5x Mijn Favoriete Businessblogs


Hier krijg je dus écht inspiratie van! Ondernemen is fantastisch 🙂

Sinds een jaar of twee ontstaat de ene leuke businessblog na de andere. Zijn ondernemers de nieuwe (f)itgirls? Of lijkt dat alleen maar zo omdat ik nu zelf ondernemer ben? 

Na modebloggers, hardloopbloggers en reisbloggers, lijkt 2016 het jaar van de businessbloggers te worden. Althans, ik zie steeds meer leuke businessblogs opduiken! Bovendien lijkt ondernemen tegenwoordig een must te zijn voor De Coole Vrouw. Ik noem de zusjes Van Wonderen, Aranka van der Voorden, Nina Pierson… Zonder hun onderneming waren ze niet half zo cool en bekend geworden! Een mooie look, killerbody en Instagramtijdlijn voor bucketlistbestemmingen is niets waard als je niet ook onderneemt (grapje natuurlijk, maar lijkt soms wel zo). Uit deze businessblogs haal ik mijn inspiratie:

1. Thank God It Is Monday

De blog van Melle Bouwhuis is een echte positiviteitsblog. Werken kan een feestje zijn, mits je een fijne baan vindt! Maar Melle is ook realistisch en menselijk. Zo zat ze zelf recent nog zonder baan thuis én raakte ze afgelopen jaar enorm veel kilo’s kwijt. Een girlboss op alle fronten dus, die een beetje aanvoelt als online vriendin. Al is ze offline ook erg aardig hoor 😉 Ik ontmoete Melle voor haar bekende Vijf Vragen Interview. Leuk: Melle post een blog op elke werkdag(!). 

2. MyEverlane

Deze blog leerde ik kennen via collegablogger en digital nomad Milou van Roon, die geïnterviewd was door Yvonne Geurts. ‘Hé, wat een leuke blog’, dacht ik toen. Sindsdien volg ik MyEverlane en verscheen ook zelf eens met een column op de businessblog. En mijn opdrachtgever Ebru ook trouwens! Yvonne post niet superveel, maar wat ze post is inhoudelijk sterk en goed onderbouwd. 

3. Ambitieuze Meisjes

Oké, deze site slash community moet elk meisje dus écht kennen! Als je tenminste geeft om je carrière. Op de site verschijnen regelmatig leuke, interessante businessartikelen, maar ook het online magazine én de events zijn zeker de moeite waard. Goed voor je netwerk! Tip: Ambitieuze Meisjes heeft ook een besloten Facebookgroep waar dagelijks vacatures voorbijkomen. Oh, en ik deelde eerder al mijn verhaal op de website van AM 🙂 

4. Chapter Friday

Inmiddels al weer één van de ‘oudjes’ in dit lijstje: het ‘online magazine’ van modeblogger annex ondernemer Yara Michels! Chapter Friday slaat de brug tussen business en vrije tijd (vrijdag hè?) en focust zich vooral op de creatieve sector. Van modeontwerpers en kantooroutfits tot leuke koffietentjes en persoonlijke businesstips: Chapter Friday it is!  

5. Reptoir

Last but zeker not least is Reptoir, dé blog voor de freelancer slash ondernemer. Ik ontdekte Reptoir pas een paar maanden geleden (misschien omdat ik toen zelf fulltime freelancer werd?) en was meteen verkocht. De blogs zijn luchtig, grappig en tegelijkertijd informatief en nuttig. Heerlijk herkenbaar ook voor de freelancers (in de dop) onder ons. Na het lezen van een paar blogs wist ik écht zeker dat ik de goede keuze heb gemaakt! 

Wat zijn jullie favoriete businessblogs? Waar haal jij inspiratie voor je carrière vandaan? 
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *