Van Gran Canaria naar Panama: alles over mijn trans-Atlantische Nomad Cruise


Mee met Nomad Cruise naar Panama

 

Iedereen die regelmatig reist en werkt als digital nomad zou een keer met Nomad Cruise mee moeten. Of iedereen die digital nomad zou willen zijn. A journey of a lifetime! Vandaag -eindelijk – meer over mijn reis.

 

Het is alweer even geleden dat ik naar Gran Canaria vloog, om daar aan boord te stappen van Nomad Cruise. Met 260 andere digital nomads zou ik de oceaan over varen, door de Caribische Zee, helemaal naar Panama. Het zou een journey of a lifetime worden…

Lees hier mijn blog waarin ik mijn trip aankondig.

 

De hele groep

 

Nomad Cruise V: een recap

Eenmaal aan boord moest ik even wennen. Het was overweldigend en ik leed gigantisch aan FOMO (fear of missing out). Er was elke dag zoveel te doen en er waren zoveel mensen dat ik mezelf wel in vijfen wilde delen. Maar naarmate de cruise duurde en nu ik er achteraf op terugkijk, werd het eigenlijk steeds beter. Wat heb ik een prachige herinneringen aan de cruise! Ik leerde er veel leuke mensen kennen, met wie ik nu soms nog contact heb, kreeg mega veel inspiratie voor mijn eigen bedrijf en werkzaamheden en vond de rust in mezelf, mijn balans als parttime digital nomad. Ik hoef niet per se voor onbepaalde tijd te gaan reizen als nomad en kan mijn thuissituatie ook zeker waarderen.

Bekijk hieronder mijn vlog: a day in the life of a Nomad Cruiser.

Stel je vragen over Nomad Cruise!

In deze blog neem ik je mee langs alle bestemmingen en deel ik alle andere blogs gerelateerd aan Nomad Cruise. Vragen? Ik beantwoord ze binnenkort graag in een nieuwe blog of vlog!

 

Las Palmas, Gran Canaria

Eerste bestemming van mijn trip is Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden. Dit is ook het vertrekpunt van Nomad Cruise. Het schip vertrekt maandag 25 september vauit Las Palmas. Ik ben 22 september al op het eiland om vast wat andere Cruisers te ontmoeten en Las Palmas te ontdekken.

Lees hier mijn blog over Las Palmas en bekijk hier mijn vlog.

 

Cathedral de Santa Ana, Las Palmas de Gran Canaria

Inge en Suzanne op Nomad City

 

Acht dagen open zee

Dit leek mij best saai, maar achteraf gezien waren deze dagen waar het om draaide. Als je acht dagen op open zee zit leef je echt in een bubbel. Je hebt geen contact met de buitenwereld, ziet niets anders dan zee en bent ‘noodgedwongen’ alleen maar bezig met kennis vergaren, sociale contacten opdoen en genieten.

Lees hier wat ik leerde tijdens Nomad Cruise.

 

Jacuzzi-party

Digital nomad op Nomad Cruise

Mijn pr-workshop tijdens Nomad Cruise

Nomad Cruise (door Wilm)

 

Door de Caribische Zee

Op 3 oktober is er eindelijk land in zicht. Een magisch moment! Dit begrijp je waarschijnlijk alleen als je ook ooit een trans-Atlantische cruise hebt gemaakt. Onze eerste bestemming is St Kitts, een eilandje waar ik voor mijn cruise nog nooit van gehoord had. Het is er groen en de mensen spreken er Engels. Welcome to the Caribbean!

Na nog een dag varen komen we aan op Curaçao. Bizar om na zo’n lange reis opeens ’thuis’ te zijn. Ik kwam al eens op Curaçao en dankzij de bekende gebouwen en Nederlandse taal én kroketten, ben ik helemaal op mijn plek. Ook fijn om eindelijk met mijn vriend te kunnen Skypen.

De volgende dag zet ik voet aan wal op Aruba. Na Curaçao dacht ik dat de stranden niet mooier konden, maar Aruba overtreft alles. Wel jammer van de hoeveelheid hotels aan het strand. Het is weinig authentiek. Maar mooi is het zeker!

Lees hier mijn blog over eilandhoppen in de Caribbean. Bekijk hier mijn vlog.

 

Suzanne ontdekt St Kitts

Curaçao: Grote Knip

Aruba

 

Colon, Panama

Na twee weken op zee ben ik het best wel zat. Mijn lichaam is op (lees: verkouden en brak) en mijn geest kan niet meer informatie en sociaal doen aan. Gelukkig komen we 8 oktober veilig aan in Colon, Panama. Ik blijf als enige(!) van het schip in Colon, omdat ik de volgende dag de trein naar Panama-City wil pakken in plaats van de bus. Colon zelf blijkt zeer grimmig, maar best een ervaring!

Lees hier mijn blog over Colon.

 

Colon, Panama

Met de trein van Colon naar Panama-Stad

 

Panama-City

Op maandagavond 9 oktober kom ik aan in Panama-City, waar ik meteen weer afspreek met een groep Nomads. Het voelt alsof we elkaar weken niet hebben gezien! De meeste Nomads blijven even in Panama-City en pakken dan de bus of het vliegtuig naar Bocas del Toro. Anderen vliegen naar Medellin, Mexico of naar huis. Ik werk mijn mail weg en zie 13 oktober mijn vriend weer, die me komt opzoeken om samen nog twee weken rond te reizen.

Lees hier mijn blog over Panama-City en bekijk hier mijn vlog.

 

Met mijn vriend

Werken bij een coworkingspace in Panama

Panama-kanaal

 

Bocas del Toro

Op maandag 16 oktober vliegen we naar Bocas del Toro, waar we in een prachtig resort verblijven. Helaas is het alleen de eerste dag lekker weer (en heb ik problemen met KLM, die ondertussen mijn terugticket hebben geannuleerd), maar al met al komen we toch een beetje bij. Als ik luiaards en dolfijnen heb gezien en weer wat Nomads heb gezien, ben ik weer mezelf 😉

Lees hier mijn blog over Bocas del Toro en bekijk hier mijn vlog.

 

Eclypse del Mar

Eilandtourtje

 

Boquete

De volgende bestemming is Boquete, een klein plaatsje dat vooral bekend staat om de jungle, koffieplantages en toffe hikes die je kunt maken, onder andere naar vulkaan Baru. Wij maken een kortere hike en die is ook al prachtig. Ook de lokale brouwerij is een aanrader!

 

Boquete

The Lost Falls

 

Santa Catalina

De laatste dagen willen we aan het strand doorbrengen, om te genieten van de laatste zonnenstralen. Helaas is het alles behalve goed weer in Santa Catalina. Het is dan ook regenseizoen, maar toch. Zoveel regen hadden we niet aan zien komen. Onze handdoeken en kleren drogen niet meer en we zijn blij als we na een paar dagen terug gaan naar Panama-City, om daar het vliegtuig terug te pakken naar huis. Ik heb inmiddels een nieuw ticket gekocht, maar heb van KLM een toezegging dat mijn eerdere ticket niet geannuleerd had mogen worden en ik geld terug krijg.

Overigens hebben we prachtig gedoken bij Santa Catalina. Bekijk de vlog hier!

 

Santa Catalina, Panama

Sugar Mama’s Café

 

Weer thuis

Na een paar dagen op Gran Canaria, twee weken op Nomad Cruise en bijna drie weken in Panama, kom ik 27 oktober weer thuis. Ik vind het fijn om terug te zijn en heb zin om weer hard aan het werk te kunnen. Ik heb enorm veel inspiratie opgedaan tijdens mijn trip en kan niet wachten al mijn ideeën te gaan uitvoeren.

Bekijk hier mijn hele route en tips voor een rondreis Panama.

 

Nog een keer?

Ik zou zeker nog eens mee willen met Nomad Cruise, maar liever wel weer een trans-Atlantische. In april is er een Nomad Cruise in de Middellandse Zee en dan ben je maar drie volle dagen op zee, en niet eens achter elkaar. Dat lijkt mij minder leuk. Of misschien ben ik vooral bang dat mijn herinnering aan Nomad Cruise wordt aangetast.

Ik heb nog mega leuk contact met verschillende nomads, waaronder Lucia, die kwam spreken bij De Reislustige Freelancer en met wie ik in april naar de Girlboss Rally in LA ga. Hoe tof? Nomad Cruise was echt een journey of a lifetime. En zoals oprichter Johannes al voorspelde: it was just the beginning!

 

Nomad Cruise V

 

Vragen over Nomad Cruise? Laat het me weten, dan beantwoord ik ze graag in een volgende blog of vlog!

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *