Wat maakt jou gelukkig? Geluks-tips van Team SuusjeHQ 2


Foto: By José Chan

 

Een wereldreis maken? Vaker op reis? Een geweldige baan? Een eigen bedrijf? Een gezinnetje? Wat maakt ons gelukkig? Team SuusjeHQ vertelt wat hen gelukkig maakt en geeft tips waar ook jij misschien je geluk kan vinden.

 

Momenteel ben ik erg happy. Als ik probeer te verklaren waarom, merk ik al snel dat ik ga rationaliseren en dingen roep als: ‘ik heb een fijne relatie, mijn familie en vrienden zijn gezond, ik heb een fijn huis, ik reis veel, mijn bedrijf loopt goed’. Maar ik heb ook jaren gehad dat dit ook allemaal aan de orde was, maar ik mij veel minder gelukkig voelde. En dat voelen, daar gaat het om. Geluk is namelijk grotendeels een state of mind als je het mij vraagt.

Maar hoe meet je die state of mind aan? Hoe denk je jezelf gelukkig? Wat is nou echt geluk? Samen met mijn topteam deel ik mijn visie op geluk. Wat is geluk? En wat maakt gelukkig? Dit is onze definitie van geluk en dit maakt ons gelukkig. Plus tips voor meer geluk!

 

Suzanne:

SuusjeQ – By José Chan

“Geluk is voor mij ’the highest level of success’. Ik streef elke dag weer naar gelukkig zijn, naar geluk voelen en bereiken. Dit doe ik omdat succes – in welke andere vorm (geld? macht? status?) dan ook – geen garantie biedt tot geluk. Het zijn allemaal manieren om geluk te kunnen denken bereiken, maar zonder de juiste mindset zul je nooit gelukkig zijn. Geluk is voor mij deels een state of mind. Natuurlijk wil ik een dak boven mijn hoofd, eten, kleding, een fijne relatie, gezondheid, mooie momenten met vrienden en familie, een leuke baan en veel reizen, maar uiteindelijk moeten we het doen met de kleine dingen en tevreden zijn met het moment om gelukkig te zijn. Dat geloof ik. Waardeer wat je hebt! Maar dream ook zeker big en maak een actieplan. Alles is te bereiken! Het garandeert echter geen geluk. Doe het omdat je het leuk vindt om die dromen te bereiken en omdat het iets toevoegt, maar denk niet dat het halen van een doel je gelukkig gaat maken. Think happy thoughts!”

 

Imke:

Digital nomad Imke

“Gelukkig zijn betekent voor mij: elke dag opnieuw blij zijn met wie je bent en wat je doet, loslaten van hetgeen wat anderen van je vinden of wat je denkt dat “zou moeten zijn” en vieren van alles wat er is. Het meeste geluk haal ik uit ervaringen. Van het maken van reizen tot het voeren van interessante gesprekken, van het geven of ontvangen van een knuffel tot het drinken van een lekkere latte en het proeven van verse sashimi op mijn tong. Geluk is een keuze en vermenigvuldigt zich als je het deelt. Elk moment heb je de vrijheid om het mooie en positieve te zien in dat wat er nu is.”

 

Deisy:

The Amazing Deisy

“Geluk is voor mij om de kleine dingen in het leven te waarderen. Dat zijn dan ook de dingen die mij gelukkig maken: dat ik in de ochtend naast mijn vriend wakker word, dat de kittens mij naar beneden volgen (en blij kopjes geven als ik ze eten geef) en dat ik kan genieten van de zon of kan uitkijken naar mooie afspraken voor die dag. Geluk zit namelijk, als je het mij vraagt, in jezelf. Je hoeft er niet naar te zoeken: enkel en alleen te ‘activeren’. Hoe je dat doet? Door – je zou het bijna niet raden – juist die kleine dingen te waarderen.”

 

Linda:

Linda ‘YOLO’ Moes

“Voor mij is geluk een keuze die ik maak. Op een rotdag waar alles tegenzit kan ik nog steeds gelukkig worden van bijvoorbeeld een mooie zonsondergang. Door het geluk in kleine dingen te zien voel ik me vaak meteen een stuk ‘happier’. Wat maakt mij gelukkig? Best veel eigenlijk. De mensen om mij heen, de reizen die ik maak, het leven in Amsterdam, maar vaak ook kleine alledaagse dingen. Het voorjaarszonnetje, borrelen met vriendinen, nieuwe schoenen, lekker eten, uitslapen, de wind in m’n haren, een complimentje geven (krijgen ook trouwens), iets nieuws proberen, het uitlezen van een boek, etc.”

 

Inge:

Happy Inge in India

“Zo ontastbaar en ongrijpbaar, maar zó fijn: gelukkig zijn. En dan vooral dat geluk dat je voelt tot in de diepste porie van je lichaam. Zou het niet mooi zijn als je daar niet naar op zoek hoeft, maar het er gewoon al is? Hier en nu. Geluk is een zonnestraal op mijn gezicht of op blote voeten lopen. Geluk is de uitbundige lach van mijn petekind, een intense knuffel en een lieve blik. Maar bovenal, wat mij gelukkig maakt is in contact te staan met wat ik diep in mijn hart voel en wil. Tip voor geluk: Sluit je ogen. Adem één keer heel diep in en daarna helemaal uit. Laat alle spanning in je lichaam los. Voel je die tinteling in je hart? Dát is voor mij geluk.”

 

Wat betekent geluk voor jou? En wat maakt jou gelukkig? 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Wat maakt jou gelukkig? Geluks-tips van Team SuusjeHQ

  • Nancy

    Geluk is voor mij zeker een state of mind maar ook vrijheid. Vrijheid om zelf keuzes in het leven te maken; wat ik wil, wat ik voel, wat ik zeg. Daarom heb ik zo’n geluk dat ik in een vrij land woon, ik in een mooie relatie zit waarbij ik mezelf kan en mag uiten. Nu nog de vrijheid om te kunnen reizen wanneer ik wil en dan ben ik helemaal gelukkig. Maar het is wel zo: Als mijn familie en vrienden gelukkig zijn, ben ik dat ook. Ik heb gemerkt dat ik het belangrijk vind dat iedereen zijn natje en droogje heb, dan pas kom ik aan mezelf toe. Ik moet daardoor constant ervoor waken dat ik ook aan mezelf denk. Dat doe ik al ruime tijd makkelijker en sneller, waardoor ik mezelf gelukkiger vind.
    Geluk is duidelijk subjectief.

    • Suzanne Bericht auteur

      Dit is mooi gezegd: Vrijheid om zelf keuzes in het leven te maken. Als je aan het roer staat van je eigne leven, denk ik inderdaad dat je gelukkig bent. Invloed hebben op jezelf 🙂 En daarnaast ook reizen ja, haha. Al staat alles weer in verband met de gezondheid en het geluk van je familie en vrienden.