Mijn 17 mooiste momenten van 2017 [+video] 4


Happy Suzie

 

Merry Christmas guys! Op deze Eerste Kerstdag blik ik graag terug op mijn mooiste momenten van 2017.

 

Over mijn zakelijke hoogtepunten schreef ik al een aparte blog. Over mijn mooiste reizen in 2017 komt nog een aparte post (vrijdag!). In deze blog combineer ik al het goede dat dit jaar mij bracht. Dit waren mijn mooiste momenten van 2017.

 

 

1. Starten met YouTube

Op 1 januari besloot ik actief te starten met YouTube. Ik plaatste elke week een nieuwe video en begon daar steeds meer lol in te krijgen. Superblij dat ik met video ben gestart!

 

YouTube

 

2. Het jaar beginnen in Costa Rica als digital nomad

Dit jaar begon op een wel heel mooie plek: in Costa Rica. Ik vierde oud en nieuw in Dominical (lees: lag te pitten door mijn jetlag) en reisde daarna het hele land door. Eén van de allermooiste reizen van 2017!

 

Lake Arenal

 

3. Eén jaar ondernemer – in Costa Rica

In Costa Rica vierde ik mijn eerste jubileum: één jaar zelfstandig ondernemer! Wat een fijn gevoel. Ik beloonde mezelf met een heerlijke massage, at taart en werkte vooral niet teveel.

 

Hoera, SuusjeHQ 1 jaar!

 

4. Spontaan op businesstrip naar Londen

Redelijk last-minute (voor mijn doen) besloot ik toch naar Traverse in Londen te gaan, een conferentie voor travelbloggers. Dat was heerlijk spontaan, leerzaam, leuk en gezellig. Ik was er maar één nachtje en sliep in een dorm, maar denk er nog vaak aan terug. Ik kreeg veel inspiratie van deze trip!

 

 

5. Leuke persreizen

Dit jaar mocht ik weer flink wat persreisjes maken. Wat is dat altijd leuk en gezellig! Op pad met een Volkswagenbus, naar Düsseldorf, Laag-Holland, Waddenland, Sauerland, Achensee, Zuid-Tirol, Gran Canaria en Maastricht. Wauw!

 

 

6. Noorwegen

Samen met Costa Rica de mooiste reis van 2017. Prachtig land, fantastische natuur, fijne cultuur. Gotta love Noorwegen! Hoogtepuntjes waren de hike naar Preikestolen en slapen in een vuurtorenhuisje. En heel leuk om dit met mijn familie te doen.

 

Preikestolen

 

7. Zeven jaar samen met mijn vriend – in Dordrecht

Voor ons zevenjarig jubileum verraste ik mijn vriend met een weekendje Dordrecht. We sliepen in het prachtige hotel Villa Augustus, gingen SUP’pen in de Biesbosch en namen de waterbus naar Kinderdijk. Fijn tripje! En heel blij dat ik zo gelukkig ben in de liefde natuurlijk.

 

<3

 

8. Rome

Eindelijk ging ik naar Rome! Ook met de boyfriend. Deze stad stond al jaren hoog op mijn bucketlist, dus extra leuk er eindelijk te komen.

 

Mijn Rome-gidsje

 

9. Leuke dingen doen met vriendinnen

Een weekend Brugge, een weekend Texel en een weekend Nijmegen. Ik ging drie keer met vriendinnen weg dit jaar en dat blijft altijd leuk. Ook maakte ik toffe uitjes naar de Amsterdam Lookout (en swing!), Noordwijk en ging ik lekker naar de sauna en natuurlijk váák uiteten en borrelen. Love it!

 

Team Yolo op Amsterdam Lookout

 

 

10. Nomad Cruise V

Nomad Cruise was zeker een hoogtepunt dit jaar. Ik voer mee met de varende conferentie voor digital nomads van Las Palmas, Gran Canaria naar Colon, Panama. Leerzaam, inspirerend en bovenal heel gezellig. Wat een ervaring! Wanneer vaar je anders eens mee met een trans-Atlantische cruise? En wanneer is dat zó leuk? Veel mooie mensen leren kennen! En daarna natuurlijk nog even Panama ontdekt…

 

Mee met Nomad Cruise naar Panama

 

11. Mijn workshops en externe spreekklussen

Samen met Jessica organiseerde ik in 2017 vier keer De Reislustige Freelancer en zelf organiseerde ik vier pr-workshops voor ondernemers. Daar krijg ik zoveel energie van! Heel tof om mensen te mogen inspireren met mijn ervaring en kennis. 2017 was ook het jaar dat ik – los van mijn eigen events – vaak mocht vertellen bij externe bijeenkomsten. Ik gaf les voor SRM, mocht gastcolleges geven bij InHolland Haarlem en Rotterdam en aan de Better Tourism Academy en gaf presentaties bij o.a. Hostnet, en uitgeverij en DDMA. Dit wil ik vaker gaan doen in 2018! (En 9 januari staat er een nieuwe editie van De Reislustige Freelancer gepland).

 

De Reislustige Freelancer

 

12. Mooie pr voor mezelf

Mijn pr-hoogtepuntjes dit jaar waren een interview voor NOS op 3, EJ Travellers (het magazine van Easyjet), Vrij (bijlage Telegraaf), Elsevier en Volkskrant. Ook was ik meerdere keren te horen op de radio. Wie had dat gedacht? Wat heb ik nou te vertellen? 😉

 

Met mijn interview in VRIJ

 

13. Mooie resultaten voor klanten

Ik ben heel blij dat ik met mijn bedrijf SuusjeHQ meer doe dan puur voor klanten werken, zoals mijn events, mijn spreekklussen en mijn eigen blog. Dat had ik twee jaar geleden niet durven dromen. Maar toch was werken voor klanten ook een hoogtepunt dit jaar. Niet alleen verzamelde ik een handvol mooie klanten (AirHelp, Better Places, August&July, 2 glimpse en Rondreis – die laatste had ik al), maar ook behaalde ik mooie resultaten voor ze. NOS, Metro, RTL Nieuws, Emerce, VIVA, Volkskrant… ik ben trots!

 

Een werkdag bij SuusjeHQ (foto door José Chan)

 

14. Ik beterde mijn leven 😉

Ik ging digiminderen (heb meer controle over mijn smartphone-gedrag), at meer en meer vega, mediteerde meer, deed veel yoga, en de laatste twee maanden van het jaar sportte ik – eindelijk weer – drie keer per week. Ik voel me goed. Dat is toch ook wat waard 😉

 

Namaste bitches 😉

 

15. Nieuwe werkplek

Deze zomer was ik het thuiswerken – dat ik eerst nog superchil vond – opeens helemaal zat. Ik ging per 1 augustus werken bij SIF Utrecht en huur sinds 1 december ook een werkplek bij female coworkingspace Hashtag Workmode. Erg leuk om deel uit te maken van iets en je ergens (in een mooi pand in het centrum) thuis te voelen. En het is ook beter voor mijn houding en werk/privé-balans!

 

Bij Workmode

 

16. Mijn hoogste omzet ooit (en de maand erna nog beter)

Gelukkig zijn is veel belangrijker dan rijk zijn, maar toch hoopte ik dit jaar mijn hoogste omzet ooit te draaien. Dat wil zeggen, mijn oude ‘record’ te verbeteren. Dat lukte in de zomer. En het grappige is dat ik een paar maanden later zag dat ik een maand erna een nog betere omzet had gedraaid. Niet eens bewust. Toch fijn dat je genoeg geld kunt verdienen met wat je leuk vindt! Volgend jaar wil ik mijn record weer verbreken.

 

SuusjeHQ bestaat 1,5 jaar

 

17. In 2017 was ik gelukkig

Niet onbelangrijk: ik was gelukkig in 2017. Reisjes, zakelijke successen, leuke relaties dragen daar natuurlijk aan mee, maar uiteindelijk moet je zelf gelukkig zien te zijn. Dat lukte. Ik bracht dan ook heel wat tijd met mezelf door – sporten, yoga, alleen op reis, zelfstandig ondernemen – eerst vanuit huis. Maar dat leverde dus ook zeker ‘een betere band met mezelf’ op. En (daardoor?) nog meer geluk.

 

SuusjeQ

 

Ik wens jullie allemaal superfijne kerstdagen, een heel leuk oud en nieuw-feestje en een fantastisch 2018. Laat al jullie dromen voor 2018 uitkomen (en work for it)! 😉 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Mijn 17 mooiste momenten van 2017 [+video]