SuusjeQ’s Travel Hacks: Reizen doe je zó! 2


Met onze campervan in Australië

Een backpack inpakken? Geen probleem! Twintig uur vliegen? Komt goed! Vandaag deel ik mijn reistips met jou!

Niet zelden hoor ik mensen klagen over reizen. Nou ja, niet het reizen zelf, maar alle dingen die daarbij komen kijken. ‘Help, ik moet een backpack inpakken!’ of ‘Hoe overleef ik die vlucht naar Australië?’ Ervaringsdeskundige SuusjeQ weet raad! In deze blog vertel ik je

  • Hoe je makkelijk de goedkoopste vliegtickets vindt
  • Hoe je makkelijk de beste huurauto vindt
  • Hoe je er achter komt wat je op locatie móet zien en doen
  • Hoe je fijne accommodatie vindt
  • Hoe je zonder stressen een backpack inpakt
  • Hoe je een lange vlucht overleeft
  • Hoe je na je reis een mooi fotoboek krijgt
Heb jij aanvullende tips? Laat het me vooral weten. Twee weten meer dan één 🙂

 

Vliegtickets?

Mensen noemen me ook wel SuusjeQ De Vliegticket Expert (grapje) en dat is niet voor niets. Ik weet zeker dat ik altijd de goedkoopste tickets weet te scoren. Oefening baart kunst zullen we maar zegen! Hierdoor ga ik er vaak vanuit dat iedereen weet hoe die goedkope vliegtickets kan vinden, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Daarom voor eens en altijd mijn ultieme tip (en die van vale anderen): SkyScanner! Je kunt er fijn filteren en zoeken op de goedkoopste maand en dag om een ticket te boeken. Ook kun je een prijsalarm instellen zodat je bericht krijgt als de prijzen veranderen van het door jou gewenste ticket. En je kunt ook zoeken op goedkoopste ticket, ongeacht de bestemming. Heerlijke verslaving!

Oh, en verder is het volgen van DutchFlyGuys en Paperflies een aanrader! Handig als je geen haast hebt of niet per se naar een bepaalde bestemming wilt. Echt goede deals!

De KLM Wereldweken vind ik juist geen aanrader. Vaak zijn de kortingen niet bepaald hoog, en bovendien kan je (via Skyscanner, haha) vaak luchtvaartmaatschappijen vinden die het ticket al goedkoper aanbieden.

Een reis in het vooruitzicht maakt veel goed!

 

Huurauto?

Sinds ik in 2014 een roadtrip maakte door Californië ben ik verkocht: een huurauto is zó chil! Je bent flexibel en kan een land echt goed leren kennen. Maar wat ik altijd minder vind, is het vinden van en goedkope, goede huurauto. Ik weet nooit welke verhuurbedrijven er in een land zijn, en vind het een heel gedoe om overal dan te kijken hoe duur een huurauto daar is. Het zou toch handig zijn als daar een soort SkyScanner voor was…

Ik heb goed nieuws voor je: dat is er! Dit jaar ontdekte ik via Explorista.nl de site EasyTerra.nl, een vergelijkings- en boekingssite voor huurauto’s! Met EasyTerra kun je makkelijk zoeken naar een huuauto op de door jou aangegeven locatie en data. Je krijgt dan een overzicht met huurauto’s die daar op dat moment beschikbaar zijn, inclusief prijsopgave. Je kunt filteren op soort auto, verzekering, etc. Wat ook fijn is, is dat er beoordelingen bijstaan van andere reizigers. Heb je meerdere auto’s gevonden die je allemaal aanspreken? Dan kun je deze tegen elkaar afzetten met de vergelijkingsfunctie. Boeken kan ook direct via EasyTerra. Je betaalt niet meer dan dat je bij het verhuurbedrijf rechtstreekt zou betalen. Ik boekte mijn huurauto in Marseille bij EasyTerra.nl 🙂 *

Easyterra.nl

 

Met onze huurauto (via EasyTerra!) in Zuid-Frankrijk

* Ik kreeg mijn huurauto in Frankrijk gesponsord van EasyTerra in ruil voor wat exposure 🙂 

Activiteiten?

Oké, je bent naar je bestemming gevlogen en hebt daar je huurauto opgehaald. What’s next? Leuke dingen doen en de omgeving verkennen natuurlijk! Maar wat móet je nu zien en doen op de plaats van bestemming? Naast het lezen van mijn all time favorite Lonely Planet, lees ik natuurlijk ook veel reisblogs. Ik heb niet één standaard reisblog waar ik altijd kijk. Dat is namelijk afhankelijk van waar ik heen ga en welke blogger daarover heeft geschreven. 

Het liefst vraag ik ook mijn volgers op social media om tips. Daar komt altijd wel wat uit. En anders is daar gelukkig nog Instagram. Zoek op een bestemming om zoek op je bestemming als tag, en je krijgt een goed beeld van de must-sees op locatie. Ook Pinterest vind ik trouwens heerlijk. Als ik ergens naartoe ga (of wil gaan) zoek ik altijd even op Pinterest, zodat je in één oogopslag ziet wat de highlights zijn (en soms zitten er ook interessante blogposts achter). Tripadvisor gebruik ik tegenwoordig ook steeds vaker. Daar kun je makkelijk zien wat de highlights zijn en lezen wat mensen ervan vonden. 

Kaartjes van te voren boeken? Dat kan op de website Tiqets.nl, een Nederlandse travel-startup. Scheelt je weer gedoe om op allerlei losse sites te moeten boeken (of in de stad zelf in de rij te moeten staan). 

Wanaka ontdekte ik via Pinterest en Instagram

Accommodatie?

Ik ben vrij makkelijk met slapen. Of ik nu in een tent moet liggen of in een luxe hotel: ik vind het best! Ik ben niet bang voor beestjes en kan zelfs zonder kussen lekker slapen. Na drie maanden kamperen in the Outback ben je wel wat gewend! Maar hoe kies en boek je je accommodatie als je niet in een auto slaapt?

Hotels en hostels boek ik vaak via Booking.com. Ik heb een app op mijn telefoon en vind het fijn om een goed overzicht te kunnen krijgen van het aanbod, en te kunnen selecteren op verschillende filters. Blijf ik ergens wat langer? Dan verblijf ik graag in Airbnb. Lekker om je eigen plekje te hebben. Zeker als het je ook nog geld kan besparen!

Afgelopen maand ontdekte ik een tool die Booking en Airbnb in één zoekmachine combineert. Oh, en ook Wimdu (Airbnb-ish platform), Belvilla, HomeAway en nog veel meer boekingssite voor accommodatie trouwens! En het heet… Likibu! Op Likibu.nl kun je meer dan 2,5 miljoen vakantieverblijven vergelijken. Gelukkig kun je ook hier diverse filters aanzetten, want als iets niet fijn is, is het zoeken naar een speld in een hooiberg! De ‘echte’ hotels vind je overigens niet op Likibu.nl. De focus is vakantiehuizen, maar dat kan zowel een particulier appartement of villa zijn als kasteel, boot, yurt, etc. Het fijne is vooral dat je dus niet op allerlei losse sites hoeft te zoeken, maar één centrale tool hebt waarmee je ze allemaal kunt combineren. Ja ja, de EasyTerra voor vakantiehuizen dus! 😉

Likibu.nl vergelijkt accommodaties van Booking, Airbnb en Belvilla


* Ik heb van Likibu een vergoeding gekregen voor mijn aanbeveling. Dit neemt echter niet weg dat ik Likibu een heel handige site vind. 

Een backpack inpakken?

Een backpack (of koffer) inpakken? Dat vind ik dus totaal geen uitdaging. Ik snap niet waar sommige mensen zich zo druk om maken. Ik bedoel: je pakt een aantal kledingstukken in die je nodig gaat hebben en kan op locatie altijd nog een wasje doen of iets bijkopen. Piece of cake! Oké, oefening baart kunst misschien, maar neem daarom maar van mij aan dat je gewoon niet te moeilijk moet doen. Voor Rondreis.nl schreef ik trouwens deze blog over dingen die je mee moet nemen in je backpack. Wie weet heb je er wat aan! Ik heb nooit meer dan tien kilo in mijn backpack 😉

Travel light, live to the fullest!

 

Lange vlucht?

Toen ik naar Nieuw-Zeeland ging, heb ik vaak de vraag gekregen of ik niet opzag tegen de lange vlucht. Dat was niet het geval. Natuurlijk vind ik vliegen niet de leukste bezigheid die er is, maar je zult het toch moeten doen als je graag verre reizen maakt. Stap één om een lange vlucht te overleven, is dan ook om het maar gewoon te accepteren. En er niet te veel bij stil te staan.

Wat ik allemaal doe ik het vliegtuig? Zoveel mogelijk proberen te slapen. De afgelopen twee keer dat ik een lange vlucht had, heb ik een slaappil genomen. Dat vond ik ideaal. Ik heb beide keren uren geslapen, en sliep voor mijn gevoel minder oppervlakkig dan daarvoor. Verder helpen een oogmasker, oordoppen, warm vest met cappuchon en een dekentje ook mee! Ik doe overigens altijd mijn schoene uit, dat slaapt fijner vind ik. Voor eten blijft ik niet wakker, en als ik echt niet kan slapen luister ik naar mijn meditatie-app Buddhify of naar rustgevende muziek.

Oh, en de allerbeste tip: ga een keer naar Nieuw-Zeeland. Daarna vallen alle vluchten mee 😉

Nieuw-Zeeland: daar doe je het voor!

 

Fotoboek maken?

Doe ik altijd bij Albelli, een fijn en niet moeilijk programma. En doe dat zo snel mogelijk, anders komt het er niet meer van. Hoe langer je wacht, des te hoger de drempel om te beginnen!

 

P.S. De leukste reisgadgets en cadeautjes vind je op Redbag.nl

 

Easy like pie! 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “SuusjeQ’s Travel Hacks: Reizen doe je zó!