Tien signalen dat je je werk niet leuk vindt (en het tijd is voor iets nieuws!) 1


werk
I got bills I got to pay, so I go work work work every day…

 

Elk mens dat met tegenzin naar zijn of haar werk gaat, is er wat mij betreft één te veel. Zeker in Nederland, waar we worden geboren met 1.000 kansen, is het toch zonde iets te doen wat je niet leuk vindt? Ga jij op zoek naar een nieuwe baan?

 
Als ervaren jobhopper weet ik dat het altijd mogelijk is een andere baan te vinden. Zelfs in een ander vakgebied! En anders begin je toch gewoon voor jezelf? If you don’t build your own dream, someone will hire you to build theirs… Heb jij jouw droombaan al gevonden? Of heb je eigenlijk maar weinig plezier in je werk? Hoogste tijd voor wat beters dan! Herken jij onstaande signalen? Dan is het zeker tijd voor een nieuwe baan!
 

1. Je komt je bed niet uit

Letterlijk of figuurlijk: als je je bed niet kunt uitkomen ’s morgens, is dat al geen goed teken… Natuurlijk zijn we allemaal wel eens moe en is het zeker in de winter niet leuk om vroeg op te staan, maar komt het vaker voor dan zeg één, twee keer per week? No good!
 

2. Iedere maandag is Blue Monday

Blue Monday? Wat een onzin! Het ligt echt niet aan die maandag. Misschien heb je gewoon geen fijne baan? Als je iedere week weer de maandag aangrijpt als excuus voor jouw gebrek aan werklust, is het echt niet best!
 

3. En iedere zondag is Zelfmedelijden Zondag

Word je zondag wakker met de gedachte ‘shit, morgen alweer maandag!’? Denk jij zondagmiddag ‘oef, begon het weekend maar opnieuw’? En ga jij ’s avonds met pijn in je buik slapen? I feel for you!
 

4. Je ergert je dood aan de reistijd

Of je nu twintig minuten moet fietsen (al dan niet in de regen), een (benauwde) bus moet pakken of je trein vertraging heeft… het is voor jou allemaal een goede reden om je baan te haten. Of thuis te blijven. Oei…
 

5. Je meldt je soms ziek als je niet ziek bent

Klein kuchje? Ziek! Kater? Ziek! Of heb je gewoon geen zin om te werken? Ook dan meld je je ziek. Of je overweegt dit te doen, alleen om niet naar werk te hoeven. En nee, thuiswerken gaat ook niet. Really?
 

6. Je vertoont WOG (werkontwijkend gedrag) op kantoor

Je mailbox overstroomt, maar toch vind jij tijd om het koffiezetapparaat schoon te maken. Of de vaatwasser uit te ruimen. Of je mappen te hersorteren. Ken je studieontwijkend gedrag nog uit je studententijd? Dat is wat je nu op kantoor doet om niet te hoeven werken!
 

7. Een vast contract benauwt je

Natuurlijk, een vast contract kun je opzeggen. Maar de gedachte dat je zó lang hier kunt blijven werken, baart je grote zorgen. Op dit kantoor zie jij jezelf zeker niet oud worden. Is this it!? Nee!
 

8. Je denkt vaak: is dit het nou?

Toen je nog studeerde fantaseerde je er vaak over: het werkende leven. Een koffie en een krantje halen op het station, belangrijke dingen doen op het werk en ’s avonds en in het weekend je zuurverdiende centen uitgeven. In de praktijk valt het tegen. Work, work, work, work, work, work, en daarna ben je bek af en moet je het huishouden doen….
 

9. Je leeft toe naar 17:00 uur, het weekend en je vakantie

Nog vier uur tot lunch, nog vier uur tot je weer naar huis kunt. Of: nog twee dagen en het is weer weekend! En nog twee maanden en je gaat lekker drie weken naar Thailand! Hartstikke leuk dat je iets fijns hebt om naar uit te kijken, maar als je het daarvan moet hebben…? Het leven moet NU ook leuk zijn!
 

10. Je fantaseert over later, als je…

…eindelijk bent gevraagd voor die managementfunctie? …voor jezelf bent begonnen? …of die wilde meisjesdroom hebt nagejaagd en je eigen koffiezaak/webshop/duikschool op Bonaire runt? Wacht niet langer! Doe het nu en maak die carrièreswitch en/of begin voor jezelf! Of word digital nomad!
 
Waarom werken vanuit een grijs kantoor?

 

Herken jij jezelf in deze blog?

Herken jij bovenstaande signalen (of een groot deel daarvan)? Ga dan alsjeblieft op zoek naar een andere baan! Of creëer er zelf één!
 
 

Lees ook:

Hoe heb jij jouw droombaan gevonden? Tips please!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Tien signalen dat je je werk niet leuk vindt (en het tijd is voor iets nieuws!)