Hello Happy November!


SuusjeQ zegt hoi!

Happy Monday lieve lezers! Vandaag geen Happy Thoughts, maar een heuse Happy November. In deze blog kijk ik terug op de maand oktober, en blik ik vooruit naar de maand november. Wat was er leuk? Wat was er stom? En wat gaat komende maand me brengen?

Elke week komen op Artikel 2.55 mijn Happy Thoughts online. Wat waren mijn geluksmomentjes van de week daarvoor? Sinds mijn reis door Australië heb ik bovendien aan het begin van de maand terug geblikt op de maand daarvoor. Hoelang was ik alweer thuis en hoe ging ik daarmee om? Begin september was ik alweer een half jaar terug en besloot ik niet meer maandelijks terug te blikken. Althans, niet op mijn ‘life after traveling’. Wél leek het me leuk maandelijks te blijven evalueren. Vandaar dit maandoverzichtje!

Bye bye Oktober

Vorige maand gaf ik al aan dat oktober een rustigere maand zou worden dan september. Toen ging ik elk weekend weg. In oktober genoot ik van de rust én van mijn eigen stad. Ik beklom de Dom, at Vietnamees bij Kimmade, ging naar de net geopende Spaghetteria aan de Witte Vrouwensingel, lunchte ik bij Carla’s Conditorie en zat ook veel avondjes (na werk) lekker op de bank. Boyfriend, laptop en series erbij, niets meer aan doen!

Maar ik deed ook heus nog wel meer. Zo ging ik drie keer naar yoga bij LEF, waagde ik me aan een lesje bodyboarden bij Down Under, bezocht ik de Veluwe, Amsterdam en Volendam, had ik familie-etentjes, werkuitjes, twee bloggersevents, werd ik geinterviewd door Simone en Rondreis.nl, én deed ik – naast mijn baan bij Pride – freelance werk voor Miss Legal en Rondreis.nl. En als klap op de vuurpijl boekten mijn vriend en ik onze tickets naar Nieuw-Zeeland, via Bangkok. Hierover later (veel) meer!

Die toeristen ook altijd…

Helaas ging ik niet naar de redactietour van BNR Nieuwsradio, had ik een begrafenis, en kan ik nog steeds niet hardlopen. Ik ben eindelijk bij de fysio geweest en hoop dat ik snel weer kan rennen. Ook vind ik het echt moeilijk dat het weer zo donker is, maar hé, je doet er niets aan, dus beter geniet ik van de hersft (hallo stamppot, filmavondjes, herfstlandschappen en winterkleren!).

Best gelezen artikelen

Benieuwd welke blogs het goed hebben gedaan op Artikel 2.55? Bekijk onderstaand overzichtje voor de best gelezen artikeln van oktober. Heb jij alle artikelen gelezen? Ik ben overigens blij dat deze artikelen goed zijn gelezen, want het zijn echte ‘Artikel 2.55-blogs’, dus met een combinatie van reizen en carrière.

Vijf weekendjes weg in vijf weken

Van eind augustus tot en met eind september ging ik maar liefst vijf weekendjes weg. Vijf weekenden achter elkaar bezocht ik Maastricht, Almelo, Amsterdam, Drenthe en Guernsey. Hoe ik dat deed? Lees mijn blog ‘Hoe ik in vijf weken vijf weekendjes weg ging’. Oké, ik heb niet voor alle tripjes (de volle mep) betaald, maar laat je vooral inspireren om vaker weg te gaan. Het hoeft echt niet altijd veel geld te kosten! Kijk voor echte budget reistips trouwens op de blog van Explorista!

Ra ra, welk weekendje weg was dit?

How to: reizen én een baan

Als loonslaaf worstel ik er zelf ook vaak mee. Hoe kun je nu zoveel mogelijk van de wereld zien naast je baan? Een normale werkgever biedt meestal immers slechts 25 vakantiedagen. En ja, elke keer je baan opzeggen is misschien niet superpraktisch (al kan het wel: waar een wil is…). In het artikel ‘Zo combineer je die carriere met een reisverslaving‘ geef ik je vijf opties om te reizen naast een baan. Van werkgevers met veel vakantiedagen tot een leven als zelfstandig en online ondernemer. De keuze is reuze (ja echt!).

Niet iedereen hoeft digital nomad te worden!

SuusjeQ ontdekt de Veluwe

Leuk om te merken dat mijn toerist in eigen land-blogjes het goed doen! Jullie lazen massaal mijn blogje ‘Toerist in eigen land: de Veluwe‘ over mijn weekendje weg met R. naar Hoenderloo. Zijn julie ook nog nooit op de Veluwe geweest, en waren jullie benieuwd naar mijn foto’s? Ik vond de natuur er prachtig en de omgeving erg sfeervol. Helaas zijn mijn foto’s niet van de allerbeste kwaliteit, want mijn fotocamera ligt ter reparatie bij Nikon. Maar een goede sfeerimpressie krijg je zeker wel, toch?

Zo mooi is de Veluwe

De beste steden voor een workation

Bali lijkt me wel wat. Of Vietnam. Of Thailand. Of Costa Rica. Maar ook dichterbij huis vind je ideale plekken voor digital nomads: goede wifi-verbinding, een ondernemersmentaliteit, lage kosten voor levensonderhoud, en lekker weer. Want waarom achter je bureautje zitten als je ook in het paradijs kunt werken? Ik schreef een artikel over ‘De beste plekken voor digital nomads‘, op basis van digital nomad-site Nomad List.

Thailand is nummer één digital nomad-bestemming

Hello November!

November belooft weer een iets drukkere maand te worden met best wat tripjes op de planning. Ik begin 5 november met een dagje Marokko. Ja, echt! Voor Rondreis.nl mag ik op persreis om de nieuwste vliucht naar Nador te testen. Van 7 tot 14 november ben ik een weekje op Terschelling met familie, en het weekend daarna ga ik naar Antwerpen om mijn Sydney-mate weer eens te zien. Ik sluit af met een bezoekje aan Qbic in Amsterdam, waar ik ga testen hoe business-proof dit hotel (aan de Zuidas) is. Verder staat er een leuk bloggers-ontbijtje gepland met mijn Utrechtse collega’s en ga ik vast nog veel meer avonturen beleven. Volg me op Instagram om dagelijks op de hoogte te blijven van mijn belevenissen (en blogs natuurlijk)!

Hoe was jouw maand? En ga je in november veel leuke dingen doen?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *