SuusjeQ fulltime voor zichzelf: SuusjeHQ! 11


Vanaf 1 januari 2016 ben ik eigen baas!

In november 2013 begon ik – naast mijn vaste baan – als freelancer bij Miss Legal. Ruim twee jaar later ben ik ‘om’ en maak ik de sprong naar volledige zelfstandigheid. Dag dienstverband, hallo zzp’er! 


Groot nieuws: per 1 januari 2016 begin ik  oficieel voor mezelf! SuusjeQ wordt zelfstandig ondernemer, en hoe kan ik die onderneming dan beter noemen dan SuusjeHQ? Op het hoofdkwartier van SuusjeQ (mijn website waar ik nog hard aan werk) bied ik mijn diensten aan. Ik ben in te huren als zzp’er voor het volgende:

– Travel-, business- & lifestyleblogger
– PR- & Communicatiespecialist
– Creatief jurist 

Loesje is always right! (Pinterest)

Travel-, Business & Lifestyleblogger

Ik ga alweer heel wat jaartjes mee als blogger. Begin 2009 begon ik mijn eerste blog The Fabulous Life of SuusjeQ, over mijn leven als rechtenstudent met een liefde voor mode. Toen ik in 2012 begon met mijn eerste ‘echte’ baan, vond ik dat daar een meer serieuze blog bij hoorde. Artikel 2.55 was geboren. Inmiddels is Artikel 2.55 uitgegroeid tot mijn eigen online plekje met honderden artikelen over reizen, carrière en gelukkig zijn. Ik blog nog altijd met veel plezier, en doe dat inmiddels ook voor Travelvalley.nl en Rondreis.nl. Op zoek naar content? Ik maak het graag! Enne, mocht het niet duidelijk zijn: reizen en online ondernemen/carrière zijn dus mijn specialiteiten. Ook heb ik veel juridische en modische blogervaring.

PR- & Communicatiespecialist

Maar ik ben niet voor niets de PR/Communicatie ingegaan. Bloggen is hartstikke leuk, maar goede content gaat verder dan dat. Daar zit een communicatieplan en een contentstrategie achter, daar komt contentmarketing, social media en goede PR bij kijken. Wil jij dus het meeste uit je content halen, überhaupt weten wat voor content je ‘moet’ creëren en hoe je hiervoor samen kunt werken met bloggers, journalisten en media? Dat is boffen: ik ben in te huren als PR- & Communicatiespecialist. Naast mijn werkervaring bij Pride, heb ik ook ervaring opgedaan als freelance PR- & Communicatiespecialist bij Miss Legal. De eerste klant van SuusjeHQ heeft zich al gemeld: Ebruze! Ervaring in de juridische -, tech/business – en modebranche. Reisbranche: ja graag!

Creatief jurist

Terug naar waar het allemaal begon: ik studeerde in 2011 af als meester in de rechten. Informatierecht om precies te zijn, wat een combinatie is van intellectueel eigendomsrecht en IT, privacy en media. Sinds eind 2013 doe ik regelmatig juridische ‘klussen’ via Miss Legal. Zo geef ik advies over het gebruiken van een merknaam, het optreden tegen namaak, het opstellen van een overeenkomst tot opdracht, of het offline halen van gênante foto’s of negatieve reviews. Het moge duidelijk zijn dat het niet meer mijn doel is om fulltime advocaat te worden, maar ik vind het nog steeds erg leuk om – naast mijn andere werkzaamheden – andere ondernemers (en particulieren) te kunnen helpen. Voor al je juridische vragen op het snijvlak van online ondernemen en creativiteit, kun je dus bij mij terecht.
I’m a digital nomad and the world is my office

Waarom SuusjeHQ?

Waarom mijn eigen onderneming SuusjeHQ heet, hoef ik denk ik niet uit te leggen (oke, SuusjeQ + HQ). Maar waarom kies ik nu voor de sprong naar het fulltime ondernemerschap? What about Pride? Financiële zekerheid? Een eigen kantoor? Ik leg het je graag uit! 
Zoals ik hierboven al schreef, werk ik sinds eind 2013 als freelancer. Dit heb ik twee jaar lang naast mijn ‘normale’ banen gedaan: op mijn vrije vrijdag toen ik als redacteur e-fashion bij Textilia werkte, en op mijn vrije woensdag nu ik (nog) bij Pride werk. Ik heb nooit de droom gehad per se zelfstandig ondernemer te worden. Ik ben niet begonnen bij Pride met de gedachte na mijn eerste contract alweer weg te gaan. Maar dingen gaan soms zoals ze gaan, en als bepaalde kansen zich voordoen moet je ze pakken. Of niet natuurlijk, maar dingen laten is ook een keuze. 
Mensen vragen me hoe lang ik dit al wist en aan het bekokstoven was. Nou, niet lang dus. Soms krijg ik een idee, ben ik enthousiast, en besluit er voor te gaan. Dat idee kreeg ik denk ik in oktober. Mijn werkzaamheden voor Miss Legal groeiden (en hebben nog meer potentie), ik was net aan de slag gegaan als freelance reisblogger voor Rondreis.nl, en ik moest zelfs voor het eerst een persreis afzeggen. Ik had het best druk: naast mijn 36-urige werkweek bij Pride (plus 10 uur reistijd), kluste ik dus bij op de woensdag en in de avond- en weekenduren als freelancer. Ondertussen probeerde ik ook nog zoveel mogelijk op (pers)reis te gaan, maar dat is vrij moeilijk combineren met een vaste baan. Toen dacht ik: hé, als ik nou iets meer freelance werk erbij probeer te krijgen, kan ik mijn vaste baan opzeggen, werken waar en wanneer ik zelf wil, en vaker op reis. She believed she could so she did
Pinterest-inspiratie

Visitekaartjes!

De beslissing maken is het halve werk. Zodra je achter je beslissing staat, ben je er al bijna. Maar er moest natuurlijk wel een site komen waarop ik mijn diensten zou kunnen aanbieden. Ook moest ik mijn handelsnaam bij de KvK maar eens gaan wijzigen. Mijn ‘eigen onderneming’ heet sinds eind 2013 ‘Suzanne van Duijn – juridisch advies’, maar het geven van juridisch advies is eigenlijk bijzaak geworden. Ik verdien het grootste deel van mijn freelance inkomen met bloggen en PR- & Communicatie-advies, dus een meer algemene naam vond ik wel op zijn plaats. SuusjeQ – zoals ik online bekend sta – begint voor zichzelf, dus SuusjeHQ was een logische keuze. Toen ik kort na deze ingeving door Webprint.nl werd benaderd voor visitekaartjes, leek dat een teken van boven. Ik voegde de daad bij het woord en bestelde mijn eerste SuusjeHQ-visitekaartjes. En daarmee is het nu echt ‘echt’. Wie wil mijn kaartje?! 🙂 Ook visitekaartjes bestellen? Dat kan bij Webprint al vanaf 10,95 euro. 

En nu?

Op Artikel 2.55 zul je uiteraard meer gaan lezen over het leven als zelfstandig ondernemer. Ik zal mijn eigen ervaringen met jullie gaan delen: houd mijn blog in de gaten voor tips over (de stap naar) het ondernemerschap! Verder kan je ook meer blogs over digital nomads verwachten. Nu ik niet meer gebonden ben aan kantoortijden, locaties en vakantiedagen, zal ik – hopelijk – nog meer op reis gaan dan ik al deed! En vanaf daar werken uiteraard. 
Pride PR en mijn klanten zijn inmiddels ingelicht over mijn vertrek, mijn visitekaartjes zijn dus af, en aan mijn site wordt nog hard gewerkt. Ik vind het superspannend, maar op een heel goede manier. Ik heb veel zin om vanaf 1 januari fulltime als ondernemer aan de slag te gaan, en mijn freelance werkzaamheden niet langer alleen in de avond- en weekenduren te hoeven uitvoeren. Een nieuwe fase in mijn leven breekt aan!

Edit: ik blijf ik januari nog twee dagen voor Pride PR werken om alles netjes over te dragen.

Heb je tips voor mij over het ondernemen? Vragen over mijn keuze? Of wil je mij inhuren als freelancer (of ken je iemand die dat wil)? Laar het mij weten in de comments, op social media of mail me: info@suusjehq.nl 😉
N.B. Ik heb de visitekaartjes van Webprint.nl gesponsord gekregen in ruil voor deze vermelding. 
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 gedachten over “SuusjeQ fulltime voor zichzelf: SuusjeHQ!