30 before 30: Amsterdam Lookout [+video]


 

In de categorie try before you turn 30 bezocht ik de Amsterdam Lookout én schommelde op 100 meter hoogte… Ik doe verslag van mijn eerste 30-before-30!

 

Vorige week vertelde ik jullie over mijn 30-before-30-bucketlist: 30 dingen die ik nog wil doen voor ik 30 word. En omdat de tijd dringt (kidding) heb ik vast meteen een eerste bucket afgevinkt: ik ging naar de Amsterdam Lookout en schommelde op Europe’s highest swing.

 

 

YOLO-date

Begin mei had ik een date met Team #YOLO. Je weet wel, die L. en L. met wie ik maandenlang door Australië heb gereisd. Sinds onze grote trip spreken we vaak met z’n drieën af en doen de leukste dingen. Ook in Nederland! Zo houden we de reis-spirit nog een beetje vast! Voor onze laatste YOLO-date stond de Amsterdam Lookout op het programma, inclusief schommelen ‘over the egde’. Maar eerst gingen we lunchen bij een Nieuw-Zeelands lunchtentje, Bakers & Roasters.

 

Bakers & Roasters: Nieuw-Zeeland in Amsterdam

Aangezien we alle drie in Nieuw-Zeeland zijn geweest, stond dit lunchtentje op ons lijstje. Uiteraard gingen wij voor een ‘echte’ Kiwi cappuccino (met cacao!) gevolgd door een royale portie Eggs Benny. Dit maakt het lange wachten (een uur!) bijna goed. Prima eten, maar ik zou volgende keer niet weer een uur hierop willen wachten…

 

Cappuccino op z’n Nieuw-Zeelands bij Bakers & Roasters

Eggs Benny bij Bakewrs & Roasters

 

Uitzicht vanaf de Amsterdam Tower

Maar elk nadeel heb z’n voordeel! Inmiddels was het namelijk flink opgeklaard en dat maakte het uitzicht vanaf de Amsterdam Tower natuurlijk stukken mooier. Tip: koop vooraf online je tickets, dan hoef je niet in de rij te staan bij de verkoopbalie. Voor de swing moet je alsnog even in de rij staan, maar met zo’n uitzicht vliegt de tijd!

 

Amsterdam Lookout

Team Yolo op Amsterdam Lookout

Team Yolo op Amsterdam Lookout

 

Swing over the edge

Hoewel het uitzicht prachtig is, is dat natuurlijk niet waarvoor we naar de toren waren gekomen. Dat was de schommel, de swing over the edge. Gek genoeg had ik me niet gerealiseerd dat dit misschien wel eens heel erg eng zou kunnen zijn… Ik dacht: hoe eng kan het zijn? Die schommel staat muurvast, je kan niet vallen. Hallo, dit is Nederland! Maargoed, rationele gedachten winnen het niet altijd van emotie…

 

Swing over the edge

Swing over the edge

Swing over the edge

Hoogtevrees

Hmm, toch een beetje hoogtevrees! Die swing was enger dan ik dacht! Ook vriendinnen L. en L. vonden het best tegenvallen (L. meer dan andere L.). Maar we hebben het gedaan en zijn weer een ervaring rijker. En heel veel stoere kiekjes!

 

I did it!

 

Lijkt de Amsterdam Lookout jou de moeite waard? En zou jij durven te schommelen op de swing over the edge? 

 

Bekijk hier meer video’s van SuusjeQ! Of volg mij op Facebook of Instagram.

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *