Gelukkig nieuw reisjaar! 6


In 2016 ga ik in ieder geval weer (twee keer) naar Azie!

Happy new year lieve lezers! Een nieuw jaar, nieuwe kansen! En dat vraagt uiteraard ook om nieuwe reisplannen…

Toen ik vorig jaar maart terug kwam uit Australië, nam ik me voor een jaartje dicht bij huis te blijven. Niet alleen was het geld op, maar ook moest ik maar eens eigen land (en omgeving gaan ontdekken). Dat is aardig gelukt! Maar inmiddels heb ik weer wat geld gespaard en sta ik te trappelen om weer in het vliegtuig te stappen. In het jaar 2016 ga ik in ieder geval naar…

Maastricht

Volgend weekend staat al mijn eerste tripje gepland. Samen met mijn vriend ga ik heerlijk genieten in Maastricht. Inderdaad, ik kwam er in 2015 ook al twee keer, maar Maastricht is always a good idea, niet waar? Bovendien kwam ik er in juli maar heel even voor een overnachting in Kaboom, en sliep ik in augustus met vriendinnen in een hotel buiten het centrum. Komend weekend slaap ik (deels gesponsord) in hotel B41: meer in het centrum kan ongeveer niet. Ik hoop nog steeds op sneeuw, want een winters Maastricht? Dat heb ik nog nooit ervaren. En anders gewoon genieten van de gezellige cafés en lekkere restaurantjes en van een weekend niets doen met mijn vriend natuurlijk.

De Koestraat in Maastricht

Lissabon

Eind januari stap ik voor het eerst dit jaar weer in het vliegtuig. En de reis gaat naar… Lissabon! Na de zomer van 2015 legde ik al eens contact met Belvilla, maar het duurde even voor de samenwerking van de grond kwam. En wat de insteek zou worden. En welke locatie… Maar de kogel is door de kerk en 21 januari vlieg ik dan ook – wederom met boyfriend! – naar Lissabon, Portugal. En dat vind ik heel leuk want ik ben dus nog nooit in Lissabon geweest en hoor er alleen maar goede verhalen over. Sowieso ben ik nog maar een keer in Portugal geweest en toen was ik vijf(?) (mijn eerste keer vliegen), en daar weet ik dus vrijwel niets meer van. Tips anyone?

‘Mijn’  toekomstige huisje!

Thailand 

Het moment dat je wist dat zou komen is eindelijk hier! Op 13 februari vlieg ik terug naar mijn geliefde Azië. Er staan tien dagen Thailand op de planning! Mijn vriend is nog nooit in Thailand geweest, dus dat wordt genieten. Ik kan niet wachten hem onder de indruk te zien! De eerste drie nachten verblijven we in Bangkok, in het appartement van een vriend die sinds vorig jaar in Bangkok woont. Live like a local dus! En over locals gesproken: we gaan in Bangkok o.a. een foodtour doen via I Like Local! Verder gaan we vooral niet te veel doen op Koh Lanta, behalve duiken uiteraard. Ik kan niet wachten!

Koh Tao (2012)

Nieuw-Zeeland

En vanaf Bangkok vliegen we door naar… Wellington, Nieuw-Zeeland! Inderdaad, om vriendin L. op te zoeken. Die emigreerde eind 2015 naar Nieuw-Zeeland om haar vriend achterna te gaan. Het opzoeken van vriendin L. staat centraal, dus we zullen van hun huis onze tijdelijke basis maken. Zonde? Niet echt. Leuk toch zo’n maandje wonen in Nieuw-Zeeland en leven zoals de ‘locals’  dat doen? We zullen dan ook onze laptopjes meenemen en wel gewoon wat werk gaan doen. Bovendien zijn we in januari 2015 natuurlijk al in Nieuw-Zeeland geweest en hebben toen aardig wat van het land kunnen zien. Maar het zuiden van het Zuidereiland staat nog hoog op de bucketlist, dus daar gaan we nog een weekje naartoe op ‘vakantie’. Queenstown, Milford Sound… er zijn al een hoop mooie tourtjes geboekt!

Pancake Rocks, Nieuw-Zeeland (2014)

Haarlem

Het is alweer bijna april als we terug zijn in Nederland. Hopelijk doet de lente al zijn intrede, want begin april staat een weekendje Haarlem met mijn moeder op de planning. Ik vind Haarlem een heel leuke stad, maar kom er te weinig. Eigenlijk is het er ideaal, want dichtbij Amsterdam en nog dichterbij het strand. En life is better at the beach, right? Ook ‘moet’ ik het Kennemerland echt ontdekken dit jaar. Daar wil je als Nederland-fan toch geweest zijn?

Haarlem (via Flickr)

Provence

Tja, je wordt zelfstandig ondernemer of niet… En dus staat er ook in mei al een tripje gepland. Samen met vriendin R. vlieg ik voor een klein weekje naar de Provence, waar mijn opa en oma een vakantiehuis hebben. Mazzelpik ja, ik weet het. Dus ik doe daar maar mijn voordeel mee! Het laptopje gaat mee, en verder zullen we vooral wijn drinken, aan het zwembad hangen en wat van de omgeving verkennen. Ik ben er uiteraard al vaker geweest, dus een supervol schema zal het niet worden. Het blijft toch een beetje vakantie 😉

Met mijn opa en oma in de Provence in 2010

Indonesië 

Dat mijn opa en oma van een reisje houden, liet ik al eerder weten. Zij zijn misschien wel de aanleiding van mijn reisdrang (zo zei ik in dit interview), en ook namen ze de hele familie in 2014 al mee naar het prachtige Alaska. Ook voor eind 2016 is er weer een familiereis geboekt. Dit keer gaan we naar Java en Bali. Juist ja, in Indonesië. Je begrijpt dat ik daar al heel erg veel zin in heb en mijn opa en oma nu al dankbaar ben voor de prachtige reis. Ik heb in 2010 al met R. gebackpackt door Java, Bali en Lombok en weet dus al een beetje hoe vet Indonesië is. Ook kwam ik er begin 2014 nog even, toen ik een lange overstap had op Bali. I love it en kan er niet vaak genoeg komen! N.B. Dit wordt mijn negende keer Zuidoost-Azie! <3

Op de reservelijst

Ja, ondanks bovenstaand lijstje heb ik nog meer wensen! Blijven dromen toch? Mocht ik ergens nog tijd en geld vinden (of een persreisje kunnen regelen), dan ga ik in 2016 zeer graag naar:

– Wijk aan Zee en Arnhem in Nederland
Deze Europese steden
– Weg met Srprs-me
– Roadtrip IJsland
– Wandelen in Schotland
– Rondreis Peru
– Backpacken/digital nomad spelen in Midden-Amerika

Tja, en Japan heel graag, maar laten we realistisch blijven 😉

Waar ga jij (hopelijk) allemaal naartoe dit jaar?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Gelukkig nieuw reisjaar!