In de voetsporen van Columbus: als digital nomad op Gran Canaria [+video]


Digital nomad in Las Palmas de Gran Canaria

De Canarische eilanden zijn niet alleen een perfect vertrekpunt voor een bootreis naar Amerika, maar ook een ideale plek voor digital nomads. Moderne ontdekkingsreizigers opgelet dus!

 

Vanwege hun ligging waren de Canarische Eilanden – ‘eilanden van de honden’ – voor ontdekkingsreiziger Columbus een ideale tussenstop op reis naar Amerika. Ook voor Nomad Cruise zijn de Canarische Eilanden het startpunt voor de trans-Atlantische reis. En net als Columbus reisde ik via het Caribisch gebied uiteindelijk naar Panama. Maar laten we bij het begin beginnen: mijn weekend in Las Palmas de Gran Canaria.

Bekijk hier mijn vlog

 

Gran Canaria voor digital nomads

De Canarische Eilanden – en Gran Canaria in het bijzonder – zijn niet alleen een fijn vertrekpunt voor een reis naar Amerika. Door hun klimaat én Europese levensstandaarden is het een ideale plek voor digital nomads – al dan niet meevarend met Nomad Cruise. Menig locatie-onafhankelijke ondernemer kiest ervoor zijn of haar bedrijf vanaf Gran Canaria te runnen. En dus arriveerde ik eind september een paar dagen voor vertrek al op het eiland, zodat ik genoeg tijd zou hebben om hoofdstad Las Palmas en omgeving te ontdekken als digital nomad én reisliefhebber.

 

Playa Canteras, Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria

 

Wonen en werken in Las Palmas

Niet verrassend schijnt in de meest zuidelijke hoofdstad van Europa vrijwel altijd de zon. Maar niet alleen het weer maakt Las Palmas een aantrekkelijke stad om te wonen. De kosten voor levensonderhoud vallen mee en de snelheid van het internet is van Europese kwaliteit. Oh, en had ik het Spaanse eten al genoemd? Allemaal (tijdelijk) naar Las Palmas dus!

Als je tijdelijk in Las Palmas verblijft is het aan te raden een Airbnb of ander soort appartementje te huren. Zo heb je meteen een fijne werkplek en hoef je niet altijd uiteten. Liever niet thuiswerken? Coworking C en Cococoworking zijn – uit betrouwbare bronnen – fijne coworkingspaces. Kijk vooral ook even op NomadList.com of Workfrom.com! Zelf sliep ik in Hotel Reina Isabel.

 

Hotel Reina Isabel

Hotel Reina Isabel

 

Bezienswaardigheden in Las Palmas

Las Palmas heeft twee bekende buurten: het havengebied (in het noorden van de stad) en de oude stad (in het zuiden van de stad).

Havengebied

Het havengebied is – op cruisetoeristen na – niet megatoeristisch. Veel toeristen gaan na aankomst op de luchthaven immers todo recto naar het zuiden van het eiland, waar de resorts en mooiste stranden te vinden zijn. De toeristen die wel in Las Palmas verblijven vind je vrijwel allemaal aan het strand (Playa Canteras). De stad Las Palmas zelf heeft daardoor een authentieke vibe. De prachtige boulevard (bij Playa Canteras of aan de oostkant) vráágt om een wandeling of hardloopsessie. ’s Avonds geniet je van Spaanse gezelligheid in een lokaal tentje.

Tips:

  • Malasaña (drankjes en burgers met hippe locals)
  • Taverna Chica (voor een diner aan de boulevard)

Oude stad

In het oude centrum vind je veel historische panden, zoals koloniale huisjes en de niet te missen Cathedral de Santa Ana. Boek een stadstourtje of neem deel aan de gratis tour in het stadshuis op zondag tussen 10:00 en 13:00 uur. Vanaf de rooftop heb je een prachtig uitzicht op Santa Ana en meer. Ook het Columbus-huis (museum) mag je niet overslaan als je in Las Palmas bent! Superintetessant als je van ontdekkingsreizen houdt.

Tips:

  • Manso (voor een heerlijk fabulous diner mét rooftop)
  • El Monje de Santa Ana (aan het plein – voor koffie, drankjes en fijne snacks)

 

Hondje op het plein

Uitzicht op Playa Canteras

 

Bezienswaardigheden op Gran Canaria

Hoewel Las Palmas genoeg te bieden heeft voor een heerlijke zonnige stedentrip (of zelfs: strandvakantie), is het zonde om niet meer van het eiland te zien als je er toch bent. Gran Canaria staat bekend als mini-continent: door de verschillende microklimaten is het landschap divers en kun je op allerlei plekken wat anders zien en doen. Een greepje uit het aanbod van het noorden van het eiland:

 

Bandama

De berg én krater zijn het decor van een golfclub, gesticht door de Britten die jaren geleden volop op het eiland leefden en ermee handelden. Bandama is ideaal voor een mooie hike. Leuk detail: de berg werd gekocht door een Nederlander.

 

Bandama

Bandama

 

Arucas

In Arucas vind je een prachtige kerk, die je ongetwijfeld aan Sagrada Familia doet denken. Ook staat in Arucas de bekende rumfabriek Arehuca, waar onder meer de typische honingrum wordt gemaakt.

 

Wijnen in Arucas

De catherdral van Arucas

 

Galdar

Galdar is een must-visit stadje! Niet in de minste plaats vanwege het museum over de geschiedenis van Gran Canaria en de archeologische spot Cueva Pintada die hier te bewonderen is. Duizenden jaren geleden vestigden de eerste bewonders van Gran Canaria zich op het eiland, afkomstig van Noord-Afrika. Eeuwen later werden zij helaas verjaagd door Europese kolonisten, die het eiland innamen. De gevolgen zie je terug in de prachtige koloniale panden van Galdar.

 

 

Galdar, Gran Canaria

Galdar, Gran Canaria

 

Agaete

Nog zo’n leuk plaatsje: Agaete. Agaete is een havenstadje waar je je even in Noorwegen waant (als je net zulk slecht weer hebt als ik had, haha) en je de heerlijke vis en schelp- en schaaldieren kunt eten aan de boulevard. Geniet van de bekende ‘drakenstraat’, imposante kliffen en de beste calamares ooit! Tip: die at ik bij Los Remos.

 

De lekkerste calamares bij Los Remos

Agaete, Gran Canaria

De drakenstraat bij Agaete, Gran Canaria

 

Finca la Laja

Wist je dat er op Gran Canaria enorm veel bananen- en koffieplantages te vinden zijn? Vermoedelijk namen handelaren de zaden mee uit het Verre Ooosten en bleek de grond en het klimaat van Gran Canaria ook meer dan geschikt. Hierdoor vind je op het eiland nu de enige koffieplantages van Europa (Arabica tipico) wijnvelden, fruitbomen en veel meer. Bewonder en proef dit alles op Finca la Laja in de vallei.

 

Met mijn gids Bruno

Finca op Gran Canaria

Op de finca op Gran Canaria

Na een heerlijk weekend op Gran Canaria – waar ik ook nog een diner en rooftopfeestje had met de mensen van Nomad Cruise – stapte ik maandag aan boord voor mijn trans-Atlantische reis – just like Columbus! Hierover snel meer!
Staat Las Palmas de Gran Canaria al op jouw lijstje? 

 

Tijdens mijn verblijf in Las Palmas verbleef ik in Hotel Reina Isabel aan Playa Canteras. Mijn tours zijn begeleid door Bruno van Trip Gran Canaria. Met dank aan Turismo España!

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *