10x Inspirerende interviews


 

Een succesvol eigen bedrijf beginnen, verhuizen naar het buitenland, een bijzondere carrière(switch). Deze negen inspirerende vrouwen en één man deden het. Ik interviewde ze voor Artikel 2.55.

 

Zoals jullie waarschijnlijk hebben gemerkt, zijn er afgelopen tijd veel interviews op Artikel 2.55 verschenen. Niet alleen omdat ik deze artikelen ‘makkelijk’ kon inplannen voor mijn trip naar Costa Rica, maar ook omdat er zoveel inspirerende verhalen te vertellen zijn.

In deze blog deel ik nogmaals de tien best gelezen interviews met jullie. Wat vond jij het meest inspirerende verhaal?

 

1. Sanne Bakker ging van freelancer naar achtkoppig team

Net online en nu al op nummer één: dit inspirerende interview met Sanne Bakker werd het meest gelezen op Artikel 2.55. Sanne begon in mei 2015 voor zichzelf en heeft inmiddels een team van acht mensen om zich heen verzameld. Petje af voor ensanne!

 

 

2. Leslie Vendelbos verhuisde naar Nieuw-Zeeland

Alles achter je laten en de liefde achterna. Dat deed Leslie eind 2015. Ze zegde haar huis en baan op en vertrok naar Nieuw-Zeeland. Wat een lef!

 

3. Jord Feltmann runt een mobiel surfretraite

Hij woonde en werkte twee jaar in Costa Rica, maar dat is niet waarover ik Jord interviewde. Met een camper rijdt hij door Europa en Marokko en biedt surfretraites aan. Inspirerend figuur!

 

4. Yvonne Poels switchte naar haptonomie

Een succesvolle fysiopraktijk stoppen om verder te gaan in de haptonomie: dat deed Yvonne Poels. Ze volgde haar gevoel en dat bleek een slimme zet.

 

5. Judge Joyce: de twitterende rechter

Een interview uit 2013(!) maar nog altijd goed gelezen: mijn interview met Judge Joyce a.k.a. Joyce Lie. Joyce is rechter en een fenomeen op Twitter. Ze schrijft heldere taal!

 

6. Naomi Vlietman startte Zakenmeisje.nl

In mei 2016 ging ze live en haar site is nu al niet meer weg te denken uit het girlboss-landschap. Ik heb het over Zakenmeisje.nl, dat eigenlijk meer een community dan een website is.

 

7. Naomi Kidjo begon haar eigen merk LANOMI

What’s in a name? Deze ondernemende Naomi begon haar eigen merk LANOMI, ‘het lifestylemerk voor de werkende vrouw’. LANOMI verkoopt jurken, tassen en notitieboeken en meer volgt snel.

 

8. Deisy Amelsbeek begon voor zichzelf als freelance tekstschrijver

Net als ik heeft Deisy een juridische achtergrond. Toch waagde ze de sprong en begon ze – zonder werkervaring op dit gebied – voor zichzelf als tekstschrijver.

 

9. Marta Rubio verhuisde naar Nederland en runt HolaBarcelona.nl

Verhuizen naar een ander land en het daar gaan maken als zelfstandig ondernemer? Marta Rubio uit Barcelona ging je voor! Ze verhuisde naar Arnhem en startte het succesvolle HolaBarcelona.nl.

 

10. Samantha Goos woonde en werkte een jaar in Vancouver

Deze fitgirl besloot een jaar te gaan wonen en werken in Vancouver, Canada. Hier raakte ze besmet met het sportvirus. Inmiddels heeft ze haar eigen toffe blog Gym & Tonic.

 

Welk inspirend interview spreekt jou het meeste aan? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *