Wat is pr? Zo krijg je media-aandacht! [video] 2


Wat is pr? Wat doet een pr-adviseur? Wat is het verschil tussen free publicity en adverteren? En hoe bereik je deze ‘gratis publiciteit’? Ik vertel je graag meer over mijn vak 🙂

 

Sinds begin 2015 werk ik als pr-adviseur. Jep, nog helemaal niet zo lang. Ik begon op mijn 26ste als pr-adviseur zonder dat ik daarvoor een opleiding had gevolgd of harde ervaring in had. Wat ik wel had was universitair denkniveau, een liefde voor schrijven en heel veel social media-ervaring. Niet voor niets begon ik in 2009 met bloggen! En dat is blijkbaar genoeg om bij een pr-bureau te beginnen. Nog geen jaar later besloot ik om zelfstandig pr-adviseur te worden. Officieel 1 februari 2016 begon ik met SuusjeHQ, mijn online office voor pr, content en lifestyledesign.

 

Free publicity genereren

Ik krijg vaak vragen over mijn vak. Wat is pr nou eigenlijk? Wat doet een pr-adviseur precies? Mensen weten vaak dat pr staat voor public relations en dat het ‘iets is met persberichten’ of reputatiemanagement. Maar daar houdt het ook wel op. Niets raars hoor, zelf wist ik voor ik als pr-adviseur begon ook amper wat het inhield. Daarom leg ik het graag allemaal – beknopt – uit in deze video. Over het genereren van free publicity en waarom je daarvoor (niet) een pr-adviseur zou moeten inhuren.

 

Hoe ik al tientallen keren in de media verscheen

Afgelopen twee jaar (sinds ik in pr werk dus – goh) ben ik al tientallen keren met mijn naam in de media verschenen. Folia, BN De Stem, Opzij, RTL Weekend Magazine, Werkenvanuithetbuitenland.nl, Sprout.nl, NPO, Z Talks, EJ Traveller, NOS… Een aantal mooie namen uit mijn media-rijtje! Van een radio-interview tot een gastblog tot een interview: het maakt niet eens per se uit hoe je in de media komt. Als je maar zichtbaar bent! Voor het grootste gedeelte van mijn moments of fame heb ik zelf veel moeite gedaan. De media die mij hebben benaderd hebben mij gevonden via social media en/of mijn blog. Kortom, zorg dat je je zelf laat zien, benaderbaar bent en wacht niet af om zelf initiatief te nemen.

 

 

Wist jij wat een pr-adviseur deed? Laat het me weten als je nog vragen hebt!

 

N.B. Er zijn verschillende vormen van pr en elk pr-bureau werkt anders. Het hangt ook helemaal van de klant en het doel af! In mijn video vertel ik mijn kijk op pr en wat veelal werkt voor mij en mijn klanten. 

 

Abonneer je op mijn YouTube-kanaal voor meer video’s.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Wat is pr? Zo krijg je media-aandacht! [video]