8x Must-do’s op het Noordereiland


Zoals jullie misschien wel weten, ben ik momenteel voor de tweede keer in Nieuw-Zeeland. Inmiddels heb ik aardig wat van het land mogen zien. Vandaag deel ik de leukste en mooiste must-do’s van het Noordereiland! 


Het mooiste en leukste om te doen op Nieuw-Zeeland’s Noordereiland? Roadtrips! Maar oke, als je toch iets meer wilt doen-doen, zijn deze acht must-do’s ideaal!

1. Rondleiding Hobbiton, Matamata

Een beetje cliché en toeristisch, maar zeg je Nieuw-Zeeland, dan zeg je The Hobbit! En Lord of the Rings natuurlijk! De kiwi’s zijn maar wat trots op hun films, en praktisch elke kiwi heeft wel iets betekend voor één van de films. Op naar Hobbiton dus, waar The Shire in al zijn glorie nog staat te shinen. Een tourtje kost 75 dollar, maar ik vond het zeker de moeite waard!


2. Skydiving, Taupo

Taupo staat bekend als de skydiving capital of the world. Niet gek, want een skydive in Taupo biedt uitzicht over het enorme Lake Taupo en de daar omheen liggende bergen en vulkanen. Oh, en de helderblauwe rivieren en Huka Falls. Ook ik meldde me aan voor een skydive, maar helaas ging die niet door wegens het weer…


3. Wijnproeven, Hawke’s Bay

Op het Zuidereiland ga je naar Marlborough, op het Noordeiland ga je naar Hawke’s Bay! Hoewel er nog veel meer wijnstreken zijn in Nieuw-Zeeland, vind je het oudste wijnhuis Mission Estate in Hawke’s Bay, net buiten Napier. Ideaal om te combineren met een tripje naar de Art Deco capitol of New Zealand dus!


4. Hiken, Tongariro

Een wandeling van circa 20 kilometer door Tongariro National Park móet op je NZ bucketlist! De Tongariro Alpine Crossing is zo’n beetje de bekendste hike van Nieuw-Zeeland, en niet voor niets. Het landschap dat je onderweg tegenkomt varieert van helderblauwe meertjes en vulkanen tot een (vlak) maanlandschap en dichtbegroeide bossen. Doen! Trek wel minstens zes uur uit voor de tocht.


5. Hardlopen over het strand, Paekakariki

Hardlopen kan voor sommigen een straf zijn, maar doe je het in Paekakariki, dan kan je bijna niet anders dan ervan genieten. Denk: de enige op het strand zijn, rennen tussen de schelpen door, een duin beklimmen, over de heuvels van Queen Elizabeth Park rennen, van het uitzicht op Kapiti Island genieten en de zon op je blote huid voelen.


6. Flat whites drinken, Wellington

The cutest little capitol in the world is tevens de cutest little coffee capitol! Voor goede koffie zit je in Wellington meer dan goed. Bestel een flat white (dubbele espresso met melk) of long black (uitstekende zwarte koffie) voor de echte kiwi coffee experience. The Hangar en Havana Coffee Works zijn bekende koffiezaken in Wellington, maar ook Memphis Belle schijnt top te zijn!


7. Te Papa, Wellington

Eenmaal in Wellington mag je ook museum Te Papa niet overslaan. Dit (gratis!) museum is de trots van het land en leert je alles wat je over Nieuw-Zeeland weten wilt. Van de geschiedenis, Maori’s en immigranten, tot aardbevingen en andere natuurrampen, tot kunst en wisselende tentoonstellingen. Vorig jaar was er een interessante tentoonstelling over dinosaurussen, terwijl je dit jaar (en komende jaren) kunt kijken naar Gallipoli.


8. Bootje varen, Auckland

In de City of Sails kun je natuurlijk niet anders dan een boottochtje maken! Eén op de drie inwoners in Auckland schijnt een boot te hebben. Maar heb je geen vrienden in de stad? Dan kun je altijd nog gewoon op één van de ferries stappen. Van Devonport tot Waiheke Island: genoeg keuze uit mooie (schier)eilanden én een prachige tochtje er naartoe! (Al mag je Mount Eden ook niet overslaan…)

Lees ook deze blog over must-do’s op het Zuidereiland!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *