Hoera, 7 jaar bloggen! 2


Bubbels tijdens mijn eerste persreis als travelblogger

Vlag uit! Taart! Ik blog alweer ZEVEN JAAR! En wat gebeurde er een hoop in die tijd, zowel qua bloggen als op persoonlijk vlak.

Technisch gezien was het gisteren, maar omdat het vandaag weer ‘Business Wednesday’ is, vier ik het vandaag op mijn blog: ik begon zeven jaar geleden met bloggen! Op 8 maart 2009 startte ik mijn online avontuur. Ik was nog een studentje van 20 jaar oud, woonde in een poppenhuisje in Bos en Lommer, had nog niet eens mijn bachelordiploma en was nog een backpack-groentje. Het woord bloggen bestond eigenlijk nog amper. Inmiddels ben ik 27 jaar, woon samen met mijn vriend in Utrecht, heb er al wat banen opzitten en ben de tel kwijt geraakt wat backpacken betreft. Een handjevol bloggers heeft er inmiddels een miljoenenbusiness van gemaakt (alleen al qua volgers in ieder geval). Dit gebeurde er along the way. Mijn blog is duidelijk altijd een spiegel van mijn leven geweest 🙂

2009: De opkomst van blogs

Begin 2009 zat ik in het derde jaar van mijn studie rechten. Ik was nog bezig met mijn bachelor Notarieel recht, maar ik vond mijn studie en het studentenleven niet zo fantastisch als ik van te voren had gedacht. Op aanraden van een studiegenoot (thnx Pieter!) startte ik een blog, waar ik mijn verhalen kwijt kon. Van vakantieverslagen tot columns over mijn leven, tot fantaseren over het leven waar ik van droomde, met bijbehorende designergarderobe. Modeblogs kwamen net een beetje op in die tijd, en ook ik durfde me na een tijdje aan outfit-posts te wagen.

Eén van mijn eerste outfitposts

 

2010: The Fabulous Life

Terwijl ik mijn bachelor Notarieel Recht afrondde, begon ik aan een ’tussenjaar’ Taal & Communicatie. Ook werkte ik meer (bij mijn horecabaantje) en ging vaker uit dan ooit. Verder blogde ik voor de website van studentenblad Alibi. Als kers op de taart ging ik in augustus drie weken backpacken in Indonesië. Het was een goed jaar, en mijn leven werd eindelijk meer Fabulous. Dit is een belangrijk jaar geweest voor mij: ik leerde mezelf beter kennen en zocht stiekem dus al de communicatie-kant op.

Backpacken in Indonesie

 

2011: Rechten en reizen

Eind 2010 was ik gestart met mijn master Informatierecht. Ik had inmiddels ook een relatie (met mijn huidige vriend!) en werd wat serieuzer. Mijn blog zat me soms in de weg, bijvoorbeeld als ik solliciteerde naar een juridische stage. Zeker het juridische wereldje snapte nog weinig van bloggen, en dat vond ik moeilijk. Toch was ook 2011 een mooi jaar: ik ging op studiereis naar Hongkong, schreef mijn scriptie, liep een stage en vertrok eind 2011 voor ruim twee maanden alleen naar Zuidoost-Azië.

Hongkong

 

2012: Een nieuwe start

Begin 2012 begon ik aan mijn eerste echte baan: ik startte als jurist bij Leaseproces. Ik vond dit hét moment om ook qua bloggen met een schone lei te beginnen. Artikel 2.55 was geboren. De naam was de ultieme combinatie van mode (‘2.55’) en rechten (‘artikel’), de twee dingen die mij nog steeds veel bezighielden. Ook wilde ik met deze nieuwe blog laten zien dat ik mijn jongere fase en dito blog achter me had gelaten. Ik dacht meer na over wat ik postte. Inmiddels waren blogs toch ook wel geintegreerd in de maatschappij.

Eén van mijn laatste outfit-posts…

 

2013: Carrièreswitch en freelancen

In 2013 begon ik vrijwillig te bloggen voor Nobiles, een website voor studenten en starters over carrière. Dit deed ik niet alleen voor de fun, maar ook om te netwerken. Door de interviews die ik hield met interessante mensen, leerde ik meer over andere carrières én werkte ik aan mijn cv. Dat werd beloond: in oktober 2014 begon ik als redacteur e-fashion bij Textilia én als freelance jurist/blogger bij Miss Legal.

Juridische presentatie tijdens een mode-event

 

2014: Opkomst van de reisblogs

De combinatie van mode en rechten was nog steeds goed vertegenwoordigd. Ondertussen zag ik links en recht van me de reisblogs opkomen. Hé, daar weet ik óók veel van, dacht ik. Misschien lag daar mijn toegevoegde waarde als blogger? Ik had immers al best veel gezienvan de wereld. Bovendien ging ik die zomer naar Alaska en Californië, en zou eind 2014 voor een half jaar naar Australië vertrekken. Mode en rechten werden minder belangrijk. Vanaf oktober was ik eigenlijk écht alleen nog maar met reizen bezig.

USA-love in Californië

 

2015: Persreizen, vloggen en op zoek naar balans

Nadat ik terugkwam van mijn reis, focuste ik me weer even goed op carrière maken. Wel wist ik inmiddels dat reizen voor mij echt een belangrijk onderdeel van mijn leven is. En niet maar één keer per jaar. Daarom kwam de combinatie van reizen en carrière centraal te staan op Artikel 2.55. Business en pleasure dus! Ook had ik mijn eerste persreis als freelance blogger. En mijn tweede. En derde. Ook vloggen kwam razendsnel op. Ik ging zo vaak mogelijk weekendjes weg ’tussen mijn baan door’, en creëerde een leven waarmee ik werk en reizen kon laten samensmelten. Eind 2015 zegde ik mijn baan op, om vanaf 2016 helemaal zelfstandig verder te gaan.

Backpacken in Victoria

 

2016: Professioneel blogger (en meer)

Dit jaar ben ik helemaal voor mezelf begonnen. Artikel 2.55 en mijn ‘echte’ leven zijn weer één en hetzelfde: de combinatie van werken en reizen. Ik ben freelance reisblogger en freelance pr- en communicatieadviseur. Ik kan locatie-onafhankelijk werken en vertrek 13 februari zelfs voor zes weken naar Thailand en Nieuw-Zeeland, terwijl mijn business gewoon doorgaat. Blogs zijn overigens niet meer weg te denken, en zeker niet uit de reiswereld! Ik ben voorlopig erg happy met deze situatie, maar mij kennende zal er weer snel een nieuw doel aan de horizon komen. Ik weet zelf ook nog niet wat, maar dat komt vanzelf wel. En zo niet, ook goed! As long as I’m happy 🙂

Van blogger tot bedrijf: SuusjeQ wordt SuusjeHQ!

Welke ontwikkelingen maakte jij allemaal door de afgelopen zeven jaar? En vanaf welk jaar volg je mijn blog al?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Hoera, 7 jaar bloggen!

  • yvonnevanderlaan.com

    Gefeliciteerd! Wat kan een mens toch veel meemaken in 7 jaar he?! Leuk om te lezen en goed om even bij mezelf te denken wat ik de afgelopen 7 jaar deed (thuiskomen van wereldreis, baan-huis-kids, een compleet ander leven eigenlijk). Benieuwd wat de komende 7 jaar gaan brengen 🙂