5x De leukste stedentrips in eigen land 2


Rotterdam staat zeker in de top 5

Rotterdam staat zeker in de top 5

Nederland heeft genoeg mooie, gezellige steden, maar deze vijf parels zijn – met Amsterdam en Utrecht uiteraard 😉 – mijn favorieten!

Al bijna tien jaar woon ik in de stad. Op mijn achttiende verhuisde ik naar Amsterdam en daar bleef ik zeven jaar wonen. Inmiddels woon ik alweer tweeënhalf jaar in Utrecht. We kunnen dus wel stellen dat ik van steden houd. Maar Amsterdam en Utrecht zijn zeker niet de enige opties in Nederland. Sinds ik mijn eigen land aan het ontdekken ben, heb ik nog veel meer leuke steden leren kennen. Dit zijn mijn favorieten.

1. Haarlem

Wie houdt er niet van Haarlem? De Noord-Hollandse hoofdstad is ideaal want: dichtbij Amsterdam, dichtbij het strand en een prachtig stadje an sich! Haarlem is tegerlijkertijd kleinschalig en knus én een echte (Nederlandse) stad. Ik bracht er in april dit jaar een weekendje door en dat hoop ik snel weer eens te doen! Het Kennemerland staat nog hoog op mijn lijstje…

De Grote Markt

De Grote Markt

Haarlems straatbeeld

Haarlems straatbeeld

2. Rotterdam

Na al die jaren in Amsterdam zou je bijna denken dat ik een hekel aan Rotterdam heb, maar niets is minder waar. Ik kom er al jaren voor verschillende klanten en vind het een geweldige stad. En uniek in zijn soort! Rotterdam heeft allure maar is ook lekker ‘rauw’. Een echte internationale vibe met uitgestrekte wijken, hoogbouw, een geweldig park, de Maas en genoeg te beleven. Ik sliep in mei twee nachtjes in Rotterdam en dat was top!

Delfshaven

Delfshaven

Rotterdam vanaf de Euromast

Rotterdam vanaf de Euromast

3. Den Haag

De enige Nederlandse stad áán het strand. Kijk, daar moet je als stad- en strandliefhebber toch van houden? Den Haag heeft ook iets chiques, met al die ambassades en politiek. Vorig jaar verbleef ik een weekendje in Scheveningen en dit jaar leerde ik ook het ‘echte’ Den Haag wat beter kennen. Binnenkort ga ik weer, dus houd mijn blog in de gaten als je ook meer over Den Haag te weten wilt komen!

Den Haag skyline

Den Haag skyline

Scheveningen

Scheveningen

4. Maastricht

Toch wel één van mijn persoonlijke favorieten. Amsterdam (en Utrecht) ken ik op mijn duimpje, maar Maastricht komt tegenwoordig in de buurt! De afgelopen paar jaar kwam ik er maar liefst vijf keer. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen 😉 Het is jammer dat Maastricht zo ‘ver’ weg is, anders zou ik best in deze chique doch jeugdige stad kunnen wonen. De Maas <3 De klasse <3 Tot snel, Maastricht!

'De brug'

‘De brug’

Take me back <3

Take me back <3

5. Nijmegen

Vaste lezers weten dat ik deze zomer een beetje verliefd ben geworden op Nijmegen. Ik was er vier dagen in juni en stond versteld van de hoeveelheid hippe tentjes, schattige straatjes, vriendelijke mensen en de prachtige natuur op steenworp van de stad. Binnen een maand ging ik alweer een dagje terug om de Kaaij te bezoeken, maar stiekem wilde ik gewoon weer even in Nijmegen zijn.

Notting Hill

Notting Hill

SUP & Yoga op de Spiegelwaal

SUP & Yoga op de Spiegelwaal

Wat is jouw favoriete Nederlandse stad en waarom? Waar zou jij graag wonen en wat is vooral leuk voor een tripje in eigen land?

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “5x De leukste stedentrips in eigen land

    • Suzanne Bericht auteur

      Nijmegen en Haarlem vind ik allebei super. Nijmegen misschien wel het leukste! En Den Haag ken ik niet goed, maar een fijne sfeer. Vooral zo dicht bij het strand!

      En Groningen ben ik inderdaad twee keer een weekend geweest. Leuke stad, maar de ‘echte’ sfeer heb ik misshchien nog niet ervaren. Wie weet nog eens gaan met jouw tips!