Vijf dingen om te doen op Koh Lanta 2


Met de scooter naar Old Town

Vorige maand verbleef ik vijf dagen op het Thaise eiland Koh Lanta. Benieuwd naar dit paradijsje en wat je er kunt doen? Lees verder!

Koh Phangan, Koh Samui en Koh Tao zullen de meeste reizigers wel kennen. Samen met Koh Phi Phi zijn het zo ongeveer de bekendste eilanden van Thailand. Maar ook de drukste; steeds meer mensen gaan naar Thailand en kiezen niet zelden voor de bekende weg. Wil jij eens wat anders (maar toch ’s avonds een biertje kunnen doen bij een leuk barretje)? Ga naar Koh Lanta, een heerlijk eiland nabij Krabi, aan de zuidkust van Thailand.

 

Thais eiland 2.0

Koh Lanta is een relatief groot eiland: zes kilometer breed en ruim 30 kilometer lang. Om er te komen vlieg je van Bangkok naar Krabi. Vanaf daar kun je de boot pakken óf een busje nemen. Het eiland Koh Lanta ligt namelijk niet ver van het vaste land af en is – naast de boot – ook met een pondje en een brug te bereiken. Op de heenweg regelden wij een pick-up met een busje via het hotel. De rit viel mee en duurde 2,5 uur. Op de terugweg namen we de boot. Ook dit duurt totaal zeker 2,5 uur. Qua tijd scheelt het dus niet veel, maar de boot is een stuk goedkoper dan een taxi/pick-up. Enfin, eenmaal op het eiland kun je bijkomen van de rit met de volgende activiteiten.

Khong Klong Beach, bij ons bungalowtje

 

1. Huur een hutje

In Thailand kun je over het algemeen terecht met elk budget. Je vindt er super de luxe hotels (voor relatief lage(re) prijzen), maar ook voor vijf euro heb je er al een bed (in een dorm). Op een eiland kies ik het liefst voor een hutje. Wat heb je immers nodig? Je bent de hele dag op het strand of in een restaurantje of bar. ’s Avonds wil ik gewoon kunnen douchen en slapen. Living the life! Wij verbleven in New Coconut Bungalow, waar de bungalows prima waren (voor 20 euro per nacht overigens) en waar veel verschillende faciliteiten worden aangeboden (een restaurant, bar, scooterverhuur, tours boeken, etc.).

Onze bungalow

 

2. Ga duiken

Na mijn duik in het Ningaloo Reef voor de kust van West-Australië, viel het duiken in Thailand eerlijk gezegd een klein beetje tegen… maar mooi was het zeker weer! Het blijft een fantastische ervaring om je iedere keer weer – letterlijk – als een vis in het water te voelen. Bovendien kun je vanaf Koh Lanta verschilende mooie duiklocaties bereiken, zoals Koh Ha, diverse locaties nabij Koh Phi Phi, en bijvoorbeeld Hin Muang en Hin Daeng (voor mogelijke whale sharks!!). Helaas werd er voor de laatste plekken een Advanced PADI aangeraden (en wij hebben alleen onze ‘gewone’ PADI Open Water). Dat moet er dus snel maar eens van komen! Wij boekten onze duiktour via Lanta New Coconut bij Go Dive. De tour was goed verzorgd en mijn vriend en ik hadden een eigen dive master, heel fijn.

3. Huur een scooter

Sommige mensen durven geen scooter te rijden in Thailand. Ik doe het nergens anders dan in Zuidoost-Azië, haha! Ja, de wegen kunnen gevaarlijk zijn, de auto’s rijden hard (en links) en anders kun je altijd nog opgelicht worden met een kapotte scooter… maar het is heerlijk om de wind door je haren te voelen als je langs een Thais strand of door een groen oerwoud rijdt! Wij huurden twee scooters (een eigen scooter rijdt fijner en dus veiliger) en reden naar Old Town aan de oostkust en het zuiden van de westkust. Onderweg kom je barretjes tegen met prachtige uitzichten en (bijna) lege stranden. Heaven!

4. Drink een biertje (of meer) 

Hoewel Koh Lanta geen wilde partyscene heeft (a la Koh Phagnan), kun je er príma een biertje doen. Of meerdere. Het hele strand is en aaneenschakeling van barretjes, die er allemaa hetzelfde (lees: leuk) uitzien. Denk: veel hout/bamboe, kleedjes, kussens, lampionnen, dat werk. En overal kost een biertje zo’n 70-80 Baht (twee euro) dus daar je hoef je ook niet naar te kijken. Leuke barretjes zijn bijvoorbeeld Freedom Bar, Cigar Bar, Flin’s Stoned Bar (bij onze bungalow) en Friendship Bar. Een zonsondergang kijken op het strand in Thailand mét een Thais biertjes is gewoon top!

Lucky Bar is ook goed te doen!

 

5. Laat je masseren op het strand

Massaaaaage? Je hoort het gelukkig minder vaak dan in het centrum van Ubud, maar masseren kunnen ze op Koh Lanta zeker wel! Voor 500 Baht (12,50 euro) kun je een uur liggen en je helemaal laten slopen fixen. Soms is het even doorbijten tijdens zo’n Thaise massage, maar nadien voel je je herboren. Wel confronterend dat mijn masseuse alweer zoveel knopen voelde en mijn rug moest rechtzetten, terwijl ik een week daarvoor nog in Bangkok was gemasseerd… ‘You work with a computer?’ vroeg ze. Ehm, guilty… En ja, ook op vakantie.

 

Meer weten over werken als digital nomad op Koh Lanta? Danique van The Wandering Mind schreef er een mooi artikel over!

 

Ben jij wel eens op Koh Lanta geweest? Wat is jouw favoriete (Thaise) eiland? 

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Vijf dingen om te doen op Koh Lanta