Inspirerende boeken volgens Team SuusjeHQ [+video]


Mag ik jullie voorstellen aan ‘Op hoge hakken in Afrika’, ‘Girlboss’, ‘The monk who sold his ferrari’ en nog veel meer inspirerende boeken?

 

Helaas maak ik er weinig tijd voor, maar wat houd ik van lezen! Boeken kunnen je ontzettend veel leren, of ze nu over ondernemen gaan of over andere landen en culturen. Dat zijn in ieder geval de onderwerpen waar ik graag over lees 😉 In dit artikel deel ik mijn favo boeken van dit moment met jullie én die van de andere teamleden.

 

Op hoge hakken in Afrika

 

Wie me volgt op Instagram en Facebook heeft het misschien al voorbij zien komen: laatst las ik het boek ‘Op hoge hakken in Afrika’ en was ik aanwezig bij de flashmob op de Dam om het boek te lanceren tijdens Internationale Vrouwendag. Bekijk ‘m hieronder!

 

 

Waarom deze buzz? Omdat het boek over een onderwerp gaat dat best wat media-aandacht mag krijgen! ‘Op hoge hakken in Afrika‘ is geschreven door Chantal Heutink, een Nederlandse zakenvrouw die tien jaar geleden besloot om haar hart te volgen en naar Kenia te gaan. Eerst om vrijwilligerswerk te doen, later om haar eigen sociale onderneming op te zetten. Die sociale onderneming was I-Care, een bedrijf dat wasbaar maandverband produceert en beschikbaar stelt aan jonge meiden en vrouwen die het anders moeten doen met stenen, bladeren of zelfs koeienvlaai. Ja echt! Het is onvoorstelbaar, maar sommige mensen zijn zo arm dat ze geen maandverband kunnen betalen (of het is zo’n taboe dat er niet eens over gepraat wordt). Dit betekent dat veel meisjes in Kenia een week per maand niet naar school gaan en hierdoor op den duur uitvallen en geen opleiding afronden. Om de armoedecirkel te doorbreken is (betaalbaar) maandverband (en goede voorlichting) dus cruciaal. Applausje voor Chantal dus, die met I-Care bijna 60.000 levens veranderde.

Helaas is het Chantal niet gelukt I-Care draaiende te houden, maar des te interessanter is haar boek. Waarom koos Chantal voor Kenia? Hoe zette ze een sociale onderneming op? En wat maakte het dat ze uiteindelijk moest stoppen met haar werk in Kenia? Een super interesant boek over je hart volgen, ondernemen, wonen en werken in Kenia en de Keniaanse cultuur. Een aanrader voor iedereen die van reizen, ondernemen en vrouwenempowerment houdt (ikke!) en nog goed geschreven ook. Zo’n boek waar je lekker een weekend voor wilt gaan zitten en in één keer uit wilt lezen.

Tip: als je het boek via de site van Chantal bestelt gaat één euro naar de meisjes en vrouwen in Kenia.

 

Meer boeken voor girlbosses

 

In onderstaande video deel ik nog een andere boekentip met jullie én deel ik de favorieten van Team SuusjeHQ.

 

 

Nog even op een rijtje:

 • Girlboss – Sophia Amoruso
 • You are a badass – Jen Sincero
 • The seven habits of highly effective people – Steven Covey
 • Rich dad, poor dad – Robert Kiyosaki
 • De monnik die zijn Ferrari verkocht – Robin Sharma
 • Gebruik je innerlijke kracht – Louise Hay
 • The Alchemist – Paulo Coelho
 • Big Magic – Elizebeth Gilbert
 • Vierde Dimensie – Hans Peter Roel
 • Hoop, Liefde & Vergeven – Hans Peter Roel
 • The art of hearing heartbeats – Jan-Phillip Sendker

 

Wat vonden jullie van ‘You are a badass’? En welke boeken kunnen jullie mij aanraden? Ik ben benieuwd!

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *