Bucketlist: op roadtrip met een Volkswagenbus [+video] 2


Op roadtrip met een echt Volkswagenbusje

Wie droomt er niet van: roadtrippen met een eigen Volkswagenbusje? En anders: een Volkswagenbusje huren en rondtoeren voor één dag? Mijn droom kwam 5 maart uit!

 

Vanuit Costa Rica zag ik begin dit jaar een oproep op Facebook voorbij komen. DeVolkswagenbus.nl zocht bloggers en vloggers die een dag wilden toeren met een Volkswagenbusje en daarvan verslag wilden doen. Ik reageerde DIRECT en nog diezelfde week kwam het verlossende antwoord. Ik mocht begin maart gaan roadtrippen met het ultieme retro voertuig! In deze blog en vlog doe ik verslag van de dag waarop mijn bucketlist weer een stukje korter werd.

 

Volkswagenbus Blue Ocean in het NP Zuid-Kennemerland

 

Ultieme roadtrip

Laat ik beginnen met toegeven dat ik al een ultieme roadtrip erop heb zitten. Eind 2014 vertrok ik met twee vriendinnen naar het noorden van Australië, kocht een campervan en reed zo’n 10.000 kilometer door de Australische outback, helemaal tot Perth. Ondertussen was onze bus helaas gesneuveld en hadden we een andere auto gekocht, maar dat ter zijde. Kan een dag toeren met een ‘echt’ retro Volkswagenbusje tippen aan dit avontuur?

 

Backpacken in Australië the road less traveled

Backpacken in Australië: the road less traveled

 

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Ik hoef niet lang na te denken waar we 5 maart naartoe gaan rijden. Het nationaal park Zuid-Kennemerland, tussen Haarlem en Bloemendaal! Sinds ik Nederland aan ’t ontdekken ben staat dit natuurgebied hoog op het lijstje. Ik had er twee jaar geleden nog nooit van gehoord, maar hoe meer je reist, hoe langer je lijst, niet waar?

 

Zuid-Kennemerland

 

Van Houten naar het Kennemerland

Het is 9:00 uur ’s morgens als mijn vriend, vriendin L. en ik op onze vrije zondagochtend naar Houten rijden. Maar we hebben alles behalve een ochtendhumeur. We gaan onze Volkswagenbus ophalen bij het pand van DeVolkswagenbus.nl! Onze bus ‘Blue Ocean’ staat al klaar als we het terrein op rijden. Het is een echte T2 uit 1977. Na een korte uitleg van de oprichter himself is het gelukkig al snel tijd voor het echte werk: roadtriiiiip!

 

 

On the road again

Om eerlijk te zijn ben ik een beetje angstig om de bus te besturen. Of nou ja, om de bus te beschadigen. Gelukkig wil mijn vriend wel rijden. Zo kan ik ook beter foto’s en video’s maken natuurlijk! Ons fotogenieke busje laat zich graag vastleggen. We trekken heel wat bekijks op de A2 en A9. Ook omdat we misschien als enige maar 80 kilometer per uur rijden. Veel harder kan de bus niet en dat moet je ook niet willen. The journey is the destination! De bus rijdt verder prima. Het lastigste is vooral om van stilstand weer op te trekken en de lage versnellingen te gebruiken. Maar dit beestje is natuurlijk al 40 jaar oud! Supergaaf om hier eindelijk eens zelf in te zitten 😀

 

Blue Ocean

 

Dagtripje of (wild)kamperen?

In het Kennermerland, vlakbij het strand van Bloemendaal, vinden we een mooie parkeerplek om wat foto’s en video’s te maken. Niet alleen van het busje, maar ook van de mooie omgeving. Ik krijg direct zin om een weekendje te gaan kamperen met de Volkswagen. Al is onze Blue Ocean niet daarvoor bedoeld. Maar DeVolkswagenbus.nl biedt wel twee andere busjes aan die geschikt zijn om in te overnachten. Leuk voor in Nederland maar misschien nog leuker om te gaan wildkamperen in Oostenrijk, Zweden of Noorwegen! <3 #lifegoals Ons busje heeft wel een leuk zitje en is geschikt voor dagtripjes (bruiloften, fotoshoots, you name it) tot acht personen. Voor de tarieven kun je het beste even kijken op de site van DeVolkswagenbus.nl of een offerte aanvragen.

 

Roadtrippen met Blue Ocean

Mijn vriend met de bus <3

 

Lunchen aan het strand

Na onze fotoshoot en het beklimmen van een duin is het alweer tijd om te gaan lunchen. Dat doen we lekker aan het strand natuurlijk. We nemen plaats bij Fuel (naast Woodstock, maar die was nog dicht) en bestellen lekker Hollands twee kroketten met brood. Speciaal biertje erbij, lang leve het weekend! En lang leve bloggen!

 

Bloemendaal

Bloemendaal

 

Een roadtrip is altijd een goed idee!

Na de lunch nemen we het er nog even van en rijden met onze bus langs het strand naar Zandvoort. Helaas is het weer omgeslagen en regent het inmiddels flink. We blijven lekker in de bus zitten en toeren nog wat verder. Op de terugweg stoppen we nog even bij de Haarrijnse Plas voor een kleine borrel. Maar we voor het weten is het alweer half zes en brengen we Blue Ocean terug naar Houten. Wat vloog de dag voorbij! En wat wat het een heerlijk tripje. Roadtrippen in een Volkswagenbusje moet je toch een keer gedaan hebben? En als er nog iets is dat ik heb geleerd, dan is het wel dat een roadtrip sowieso altijd een goed idee is. Dus dat moet ik (nog) vaker gewoon spontaan gaan doen. Het leven is te kort om op je vrije zondag altijd maar op de bank te hangen!

 

Bedankt DeVolkswagenbus.nl

 

Roadtrips zijn top

 

Wil jij ook eens een Volkswagenbus huren en een retro roadtrip maken voor één dag? Kijk voor meer info op DeVolkswagenbus.nl.

N.B. Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik heb de Volkswagenbus kosteloos mogen gebruiken in ruil voor content en publiciteit.

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Bucketlist: op roadtrip met een Volkswagenbus [+video]