Relatiestatus van een digital nomad: “It’s complicated” 2


 

Vriendschap, liefde, intimiteit en een laptop-lifestyle zijn niet altijd een succes-combinatie. Deze vijf struggle’s heb je in te calculeren wanneer je ons kikkerlandje voor onbepaalde tijd verlaat als digital nomad.

 

Wanneer ik on the road vertel dat ik reizen combineer met mijn werk vergroten de pupillen van de meesten. “Pwoaahh dat wil ik ook!” is vaak de eerste reactie. Klinkt op reis gaan zonder terugticket en het niet hebben van een strak tijdschema jou ook als vetgave muziek in de oren? Laat ik dan voorop stellen dat het zeker bijzonder is om zoveel plekken van de wereld te zien en verschillende mensen te ontmoeten. Elk paradijs komt echter met een prijs, die je van de buitenkant niet altijd direct ziet. De grootste uitdagingen liggen wat mij betreft in de categorie ‘relaties’. Dit zijn daarin, naar mijn mening, de vijf belangrijkste punten die het digital nomad bestaan minder romantisch maken.

 

1. Je weet wat je mist… als het er niet is

Met stip op één staat het missen van vrienden en familie. Uit het oog betekent in dit geval alles behalve uit het hart. De techniek vandaag de dag maakt natuurlijk allerlei soorten van contact mogelijk. Er gaat wat mij betreft echter niets boven een real-life samenzijn, warme knuffel en gezellig koffietje met iemand die jij, en die jou, door en door kent.

 

2. Big mouth, small talk

Wanneer je alleen op pad bent, ontmoet je vaak de meeste mensen. Aan contacten dan ook geen gebrek. Kwantiteit staat in deze echter niet gelijk aan kwaliteit. Het voor de zoveelste keer vertellen waar je vandaan komt, wat voor werk je doet en wat je plannen zijn, gaat een keer tegen staan. De één zweert bij dit nietszeggend geneuzel en de daarmee vaak gepaard gaande backpacker-party-hardy-vibe. Absoluut leuk op z’n tijd, maar doe mij liever toch wat meer diepgang.

 

3. Hello goodbye

Gelukkig is het niet allemaal oppervlakkige conversatie wat de klok slaat. Er zitten ook pareltjes tussen. Mensen waarmee je direct een instant klik voelt. Zo’n gevoel alsof je elkaar al jaren kent. In no-time ga je beleefdheden voorbij en heb je het over hoe iemand in het leven staat en wat iemand drijft. Je onderneemt bijzondere dingen samen en maakt herinneringen voor het leven. Totdat ieder weer zijn eigen weg gaat, je een traantje (of twee) laat lopen en je jezelf aanmoedigt met quotes als ‘It is better to have loved and lost, than never to have loved at all’ deze bijzondere momenten te koesteren.

 

4. Everybody needs someone to lean on

Als je het, net als ik, goed met jezelf kan vinden, heb je geen grote moeite met het alleen zijn op zich. Iedere ‘strong independent woman’ heeft echter op zijn tijd behoefte aan een steun in de rug, fysieke arm om haar heen en kroel door het haar. Je kan, en hoeft, niet altijd maar sterk te zijn en het in je uppie te doen. In een uitdagende situatie maakt het gemis van een metgezel waar je even op kan leunen je soms extra kwetsbaar. Paradoxaal genoeg ligt daar natuurlijk ook de meeste groei.

 

5. Let’s get physical

Last but not least: aan goodbye-knuffels dus geen gebrek, maar uh.. hoe houdt je je seksleven op peil als single digital nomad? Nou, daar zijn partyende backpackers dan wel weer handig voor. Van die vrijgezelle chicos die zich bij voorbaat aan niemand willen binden. Of lokale hitsige latino’s die je maar wat graag in je aura vergezellen op de dansvloer terwijl de reggeaton-muziek uit de boxen galmt. Zonder gekheid, enkel seks voor de seks is niet aan mij besteedt. Ik ben behoorlijk kieskeurig en moet wel iéts van nieuwsgierigheid of aantrekkingskracht voelen. Áls zich dan zo’n leuke vent aandient en je er volledig voor openstelt, is er tevens direct het besef dat een volgend ‘Hello-goodbye-moment’ eerder in het verschiet ligt dan een serieuze vervolgdate. Zie punt 3…

 

Herken jij deze vijf uitdagingen? Heb je er wellicht nog meer of kijk je juist met andere ogen tegen de geschetste situaties? Laat het me weten. Vind ik leuk!

 

Imke in Colombia

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Relatiestatus van een digital nomad: “It’s complicated”

  • Jessica

    Oh allemaal heel herkenbaar zeg, leuk artikel Imke! Het blijft een geweldige levensstijl maar ik merk nu na een aantal jaar dat de ‘simpele’ dingen zoals een koffie afspraak met een vriendin ineens veel meer waarde heeft gekregen als ik weer even in Nederland ben 🙂

    • Imke van Kuppeveld

      Thanks Jessica! Leuk dat je het herkenbaar vindt. Ik deel je koffie-afspraak-mening volledig. Ik ga er hier nu al extra voor zitten tijdens een watsapp-bell sessie met latte 😉 laat staan hoe het weer in NL zal zijn