Hello Happy January!


Mijn feestlook 😉

Niet alleen een nieuwe maand, maar ook een nieuw jaar. Happy 2016! Maar hoe graag ik ook vooruitkijk naar wat er dit jaar allemaal komen gaat, eerst even een terugblik op december.


Mijn Happy Thoughts zien jullie (bijna) elke week voorbij komen. Ik probeer daarmee meer van het moment te genieten. Maar soms is het goed even naar het grotere plaatje te kijken. Hoe was de maand december? En wat staat er voor januari op de planning?

Dit was december

Eind november gaf ik aan dat december een vrij rustige maand zou worden. Qua tripjes in ieder geval dan. Ik ging alleen een dagje naar Dusseldorf met mijn moeder. Verder maakte ik mijn yoga challenge af, maakte ik bekend dat ik helemaal voor mezelf ga werken vanaf 1 februari 2016, en was ik daarom al vrij druk met freelanceklussen naast mijn ‘normale’  baan. Ik krijg vaak de vraag: heb je al wat opdrachtgevers dan? Het antwoord is: ja, duh! Ik werk al meer dan twee jaar als freelancer voor/via Miss Legal, ben sinds september freelance blogger voor Rondreis.nl, en ben verder druk met het opstarten van nieuwe projecten. Voor mijn gevoel spam ik julie toch met genoeg info, maar blijkbaar zijn er nog veel mensen die het niet weten. Bij dezen! Ik zal binnenkort nog een uitgebreidere blog schrijven over het beginnen/uitbreiden van mijn eigen werkzaamheden.

Oh, en natuurlijk vierde ik Kerst en Oud en Nieuw! Lekker eten met de familie en de schoonfamilie, en verder veel slapen, relaxen en ‘derde kerstdag’ nog een diner met vriendin L. De jaarwisseling vierde ik met vrienden bij Edel in Amterdam.

Met mijn mamma in Düsseldorf

Wat was stom?

Tja, lekker verwend, maar eigenlijk had ik weer een topmaand! Natuurlijk loop ik nog steeds bij de fysio voor mijn knie, maar ik mag/kan inmiddels alweer twee keer vijftien minuten achter elkaar rennen, en hoef niet meer wekelijks naar de fysio. Oh, en ik had een weekje last van een heftige verkoudheid net voor de feestdagen. Maar als dat het ergste is, mag ik mezelf weer gelukkig prijzen!

Wat werd het best gelezen?

Vorige week konden jullie al een artikel lezen met daarin een overzicht van de best gelezen blogs van 2015. Daarin staan maar liefst twee blogs uit december. Een geslaagde maand dus!

1. Emigreren naar Nieuw-Zeeland

Het tweede best gelezen artikel van 2015 en het best gelezen artikel van december: het interview met vriendin L. over haar grote stap. L. vloog begin november haar vriend achterna, die afgelopen zomer emigreerde naar Nieuw-Zeeland. Samen wonen ze nu in het prachtige Paekakariki. Lees hier het interview over emigreren naar Nieuw-Zeeland.

L. in Nieuw-Zeeland


2. SuusjeQ fulltime voor zichzelf: SuusjeHQ

Jammer dat jullie vriendin L. interessanter vinden dan mijn nieuwe carrièreplannen 😉 Mijn artikel over SuusjeHQ eindigde daardoor op de tweede plaats. En was het negende best gelezen artikel van 2015 trouwens! In deze blog vertel ik dat ik mijn baan heb opgezegd en per 1 februari 2016 volledig als zelfstandige door het leven ga. Digital nomad in de dop? 😀

Fulltime voor SuusjeHQ!

3. Challenge: zen in vijf weken

Wat leuk dat mijn yoga-artikel zo goed is gelezen! Daar is ook wel wat werk in gaan zitten! Vanaf begin november heb ik vijf weken lang twee keer per week een yogales gevolgd. De reden? Er achter komen wat nu de effecten zijn van yoga op zowel lichaam als geest, en hoe je twee keer per week yoga kunt combineren met een drukke baan/druk leven. De resultaten lees je hier.

Namaste bitches!

4. Hoe business-proof is Hotel Qbic Amsterdam? 

Op de valreep nog een reis-artikeltje in deze top vier. Eind november sliep ik een nachtje bij Qbic Amsterdam, met als zware taak om te testen hoe busines-proof het hotel nu eigenlijk is. De locatie vlakbij Schiphol, op de Zuidas en dichtbij Amsterdam-Centrum, draagt natuurlijk al een behoorlijke steen bij. Tel daar de goede wifi, hippe setting en betaalbare prijs bij op en voila: une hotel business-proof!

Digital nomad spelen in Amsterdam

Wat brengt januari?

In januari ga ik twee weekendjes weg, waarvan twee keer (deels) voor de blog en twee keer met mijn vriend! Komend weekend gaan we naar Maastricht, waar we een nachtje gesponsord krijgen van Hotel Be41. Even lekker er tussenuit! Eind januari gaan we naar Lissabon, op uitnodiging van Belvilla. Daar hebben we een missie: kijken hoe digital nomad-proof de Portugese hoofdstad nu echt is. Ik ben erg benieuwd, maar verwacht niets dan goeds! Jullie nog ultieme tips voor deze twee steden?

Maastricht is always a good idea!

Qua business is het een overgangsmaand. Ik werk nog twee dagen in de week bij Pride voor een soepele overdracht. De rest van de week zal ik druk zijn met mijn freelanceklussen. Ik heb gelukkig al een hoop werk verzameld, dus het wordt even aftasten hoeveel ik nog nodig heb om goed te kunnen rondkomen. Leuk!! En verder is natuurlijk de Vakantiebeurs in Utrecht, het event van het jaar voor de reisbranche. Ik ben erbij. Zie ik je daar?

Hoe was jouw decembermaand? En wat zijn de plannen voor januari?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *