10x Dingen die je vaak hoort als je veel reist


Suzanne in Oostenrijk

 

Herkenbaar voor iedereen die veel reist: deze opmerkingen krijg je geregeld naar je hoofd als je vaak in het buitenland te vinden ben. Welke hoor jij het meest?

 

Je kent het vast wel: je komt terug van een toffe reis en krijgt geheid dezelfde vragen en opmerkingen als je terug bent. En bij een nieuwe reis wacht een andere reeks dingen die steeds gezegd worden. Echte reizigers zullen dit zeker herkennen!

Hoe was het? (…) Trouwens, *begint over een ander onderwerp*

Als je vaak reist heb je ook vaak reisverhalen voor het thuisfront. Maar waar één verhaal voor de meeste mensen nog leuk is om te horen, zitten er maar weinig mensen elke maand op een nieuw reisavontuur van jou te wachten. Zelden vraagt iemand dan ook nog écht door naar je belevenissen. Just another trip, right?

 

Aruba, 2017

 

Waar gaat je volgende reis naartoe?

Mensen verwachten tegenwoordig eigenlijk dat je alweer een rits aan nieuwe tripjes gepland hebt staan. Want ja, jij bent toch een reiziger? Wanneer je weer weg gaat, wordt je vaak gevraagd. Maar soms heb zelfs jij nog niets geboekt en wil je gewoon even van Nederland genieten. Mag dat? 😉

 

Ga je nou alweer op vakantie?

Je zou verwachten dat de meeste mensen het wel zien aankomen, maar soms krijg je toch nog een verbaasde reactie als je vertelt dat je weer op reis gaat. Yes, ik ga alweer op pad! Al is dat vaak geen vakantie maar ga ik op pad voor mijn blog en/of werk ik gewoon door voor SuusjeHQ. Of ik ga naar een conferentie in Los Angeles ofzo…

 

Wat is vakantie en wat is werk?

 

Hoe kom je aan al dat geld?

Mensen denken vaak dat je rijk moet zijn om veel te reizen. Maar dat hangt er helemaal van af hoe je het aanpakt! Ik reisde in 2017 bijna vier maanden totaal(!) maar verdiende ‘gewoon’ een modaal inkomen. Het is vooral een kwestie van prioriteiten en slim met geld omgaan. Probeer je kosten thuis te minimaliseren en zo goedkoop mogelijk op reis te gaan (en te zijn).

 

Oh, ik wou dat ik ook zoveel kon reizen…

Zal ik je eens wat vertellen? Dat kan je! Als je maar wilt! Ik had een paar jaar geleden slechts 24 vakantiedagen en reisde toen ook al bovengemiddeld veel. Toch vond ik dat mijn balans tussen werk en vrije tijd/reizen nog niet goed genoeg was. Ik begon voor mezelf en vond manieren om meer en meer op reis te gaan. Dus ja, if you change nothing, nothing will change.

 

Lindesnes Fyr (Noorwegen, 2017)

 

Word je nooit reismoe?

Niet vaak, want ik ben nu eenmaal gek op reizen en als ik me reismoe begin te voelen spreek ik mezelf vaak eerst streng toe. Want hoe geweldig is het dat ik zoveel mooie plekken kan zien? Daar moet je van blijven genieten! Al ben ik soms ook echt kapot na vele reisjes achter elkaar. Dan is het een kwestie van even wat langer thuis blijven, veel chil-weekendjes en dan komen de reiskriebels vanzelf weer 😉

 

Hoe lang blijf je dit nog doen?

Sommige mensen denken dat mijn reislust een fase is. Iets dat ik gedaan moet hebben en weer verder kan. Anderen noemen het vluchtgedrag. Maar ik denk dat ik altijd veel en ver wil blijven reizen. De wereld is nu eenmaal prachtig en super interessant. En van mijn leven in Nederland hoef ik zeker niet te vluchten. Ik heb het heerlijk hier, alleen er is meer dan Utrecht.

 

Reizen door Australië (2014)

 

Kom je wel terug?

Gek genoeg verwachten mensen soms dat ik stiekem een keertje niet terug ga komen. Dat ik spontaan emigreer en daar blijf. Maar no worries, ik heb geen emigratieplannen. Het lijkt mij heel tof om eens een jaar te reizen, of zelfs eens een jaar ergens te wonen. Maar ik zie mezelf niet verhuizen en niet meer terug komen. Daar vind ik Nederland te fijn voor en mijn familie en vrienden veel te waardevol!

 

Hoe run je een bedrijf als je zoveel reist?

De truc van het digital nomad-schap! Reizen en werken is een heel mooie combi omdat je oneindig kan blijven reizen als je onderweg online je geld kan blijven verdienen. Er komt echter wel wat bij kijken, zoals het juiste beroep en een goede portie discipline en flexibiliteit natuurlijk. Lees hier meer over digital nomad worden.

 

Aan het werk in mijn hotelkamer (Panama, 2017)

 

Mag ik mee?

Haha, dat moet iedereen zelf bepalen natuurlijk! Maar laat ik één ding duidelijk maken: als ik voor mijn blog op pad ga is het niet altijd mogelijk om iedereen maar mee te nemen. Groepspersreizen zijn sowieso alleen voor bloggers en bij sommige individuele trips is een +1 niet altijd standaard. En als ik als digital nomad reis – en dus door werk tijdens het reizen – is het echt een ander soort reis dan je misschien gewend bent.

 

Reizigers, welke dingen krijgen jullie vaak te horen? En voor de mensen die niet zo vaak reizen; wat vraag jij je nou altijd af? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *