3x Speciaal biertjes drinken in Laag-Holland


Wie van de drie?

 

Ultiem ontspannen doe ik graag met een lekker lokaal biertje op een leuke plek in een mooie omgeving. Ik tip je de drie leukste plekjes en lekkerste biertjes in de regio Laag-Holland.

 

Work hard, play hard! Ik vind mijn werk superleuk en doe het graag, maar ik waak er ook voor dat ik genoeg vrije tijd maak en leuke dingen doe. Even ontspannen en je kan er daarna namelijk weer dubbel zo effectief tegenaan! Eén van mijn favo dingen om te doen (en nee, ik ben geen alcoholist) is speciaal biertjes drinken in leuke café’s met leuke mensen. En dat kan heel goed gecombineerd worden met een tripje! Sowieso vind ik lekker en lokaal eten en drinken een must tijdens het reizen. Het leert je iets over de bestemming en de cultuur. Laatst was ik in Laag-Holland en ontdekte dat deze Noord-Hollandse regio ook zeker lekkere biertjes heeft. En dat die prima te drinken zijn op mooie plekjes. In deze blog tip ik je drie lekkere biertjes op drie mooie plekken in Laag-Holland.

 

Waarom Laag-Holland?

De Noord-Hollandse regio Laag Holland bevat het één na laagste stukje Nederland en laagste stukje Noord-Holland: een kleiput in de Beemster ligt meer dan zes meter onder zeeniveau. Maar dat is niet de (enige) reden om Laag-Holland eens te bezoeken. Laag-Holland omvat onder andere de Zaanstreek, Volendam en Edam en de unieke Beemster en is typisch Hollands. Denk prachtige stadjes, groene weilanden vol koeien en molens en heel veel water. En je drinkt er de lekkerste biertjes op verrassend hippe plekken!

 

Laag-Holland

 

1. De Harmonie, Edam

Tijdens onze steptour door ht prachtige oude centrum van Edam stoppen we bij een gezellig caféetje. Het is De Harmonie, een begrip in de stad en regio. Je kunt hier in alle rust genieten van een heerlijk biertje op het terras, met uitzicht op de gracht. Maar er treden ook wel eens bekende artiesten op in het oud-Hollandse café.

Bier-tip: Trijntje Kever van De Witte, een lichtblond biertje.

 

Edam

De Harmonie

De biertjes van De Harmonie

Een heerlijke ‘De Witte’

 

2. Verskade, Zaandam

Hipster opgelet! Vergeet De Hallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Zaandam heeft sinds vorig jaar een eigen hal: de Verskade aan de Zaan. Geïnspireerd op de typische Zuid-Europese markthallen is een stel ondernemers uit de Zaanstreek samen een eigen hal gestart. De Verskade, gevestigd in een oude Verkade-fabriek, huisvest diverse lokale ondernemers, zoals een slager, een bakker, een kaasboer, etc. Ook kun je er heerlijke koffie krijgen en gezellig werken met je laptop of bijkletsen met een vriendin. Maar ik ging natuurlijk even bij de biertjes kijken.

Biertip: Kaper van Hoop, een heerlijke Indian Pale Ale (IPA).

 

De Zaanhopper

Veelzijdig Zaanstad

Hoop-bier met Kaper op rechts

De Verskade

 

3. Brasa, Middenbeemster

Op de laatste middag in Laag-Holland gaan we naar Brasa, een hippe tent met een verrassend exotische naam. Brasa is prachtig van binnen, maar het is lekker weer en dus lonkt het grote terras aan de achterzijde van het oude pand. En daar blijkt toevallig net een bierfestival gaande! Terwijl we decadent genieten van heerlijk eten (flammkuchen!!) grijp ik de gelegenheid aan om een typisch Beemsters biertje te nuttigen. Na een rondje door de tuin heb ik al snel mijn zinnen gezet op Beemsterbier. Eerlijk? Omdat de nama zo leuk klinkt!

Biertip: Beemster Blond, omdat de naam zo leuk klonkt en omdat het ook een heerlijk biertje bleek te zijn.

 

De bar van Brasa

Biertjes bij Brasa

Beemster Blond

De polder

Deze koe maakt heerlijke melk voor Beemsterkaas

 

Doe eens gek: pak een terrasje in Laag-Holland

Ben jij op zoek naar een rustig, gezellig plekje? Een hippe doch nuchtere markthal? Of een decadente tent met heerlijk terras? Doe eens gek en ga naar Laag-Holland, waar het prima toeven is en de biertjes minstens zo goed smaken als in de Randstad 😉 Er ís leven daar buiten!

 

Kaartje via Google

 

Prachtig Laag-Holland

 

Ben jij wel eens in Laag-Holland geweest? Waar zou jij het liefste speciaal biertjes drinken?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *