Uiteten bij stadstrand Leidsche Rijn in Utrecht: ontdek restaurant De Baai (met korting!)


Strandtent De Baai in Leidsche Rijn

 

Eten in de stad met de sfeer van een strandtent? Meet De Baai aan stadstrand Leidsche Rijn, vijftien minuten fietsen van Utrecht Centraal. Ik ging uiteten met Social Deal en deel graag mijn ervaring.

 

Een stadstrand is een strand in de stad, waar je je even aan zee waant. In Utrecht kende ik maar één stadstrand: Strand Oog In Al (SOIA). Maar er blijkt er nog één te zijn: stadstrand Leidsche Rijn. En daar heb je ‘strandtent’ De Baai, waar je – met Social Deal – lekker voordelig kunt eten.

 

Beachvibes in the city

 

Stadstrand Leidsche Rijn

Op vrijdag 15 december reis ik met de vriend af naar Leidsche Rijn. Ik ben nog nooit in Leidsche Rijn geweest. Als je hier niet woont heb je er eigenlijk niets te zoeken – dacht ik. Think twice! Leidsche Rijn heeft een eigen stadstrand met strandtent. En die liggen slechts op twee minuten afstand van Cinemec, de bioscoop waar ik wél al vaker ben geweest. Voortaan daar voor chillen bij De Baai?

 

De Baai

Restaurant De Baai ligt aan het stadstrand Leidsche Rijn en is al jaren een begrip in de wijk. Tijd voor De Baai om haar grenzen te verleggen? De strandtent doet nu mee met Social Deal en biedt driegangenmenu’s aan met 53% korting. In plaats van 32 euro eet je met Social Deal een driegangenmenu voor slechts 15 euro. Bekijk de actie hier.

 

Bier&burger, iemand? Of wat dacht je van een spelletjesmiddag?

Spelletjes

 

Social Deal

De deal houdt in dat je voor 15 euro een driegangenmenu kunt kiezen van de kaart (zonder toeslagen) mét een broodje kruidenboter vooraf. Als voorgerecht kun je kiezen uit onder meer een soep, gamba’s of diverse salades. Hoofdgerechten op de kaart zijn bijvoorbeeld een hamburger, biefstuk, vis of quiche. Als toetje biedt De Baai zoal een brownie, dame blanche of wafel met stoofpeer aan.

 

Onze ervaring

Als we binnenkomen bij De Baai is het er al gezellig druk. Er staat een groep mensen te borrelen en er zijn verschillende tafeltjes al bezet voor het eten. We worden zeer vriendelijk begroet door de bedrijfsleider (denk ik), maar ook het andere personeel is erg aardig. We bestellen eerst een lekker biertje en krijgen vast een mandje brood met kruidenboter en tapenade.

 

Gezellig druk al!

 

Na even kijken bestellen we een salade geitenkaas en een carpaccio. Lekker standaard, maar soms is normaal al gek genoed 😉 Ik krijg een flashback naar het restaurant waar ik zelf werkte toen ik 17 was. Ook een heerlijke standaard Nederlandse kaart. En dus zetten we de lijn voort en gaan voor een saté en spareribs als hoofdgerecht. Desserts bestellen we later.

Het eten is niet méga bijzonder, maar wat kan je ook van een geitenkaassalade en carpaccio verwachten? Less is more! Mijn saté van de haas smaakt ook prima, al is het in combinatie met die andere gangen en het broodje vooraf een flinke hap. Toch bestellen we nog een toetje: ik kies de brownie en mijn vriend de dame blanche. Wederom: geen speciale keuze, maar dat maakt een brownie of dame blanche niet minder lekker. Bovendien is het voor het geld een erg goede deal.

 

Carpaccio

Geitenkaassalade

Saté van de haas

Dame blanche

Brownie

 

Eindconclusie

Je hoeft niet naar De Baai voor de meest bijzondere culinaire ervaring. Wil je echter genieten van een ‘beachvibe’, bediend worden door vriendelijk personeel en heb je zin in een makkelijke hap? Dan is De Baai een aanrader! Ik kom hier zeker eens terug om te genieten van het terras. Social Deal is ideaal om deze winter vast op een voordelige manier kennis te maken met de strandtent!

 

Kerstboom bij De Baai

Dag De Baai!

 

Kende jij De Baai al?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

 

N.B. Mijn vriend en ik kregen twee vouchers van Social Deal cadeau in ruil voor een review. Dat doet uiteraard niets af aan mijn mening over De Baai en Social Deal. Ik werk alleen samen met bedrijven waar ik achter sta.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *