië staat op nummer 47 van de Nomad List. Je moet er 2.141 dollar per maand voor neerliggen, maar dan heb je wel wat: geweldig vermaak, uitstekende airconditioning, vrouwvriendelijk, een uitstekend nachtleven, en uiteraard perfect Engels. (met Aussie accent ook nog!). De beste reistijd is juni tot en met november. In januari, februari en maart gaat het hier helemaal los. Adelaide, Perth en Christchurch (Nieuw-Zeeland), zijn mooie plekken voor de afwisseling.

Cairns

Europa

Je merkt: Nomad List is verslavend. Lekker lijstjes kijken, en telkens een andere filter uitproberen. Daarom nog één lijstje om te af te leren. Dit zijn dé beste digital nomad-plekken in Europa.

1. Las Palmas, Canarische eilanden
2. Thessaloniki, Griekenland
3. Braga, Portugal
4. Aveiro, Portugal
5. Lisbon, Portugal
6. Funchal, Portugal
7. Porto, Portugal
8. Boedapest, Hongarije
9. Varna, Bulgarije
10. Valencia, Spanje

Ben jij wel eens op één van deze plekken geweest? En wat is jouw ultieme digital nomad-plaats? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De beste plekken voor digital nomads