5x Mijn favoriete gerechten op reis (én thuis!)


Pad thai in the making

Pad thai in the making

Als ik in het vliegtuig naar Azië stap, kijk ik al uit naar de heerlijke gerechten die ik er weer ga eten. Al houd ik zo van de Oosterse keukens, dat ik deze gerechten ook vaak thuis bestel.

Eten en reizen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik vind lekker eten erg belangrijk (en lekker!), dus ook op reis. En gelukkig kan je in het buitenland vaak de lekkerste dingen bestellen! Ook is lokaal eten voor mij de ultieme manier om een land en cultuur beter te leren kennen.

 

#Nevernotasian

In deze blog deel ik mijn vijf favoriete gerechten met jullie. Niet geheel toevallig allemaal uit Azië: ik ben gek op de Thaise, Japanse, Vietnameze, Indonesische en Indiase keuken! Maar ook in Maleisië en Cambodja heb ik heerlijk gegeten. Gelukkig kan je tegenwoordig ook in Nederland een prima pad thai of pho bestellen. Of één van de andere onderstaande gerechten.

 

1. Pad Thai (Thailand)

Het is misschien niet het meest verrassende gerecht, maar Pad Thai is always a good idea! Als ontbijt, als diner, als late night snack, in een chic restaurant of van de straat: deze Thaise klassieker verveelt nooit. Thuis bestel ik altijd Thais bij Thai Chili in Utrecht. Ook de Pad Kraa en de Laab Kai zijn een aanrader! Liefde voor Thailand!

De ultieme pad thai op Koh Lanta

De ultieme pad thai op Koh Lanta

 

Pad thai in Bangkok

Pad thai in Bangkok

2. Nasi Goreng (Indonesië)

‘De pad thai van Indonesië‘ is naar mijn mening zeker weten Nasi Goreng! Deze klassieker kan altijd en overal gegeten worden. Of je nu de simpele versie met niet veel meer dan rijst bestelt op straat, of de ‘alles erop en eraan’ nasi goreng eet in een restaurant: het is iedere keer weer genieten. In Nederland bestel ik niet vaak Indonesisch eten.

Nasi goreng op Bali

Nasi goreng op Bali

Bali <3

Bali <3

3. Sushi (Japan)

Japan staat héél hoog op mijn bucketlist, en niet alleen om de prachtige tempels en natuur! Het eten, daar kan ik nu al van dromen. Uiteraard veel sushi, maar ook een kom ramen vind ik to die for. In Vancouver, Perth en Bangkok at ik heerlijke ramen, maar in Nederland heb ik dat dus nog nooit gegeten. Iemand tips? Sushi bestel ik graag bij Kyushu of een andere sushitent op de Voorstraat.

Ramen in Vancouver

Ramen in Vancouver

 

Sushi in Bangkok

Sushi in Bangkok

4. Pho (Vietnam)

Van een kom pho ben ik nooit weg! Sinds ik zes weken door Vietnam reisde ben ik lichtelijk verslaafd aan deze Vietnameze noedelsoep. De lekkerste pho in Utrecht eet je bij Kimmade in het centrum. Ook verse of gefrituurde springrolls en de rijstnoedelgerechten vind ik heerlijk. Vietnamees bestellen doe ik echter nooit. Iemand tips?

Typisch Vietnamees straatbeeld

Typisch Vietnamees straatbeeld

Gefritueerde springrolls

Gefritueerde springrolls

5.  Chicken Tikka Massala (India)

Naast Japan ben ik ook nog nooit in India geweest. En dit land staat ook niet superhoog op mijn bucketlist. Met de keuken heb ik echter al wel kennis gemaakt. In Maleisië at ik heerlijke Indiase gerechten, maar ook thuis bestel ik regelmatig Indiaas. Meestal bij Namaskar in Utrecht.

Little India, KL

Little India, KL

Chicken Tikka Massala in Maleisië

Chicken Tikka Massala in Maleisië

Wat is jouw favoriete gerecht in het buitenland? En bestel je dat ook wel eens in Nederland?

N.B. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Thuisbezorgd.nl. Over de insteek van het artikel hebben we samen gebrainstormd. De uitvoering heb ik geheel onafhankelijk gedaan.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *