Digital nomad-bestemming: Spanje


Spanje is populair onder digital nomads. Deze zeven Spaanse steden faciliteren de laptop-lifestyle het beste.

 

Een digital nomad is locatie-onafhankelijk en werkt wereldwijd het liefst vanuit een chille koffietent, co-workingspace of AirBnB. Omdat via de laptop het brood, de arepa’s (gekookt maïsmeel-deeg) of rijst verdiend wordt, is een digital nomad niet aan één plek gekluisterd. Deze flexibele manier van werken, biedt ruimte om veel te reizen. Het liefst naar gave plekken waar het WiFi-signaal vier strepen aangeeft, want goed internet is levensbehoefte nummer één.

 

Spanje als ultiem land voor digitale nomaden

Adios regenachtig Nederland en grijs kantoor! Hola zonnig veelzijdig España! Naast Portugal is Spanje bij uitstek een land waar digital nomads zich snel thuis voelen. De ideale ligging ten opzichte van Nederland, het fijne klimaat, lekkere keuken en gezellige Spanjaarden in combinatie met goed geregelde infrastructuur en internetverbindingen, maken Spanje tot de ideale werk- en leefspot.

 

Digital nomad in Lissabon

 

Waar moet je zijn?

De volgende zeven plekken springen er uit om je voor zowel lange als korte tijd te vestigen:

  1. Valencia
  2. Las Palmas
  3. Palma de Mallorca
  4. Sevilla
  5. Barcelona
  6. Bilbao
  7. Madrid

 

Spanje voor een digital nomad

 

1. Valencia

Deze zonnige studentenstad nabij de Costa Blanca biedt een geweldige mix aan cultuur en ontspanning. Valencia scoort maar liefst 98% op NomadList. De Kathedraal is een eye-catcher in de historische binnenstad. Park Jardines de Turia ligt in wat voorheen de rivierbedding van de Turia rivier was. Na je werk maak je een relaxte wandeling door deze negen kilometer tellende tuinen. Bezoek de futuristische ‘Ciudad de las artes y las ciencias’ (Stad van Kunst en Wetenschap) waar je out-of-the-box-business-inspiratie op doet. Spreek je nog geen Spaans? Volg hier dan een cursus, zoals ook ‘onze’ eigen Suzanne deed.

Valencia

 

2. Las Palmas (Gran Canaria)

Met het hele jaar door warm weer en een betaalbaar leefklimaat, heeft Las Palmas alle ingrediënten in huis voor een ideale work/life-balans. Het barst er van de goede cafés en co-workingplekken. Het is een toffe locatie om te leren surfen en het biedt je een geweldige uitvalsbasis om de prachtige natuur van Gran Canaria en andere Canarische eilanden te ontdekken. De haven van Las Palmas is een belangrijke spot voor digitale nomaden. Zo vertrekt NomadCruise hier regelmatig vandaan met bijzondere netwerkevenementen op cruiseschepen. Zelf stapte ik december 2016 ‘on board’. Suzanne en Inge varen in september 2017 mee!

Gran Canaria via Flickr

 

3. Palma de Mallorca

Leef je een riant digitaal nomaden bestaan met een goed gevulde portemonnee? Dan is Palma de Mallorca de plaats voor jou. Naast de nodige dosis zon en zee biedt deze stad je alle nodige faciliteiten. Op het Engels sprekende punt na, scoort de hoofdstad van Mallorca enkel ‘good’ or ‘great’ op NomadList. Drie populaire koffietenten met top internet die je er niet mag missen, zijn La Molienda, Rosevelvet Bakery en Cafè Riutort.

Foto: Commons.wikimedia.org door Ruta Badina

 

4. Sevilla

Wanneer goedkoop en geschiedenis je beter in de oren klinken, ga naar Sevilla! Deze warme en schone stad heeft een boeiende historie en barst van de inspirerende werklocaties. De stad is veilig en je reist er gemakkelijk rond. Voor de hardcore party crasher’s onder ons is dit echter niet de beste plaats. Ga daarvoor naar Barcelona.

Foto: commons.wikimedia.org door Carlos Delgado

 

5. Barcelona

Barcelona heeft een levendige community van digitale nomaden en ademt het work-hard-play-hard-motto volledig. Verzet bergen werk samen met mede-nomads in één van de vele cafés en flexplekken. Chill aan het strand en ga naar meet-ups waar je veel gelijkgestemden leert kennen. Cross met het goed georganiseerde metronetwerk de stad door naar onder andere Gaudí’s Park Guell en de alom bekende Sagrada Familia. Ook de omgeving van Barcelona is verbluffend mooi. De stad is enorm populair en daarom weliswaar niet het meest goedkoop. Meer tips vind je op HolaBarcelona.nl.

Barcelona (2012)

 

6. Bilbao

Metropool Bilbao ligt aan één van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. In dit autonome stuk Baskenland, in het noorden van Spanje, heerst geen typische Spaanse warmte, maar een gematigd en vochtig zeeklimaat. Bezoek het wereldberoemde Guggenheim Museum en eet tapas (of pintxos) zoals deze ooit bedoeld zijn. Net als het klimaat is ook het leven er gemiddeld. Niet duur. Niet goedkoop. Lekker doorsnee dus.

Foto: commons.wikimedia.org door Phillip Maiwald

 

7. Madrid

De hoofdstad van Spanje is rijk aan geschiedenis en cultuur en heeft geen enkele slechte rating op de NomadList. Palacio Real, het Koninklijk paleis, is een must-see. Madrid ligt centraal, is rijk aan cafe’s met goed internet, biedt goede netwerkmogelijkheden en heeft een gevarieerd nachtleven. Op sommige plekken kan de stad zakelijk en kil overkomen. Deze sfeer wordt echter op heel veel plaatsen afgewisseld met grandioze pleinen en pittoreske straten. Een schone aangename stad die je business een koninklijke boost geven!

commons.wikimedia.org door Dirección General de Turismo

 

Waar vlieg je heen en waar boeken?

Reizen naar Spanje is eenvoudig en hoeft niet duur te zijn. Ticket-deals zijn er al vanaf 25 euro. Een enkele reis zal je niet meer dan 100 euro mogen kosten. Alle voorgaand genoemde digital nomad-hubs zijn bovendien direct aan te vliegen.

Een stedentrip of rondreis door Spanje is een ideale en laagdrempelige manier om je locatie-onafhankelijke bestaan te beginnen of een nieuw leven in te blazen. Je kunt de start van je volgende digitale nomaden-avontuur naar het diverse Spanje eenvoudig boeken via De Jong Intra. De Jong Intra is al meer dan 40 jaar een betrouwbare reisorganisatie.

 

Wat is jouw favoriete bestemming van deze lijst?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Jong Intra Vakanties.
Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *