Interview: Dainahara Polonia startte de blog Explore Utrecht [+video]


Interview Dainahara Polonia van Explore Utrecht

Wie is de vrouw achter de Utrecht-blog ‘Explore Utrecht’? Hoe is de blog begonnen? En wat zijn Dainahara’s persoonlijke favorieten? Ik sprak de niet-geboren Utrechtse bij Stay Okay The Fifth.

 

Is het Kimmaaade of Kim-made? Waar in Utrecht drink je matcha thee en kun je fijn werken? En wat mist Utrecht nog? Half april ging ik op pad met Dainahara Polonia, de ondernemer achter de blog Explore Utrecht. Dainahara kent Utrecht op haar duimpje en deelt graag alle hotspots met haar lezers. Maar hoe is deze blog begonnen? En wat zijn de persoonlijke favorieten van Dainahara? Ik sprak de oprichter van Explore Utrecht over hotellobby’s, hangen, cocktails.

 

Lees hieronder de samenvatting van het video-interview:

 

1. Wat is Explore Utrecht?

Dainahara begon zeven jaar geleden met bloggen. Ze begon als fashionblogger, maar de hotspots en events groeiden zo hard dat ze besloot om er een heuse Utrecht-blog van te maken. Twee jaar geleden begon ze met Explore Utrecht. Daar post Dainahara nu gemiddeld drie à vier blogs per week. Ze heeft naast haar blog ook nog fulltime baan(!) en haar gastbloggers ook. Passen en meten dus, en bovendien is het aantal blogposts ook helemaal afhankelijk van wat er nieuw is. Meestal vind je iedere week in ieder geval een weekend-update en leuke lijstjes op vrijdag.

 

2. Waarom wil je al deze leuke plekjes delen met je lezers?

Iedereen ging altijd al naar Amsterdam. Maar Utrecht is ook erg leuk! Tijdens een mindere periode met veel sollicitatieprocedures merkte Dainahara dat ze behoefte had aan iets positiefs. Toen begon ze een blog. Familie en vrienden waren haar eerste lezers. Dat is nu flink uitgebreid!

 

The Fifth, Stay Okay Utrecht-Centrum

 

3. Verdien je geld met je blog?

Dainahara staat wel ingeschreven bij een pr-bureau, daar krijgt ze soms opdrachten door. Al vind ze het ook wel fijn om onafhankelijk te zijn, dat ze niet betaald wordt om iets te schrijven. Eigen ervaringen zijn de basis van Explore Utrecht. “Beetje scheef als we betaald zouden krijgen voor onze aanbeveling”, aldus Dainahara. “Laatst hebben we onze eerste campagne gedaan met Deliveroo. Dan test ik gerechten en maak en deel ik daar content over.”

 

4. Wat zijn jouw favo plekjes in Utrecht?

Koffie: “Rocking Chair omdat ze daar macha thee hebben! Het is groene thee, nu helemaal een hype! Ook ’t Koffieboontje heeft goede koffie, en is een fijne werkplek ook voor de zondag. En 30ml op Vredenburg.”

Diner: “Ik haal veel af! Kimmade, Kippig, Speck. Voor ‘echt’ uiteten ga ik graag naar de Watertoren (let op: wachtlijst) en LE:EN. Lekker relaxed met grote banken, cocktails en hapjes. Oh, en Elvi in Oost.”

Verder: “Karel V! Dat zijn mijn buren. In de zomer zit je daar goed in de tuin en begin ik de dag graag met koffie en wat lekkers. In de middag eet ik er een burger of ga ik rondwandelen in de tuin. Alsof het vakantie is!”

 

Koffie bij de Rocking Chair

 

5. Hoeveel mensen heeft je team?

“Nu twaalf mensen, van bloggers en fotografen tot video-editors, ontwerpen van tasjes. Soms bepaal ik wat eraan komt en geschreven moet worden, dan is het: hé, dat komt eraan, wil je dat doen? Ik weet wat iedereen leuk vindt en wat bij iedereen past. Soms pitchen de bloggers zelf een idee.”

 

6. Kom je zelf eigenlijk uit Utrecht?

“Ik kom oorspronkelijk van de Nederlandse Antillen: Curaçao. Eerst heb ik een paar maanden in Rotterdam gewoond paar maanden, daarna Utrecht. Ik woon in Utrecht sinds mijn vierde. Maar ik heb gestudeerd in Amsterdam.”

 

The Fifth, Stay Okay Utrecht-Centrum

 

7. Mis je iets in Utrecht?

Wat mag naar Utrecht komen? “Er komen al veel concepten uit Amsterdam. Maar mensen mogen hier wel gedurfder zijn. Heb lef! Kijk gewoon of mensen het leuk vinden. Risico’s durven ze vaak niet te nemen, maar als ze het wel doen zie je vaak dat een concept aanslaat. Goed voorbeeld is Speck. Van inrichting tot aan uniformen en menu, alles is goed doorgevoerd. De Watertoren is ook top, stylish en simpel, geen gedoe. De totaalbeleving klopt helemaal dan. Ik mis ook fijne hotellobby! Dat mengt leuk met toeristen en Utrechters. Veel hotels zijn erg klein hier, veel boetiekhotels. Dus: grote hotels, gooi die lobby open!”

 

8. What’s next, Explore Utrecht?

“Er komt veel nieuws aan. Maar Utrecht wordt geen klein Amsterdam. Alles blijft ‘op z’n Utrechts’, wel heel fijn. Geen gedoe. Al worden mensen wel iets gewaagder en durven ze iets meer. Zeven jaar geleden was er al veel leuks, maar nu is het écht tof! Hoe dat komt? Ik denk dat er meer ondernemers zijn met meer leuke ideeën. Sowieso is een stad altijd in ontwikkeling. Utrecht een studentenstad? Nou, de studenten van tegenwoordig zijn ook anders dan vroeger! Die willen geen studentencafé’s meer. Liever een hippe tent. En mensen blijven na hun studie hangen want Utrecht is natuurlijk goed bereikbaar, dus stad groeit mee.”

 

Nieuwegracht, Utrecht

 

9. Wordt Utrecht jou ooit te klein?

“Nou, Explore Utrecht gaat uitbreiden! We gaan de provincie in! Amersfoort bijvoorbeeld. Maar  het blijft binnen de provincie Utrecht. Ik ga niet ook Rotterdam of Amsterdam ontdekken voor mijn blog.”

 

Kende jij Explore Utrecht al? En wtat is jouw favo hotspot in de stad? 

 

Volg Explore Utrecht op Facebook, Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *