Mijn eerste kwartaal als vlogger: hoe bevalt het?


Hoe begin je met vloggen? Ik maak sinds dit jaar elke week een nieuwe video en deel mijn bevindingen tot nu toe. Vlogger worden doe je zo!

 

Op 1 januari 2017 nam ik me voor om elke week een nieuwe video te gaan posten. Video is immers hot en als social mediadocent en blogger moet ik natuurlijk bij blijven. Ik wilde niet meedoen om het meedoen, maar vind video ook echt leuk. Ik kijk ook zelf steeds vaker vlogs, zoals die van Professional Wild Child en Successtof. Mijn videokunsten waren/zijn echter nog niet fantastisch, dus oefenen is wenselijk. Heb ik het tot nu toe volgehouden? Is het mij bevallen? En wat heeft het mij gebracht so far? Een kijkje in het leven van een nieuwe vlogger!

 

Mijn YouTube-geschiedenis

Al meer dan acht jaar geleden maakte ik een YouTube-account aan. Of een YouTube-kanaal, zoals dat nu heet. Ik postte er eigenlijk zelden iets op en keek ook weinig naar andere video’s. Tot ik begin 2015 besloot dat ik meer met video moest gaan doen. Ik deed mijn best, maar de resultaten van mijn videoskills vielen tegen en al snel was het weer stil op mijn YouTube-kanaal. Tot ik 1 januari 2017 besloot om de uitdaging aan te gaan: ik zou elke week een video maken en uploaden, anders zou ik nooit beter worden. Bovendien kan je alleen oordelen over iets als je het zelf hebt gedaan.

 

 

Video of vlog?

Inmiddels is het april en ben ik dus al meer dan een kwartaal vlogger. Of nou ja, vlogger… Een vlogger is voor mij iemand die je meeneemt in zijn of haar leven; in zijn of haar vlogs. Een vlog is altijd een video, maar een video niet altijd een vlog. Ik ben geen die-hard vlogger, maar neem jullie met mijn video’s wel mee in mijn leven, de ene keer persoonlijker dan de andere keer. Ik noem mezelf voor het gemak maar gewoon vlogger!

 

TheSuusjeQ anno 2017: vlogger worden

Inmiddels is het week 15 en staan er evenveel video’s/vlogs online op mijn YouTube-kanaal. Waar ik zoal over heb gevlogd:

Wat was jouw favoriet?

 

Beste vlogs eerste kwartaal

De vijf best bekeken vlogs (op YouTube) van dit jaar zijn tot nu toe:

 

1. Eén jaar SuusjeHQ: hoe ging het?

2. Ik weet niet of ik dit wel wil…

 

3. De meest gestelde vragen aan digital nomads

 

Wat vind ik van het vloggen?

Ik merk dat het me niet heel veel moeite kost om elke week een video te maken. Dit komt deels doordat ik van te voren mijn content plan en dus weet waar ik aan toe ben. Ik weet dat ik elke week een video wil uploaden en ik bedenk (meestal een paar weken) van tevoren waarover ik zal gaan vloggen. Dit scheelt last minute stress. Het filmen zelf vind ik niet moeilijk, het praten in een camera wordt al normaal en zelfs het editen gaat beter. Als jullie nog tips hebben hoor ik het graag! Ik zou ook graag eens een Q&A doen met door jullie gestelde vragen aan mij, dus laat vooral weten wat je van mij zou willen weten.

 

En nu? Vlogger-plannen voor 2017 en verder…

Ik blijf lekker doorvlogen voorlopig! Ik wil het eigenlijk zeker een jaar volhouden om 1. goed te kunnen oordelen over het vloggen en 2. mezelf te ontwikkelen als vlogger. Ik hoop dat ik het leuk blijf vinden en er echt goed in word. Wellicht dan overschakelen op Engelstalig en een strak format ontwikkelen, wat denken jullie? Spannend!

 

Waar zou jij graag een vlog over zien? En heb je een vraag voor mijn eerste Q&A? Deel hieronder jouw eigen of favoriete YouTube-kanaal! 

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *