Acht jaar bloggen & de acht mooiste dingen die ik daardoor bereikte [+video] 2


Hoera, precies acht jaar geleden startte ik met bloggen! En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Dit zijn de acht mooiste dingen die het bloggen mij heeft gebracht.

 

Wie had gedacht dat ik acht jaar later nog steeds zou bloggen? Op 8 maart 2009 maakte ik mijn eerste blog aan (thefabulouslifeofsuusjeq.blogspot.com) en publiceerde mijn eerste blogposts (vier stuks). Acht jaar later blog ik nog minstens zo veel en enthousiast, alleen dan wat meer gestructureerd en heb ik er zelfs mijn carrière van gemaakt.

N.B. Ik verdien niet mijn inkomen met Artikel 2.55, maar krijg hierdoor indirect wel veel klanten voor mijn bedrijf SuusjeHQ, waar ik wel van rondkom.

Het bloggen heeft mij heel veel gebracht. Uit liefde voor bloggen deel ik daarom vandaag de acht mooiste dingen die ik dankzij bloggen bereikte.

 

Parijs – één van mijn eerste travelblogs (maart 2009)

 

Mijn mooiste acht blog-herinneringen

Ik twijfelde of ik niet acht tips moest geven om ook te starten met bloggen, of een artikel moest schrijven over acht dingen die mensen onderschatten aan bloggen. Maar een snelle poll op Twitter overtuigde mij ervan dat meer mensen op acht mooie blog-herinneringen zaten te wachten. Daarom nu: dit zijn de acht mooiste dingen die heb bloggen mij heeft gebracht.

 

1. In de finale van Miss Shop VIP komen (en mijn eerste vlog!)

In het begin van mijn blogcarrière schreef ik vooral over mode. Ik wilde stiekem ooit moderedacteur worden en anders in ieder geval een grote modeblogger. Daarom gaf ik mij op voor Miss Shop VIP, een verkiezing om het gezicht/de blogger van Shop VIP te worden. Shop VIP was een website waar bekende merken tijdelijk met grote kortingen werden aangeboden. Tijdens de castingdag werd ik van 150 meiden geselecteerd en zat ik bij de laatste 39. We kregen toen de opdracht een blog te schrijven over zomermode en een vlog te maken over onszelf. Dat was mijn eerste vlog ooit! Ik kreeg een plaatsje in de finale als één van de twaalf finalisten, maar moest helaas afzeggen omdat ik op vakantie was (tja, reizen deed ik toen ook al). Maar dat mag de pret niet drukken: hilarisch om de video terug te kijken én mijn verslag voor Girlscene te lezen. Wat een gemene reacties trouwens!

P.S. Hoe cute is mijn studentenhuis?

 

2. Blogger en later hoofdredacteur van Alibi worden

Niet veel later soliciteerde ik bij Alibi – het opinieblad van de juridische faculteit van de UvA – naar de functie van hoofdredacteur. Ik werd niet aangenomen. Wel deden ze mij een aanbod om te gaan bloggen over juridische zaken voor de website van Alibi. Dat vond ik destijds een enorm eer en ik nam mijn taak dan ook erg serieus. Een jaar later deed ik opnieuw een poging en ja hoor: tijdens mijn laatste studiejaar was ik hoofdredacteur van het opinieblad van mijn faculteit. Een supergave ervaring waar ik nooit een moment spijt van heb gehad.

 

‘Mijn’ Alibi’s

 

3. Gaan werken bij Textilia

Ik weet zeker dat mijn blogervaring en ervaring bij Alibi een grote rol hebben gespeeld bij mijn carrièreswitch van jurist naar redateur. Waarom anders werd ik eind 2013 aangenomen bij modevakblad Textilia? Ik had geen journalistiek- of mode-opleiding, maar wel veel ervaring met bloggen, social media én teksten nakijken. Ik ben Sanne (Groot Koerkamp) – mijn toenmalige hoofdredacteur – onwijs dankbaar dat ze in mij geloofde en mij deze kans heeft gegeven. Hierdoor heb ik uiteindelijk ook de stap kunnen maken naar pr.

 

Voor Textilia naar Londen

 

4. Gaan freelancen

Door mijn blogervaring én doordat ik Karina Holwerda – oprichter van Miss Legal – had geïnterviewd voor mijn blog, vroeg ze mij om te gaan freelancen voor Miss Legal. Als jurist, maar ook als juridisch blogger. Ik had nooit gedroomd van een bestaan als ondernemer, maar toch schreef ik mij direct in bij de KvK. Vanaf november 2013 sta ik dus officieel ingeschreven als freelancer/zelfstandige. Ik werkte sindsdien nog ruim twee jaar in loondienst, maar kreeg ondertussen o.a. Rondreis.nl erbij als klant. Dat deed mij besluiten om van freelancen mijn fulltime werk te gaan maken.

 

5. Mooie persreizen in en buiten Nederland

Ja, dit is natuurlijk ook geen slechte kant van het bloggen! Ik ging in 2014 voor het eerst naar een bloggersevent en in 2015 had ik mijn eerste persreis (naar Bourgogne voor Travelvalley!). Niet veel later had ik mijn eerste persovernachtig op persoonlijke titel (Kaboom Hotel in Maastricht) en daarna was het hek van de dam 😉 Amsterdam, Guernsey, Marokko, Lissabon, Haarlem, Rotterdam, Wijk aan Zee, Kenia(!), Nijmegen, Maarssen, de Wadden, de Alde Feanen, Den Haag, Weerribben-Wieden en Praag. Daar sliep ik allemaal nog dankzij de blog. WAUW! En komende maand mag ik naar Düsseldorf!

 

In Kenia voor Getaway Travel

 

6. Een Fjallraven-pakket

Ik wil niet de materialistische modeblogger gaan uithangen, maar een pakket kleding thuisgestuurd krijgen is wel echt heel fijn. Voor mijn ‘outdoortrips’ had ik Fjällräven benaderd voor een sponsorsamenwerking, en dat vonden ze GOED! Ik durfde er bijna niet van uit te gaan dat het echt doorging, tot ik een gigantisch pakket thuisbezorgd kreeg. Vol enthousiasme pakte ik eerste twee mutsen en een rugzak uit, maakte foto’s alles. Toen pas keek ik onderin het pakket en zag EEN PRACHTIGE PARKA. Ik heb gegild geloof ik! Ik ben superblij en trots dat Fjällräven in mijn kwaliteiten als blogger geloofd. Ik beloof dat ik de beste ambassadeur ooit ben (vraag maar aan mijn moeder, hihi).

 

In Praag met mijn Fjällräven-parka en muts

 

7. Leuke events

Van mijn eerste bloggersevent in Rotterdam, Fashionweek en mijn eerste event als travelblogger tot de Vakantiebeurs Vakdag, het Storymakers Event van Cherry LAB en het event waar ik mijn reis naar Kenia won: ik hou van events! Je leert er veel, kan netwerken en leert er de leukste mensen kennen. Ook mijn eigen event – met Jessica – heb ik kunnen organiseren door het bloggen. Zonder blog had ik Jessica niet leren kennen en hadden we het event – denk ik – ook niet vol gekregen.

 

 

8. Leuke mensen leren kennen

Ik noemde het hierboven al even: op events leer je de leukste mensen kennen! Maar ook online heb ik zoveel leuke mensen leren kennen. Dat klinkt misschien een beetje ‘nep’, maar ik heb ervaren dat je iemand heus wel goed kan leren kennen via social media. Sommige mensen volg ik al jaren en zij mij. Dat schept en band en het is superleuk om je kennissenkring op deze manier te kunnen verbreden. Handig voor je netwerk ook!

 

Gewoon iemand die ik heb ontmoet bij het Getaway Event

 

Lees ook:

 

P.S. Ik ben sinds kort ook fanatiek vlogger! Abonneer je op mijn YouTube-kanaal of neem gewoon een kijkje!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Acht jaar bloggen & de acht mooiste dingen die ik daardoor bereikte [+video]

  • Danique

    Wat een hoop toffe dingen heb je mee mogen maken door het bloggen! Dat vind ik juist zo leuk aan het bloggen, het kan je gewoon zoveel geven (en dat bedoel ik niet in de materialistische zin, maar meer in leuke en mooie kansen in het leven ;)). Hopelijk brengt het nog veel meer moois en gefeliciteerd met je acht jaar!