12x Dingen die elke digital nomad gaat herkennen


Kan jij dit als digital nomad herkennen?

Als je digital nomad bent ga je deze twaalf dingen zeker herkennen! En als je het wilt worden, dan weet je wat je te wachten staat. Wat kan jij als digital nomad herkennen?

 

Deze fases doorloopt iedereen die locatie-onafhankelijk werkt. Van ‘Wat is dat?’ tot ‘Hé, dit is chil’ en van je eerste keer wifi-problemen tot de reacties van vrienden, familie of zelfs je partner… Onderstaande twaalf dingen gaat elke digital nomad zeker herkennen!

 

Geen zin in lezen? Bekijk dan mijn video over dit onderwerp!

 

 

Bekijk meer video’s op mijn YouTube-kanaal!

 

1. Too good to be true?!

De eerste keer dat je iets over digital nomads leest of hoort, klinkt het bijna too good to be true. Wauw, werken vanuit het buitenland? En dan een Nederlands salaris verdienen en Aziatische lasten (en lusten) hebben? Maar dat zou jij toch niet kunnen? Jouw werk leent zich er niet voor. En je baas gaat dat nooit goed vinden…. Toch?

 

2. Zou het toch…?

Plots besef je dat je voor je werk grotendeels achter de computer zit. Dat je kan overleggen via Skype en mail. En dat je dankzij laptop en wifi dus ook eigenlijk best in het buitenland zou kunnen werken. Ook jij zou digital nomad kunnen zijn!

 

Werken vanaf Bali is geen straf hoor!

Werken vanaf Bali is geen straf hoor!

 

3. Die eerste keer…

Elke digital nomad herinnert zich nog zijn of haar eerste digital nomad-ervaring. Zenuwachtig startte je je laptop op aan het zwembad, met een biertje binnen handbereik. Tot je er achter kwam dat dat  toch ook weer niet zó relaxed was. In de zon kan je je scherm nauwelijks zien, kinderen maken lawaai, water spat op je toetsenbord en door dat bier kan je je amper concentreren. Om over slechte wifi en tijdsverschil nog maar niet te spreken…

 

4. Ah, het werkt!

Langzaam maar zeker vind je een modus waarin je efficiënt kan werken én kan genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Voor mij is dat geconcentreerd aan het werk voor een deel van de dag, en het andere deel nog iets leuks doen. Ook working with a view is al heel fijn. Wauw, het kan echt!

 

Koh Lanta, Thailand

 

5. ‘Hoe was je vakantie?’

Dit ga je sowieso horen als je digital nomad wordt. Niet iedereen begrijpt namelijk dat jij écht hebt gewerkt op reis. Maar ja, hoe komt er anders geld in het laatje terwijl je de wereld ziet?! It’s a lifestyle baby!

 

6. ‘Alweer op vakantie?’

Je hebt de smaak te pakken en besluit na een succesvolle nomad-trip weer op reis te gaan. ‘Ga je alweer op vakantie?’ krijg je dan te horen. Zie punt 5. Het is voor sommige mensen nog lastig te begrijpen dat ’thuis werken’ of ‘op afstand werken’ écht niet betekent dat je stiekem spijbelt op kosten van de baas. Kan ook niet als zzp’er!

 

Digital nomad

Digital nomad in Nieuw-Zeeland

 

7. ‘Hoe betaal je al die reizen?’

Nog een veelgestelde vraag aan digital nomads. Want hoe kunnen die mensen toch zoveel reizen terwijl jij maar vier weken per jaar naar Frankrijk kan? Nou, omdat digital nomads hun gewone leven verplaatsen naar een ander land. En in Thailand is wonen nu eenmaal stukken goedkoper dan in Nederland.

Lees ook mijn blog met financiële tips voor digital nomads

 

8. Een warm bad

In Nederland voel je je een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar zodra je andere digital nomads ontmoet besef je dat jij niet de enige ‘gek’ bent. Er zijn massa’s mensen zoals jij, die jou begrijpen en je uitdagen om zelfs nog meer op reis te gaan.

 

Digital Nomad Borrel

 

9. Je krijgt aanzien

De mensen thuis hebben het even aangekeken en moeten concluderen dat jij toch wel een fijn leventje hebt gecreëerd. Je bedrijf lijkt goed te gaan, je ziet er gebruind en happy uit, en ziet jaarlijks meerdere mooie plekken ter wereld. Opeens wil iedereen je tips, mag je plots spreken op borrels en belt De Volkskrant je op voor een interview.

 

10. Troubles in paradise

Jep, elke digital nomad maakt wel zo’n moment mee waarop de wifi het laat afweten op een cruciaal moment. Tijdens die Skype-sessie met die nieuwe klant valt het internet uit, of na twee uur proberen kan je WeTransfer nog steeds niet verstuurd worden… Dat is balen, maar het hoort erbij. Gelukkig gaan er vaak geen mensen dood doordat jij even offline bent!

 

Costa Rica, 2017

 

11. Je eerste Nomad Cruise

Oké, niet iedere digital nomad gaat mee met Nomad Cruise, maar nu de zesde cruise eraan komt is menig nomad toch al eens meegeweest met de varende conferentie voor reizende ondernemers. En het is aan aanrader! Zoveel herkenning, zoveel informatie en inspiratie en zoveel gezelligheid. Plus: wanneer vaar je eens in twee weken de oceaan over?!

 

12. Digital nomad & liefde

Als reizende ondernemer is het best lastig om een partner te vinden. Niet iedereen kan zich namelijk vinden in deze lifestyle en een partner die vaak weg is, is niet voor iedereen ideaal. Toch heb ik al jaren een gelukkige relatie en kreeg Milou haar vriend zo ver om ook digital nomad te worden. En anders is single zijn natuurlijk ook niet het einde van de wereld! 😉  Je ontmoet genoeg leuke mensen on the road!

 

Welke dingen vind jij erg herkenbaar? Hoe heb jij het aangepakt? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *