5x Duurzame winkels in de Haarlemmerbuurt in Amsterdam 2


Sustainable Shoppingtour by Nukuhiva en Soulstores

Op zoek naar duurzame winkels in Amsterdam om fair producten te shoppen? Ik ging winkelen bij deze vijf shops tijdens de Sustainable Shoppingtour van Nukuhiva en Soulstores.

Eind 2017 keek ik de Netflix-docu The True Cost, begin 2018 schreef ik dit artikel over fair fashion en deze maand ging ik mee op Sustainable Shoppingtour in de Haarlemmerbuurt in Amsterdam. Je zou kunnen zeggen dat ik ‘opeens helemaal into fair fashion ben’. Niets is minder waar. Ten eerste hield ik mij al met duurzame mode bezig toen ik nog bij Textilia werkte. Ten tweede vind ik mezelf – helaas – absoluut (nog) geen fair fashion-meisje. Ik koop nog vaak genoeg kleding zonder erbij na te denken of het wel fair is. Maar het bewustzijn groeit. En hopelijk ook bij jullie!

Sustainable Shoppingtour in de Haarlemmerbuurt (Amsterdam)

Toen ik in maart las over de Sustainable Shoppingtour van Nukuhiva en Soulstores, werd ik meteen enthousiast. Utrecht of Amsterdam, dat maakte me niet eens uit. I’m on a mission: ik wil zoveel mogelijk leren over fair fashion en vooral weten welke winkels en merken nou ‘goed’ zijn en hoe je die kunt ontdekken. En dus ging ik mee naar de Haarlemmerbuurt en leerde deze vijf toffe winkels kennen mét duurzame producten. Superleuk en interessant om te ervaren én handig. Want als je duurzame winkels kent, hoef je niet meer per item op te letten ‘of het wel duurzaam is’!

1. Nukuhiva

Een fair fashion concept van mijn heldin Floortje Dessing. Nukuhiva bestaat al circa tien jaar en was één van de eerste winkels op dit gebied. Inmiddels is fair fashion en bewust leven natuurlijk hartstikke hip en kennen meer mensen Nukuhiva. Niet alleen de geitenwollensokken 😉 En terecht want Nukuhiva verkoopt niet alleen eerlijke kleding maar ook hele mooie kleding. Adres: Haarlemmerstraat 36 Update: Nukuhiva is overgenomen voor Brandmission.

Alleen kleine kortingen bij Nukuhiva, want uiterkoop staat haaks op duurzaamheid

Fair Fashion

2. The Gift Lab

Een leuke cadeauwinkel naast Nukuhiva! Je vindt hier tegenwoordig ook mode en accessoires, zoals de mooie producten van Granny’s Finest, gebreid door oma’s. Ook tof is het merk Sep7ember, dat duurzame kinderkleding maakt van oude dekens. Lang leve recycling! Adres: Haarlemmerstraat 38

The Gift Lab

Lekker zeepje

Granny’s Finest

3. Sukha

Ik had nog nooit van Sukha gehoord en ik was blijkbaar de enige, want de hele groep barstte uit van enthousiasme toen we voor Sukha stopten. En ik moet zeggen: het is een plaatje! De winkel is alleen al de moeite waard om eens gewoon te gaan kijken. Prachtig en helemaal Insta-proof 😉 Neem wel je portemonnee mee, want het is hier niet goedkoop. Maar dan heb je wel wat! Adres: Haarlemmerstraat 110

Handlettering bij Sukha

Sukha

Sukha

4. Restored

Restored is een hippe boetiek met veelal lokaal en in kleine oplages geproduceerde producten. Pronkstukjes zijn de regenjassen van Maiem, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Over duurzaamheid gesproken! Ik zag eveneens leuke zonnebrillen, sieraden en tassen, alles lekker minimalistisch en de prijzen nog redelijk. Adres: Haarlemmerdijk 39

Zonnebrillen

Tasjes

De regenjas

5. Coco-mat

Nooit geweten dat deze winkel zo duurzaam was! Al bijna 30 jaar produceert en verkoopt Coco-mat bedden, matrassen, dekbedden en kussens, alles om heerlijk te slapen in overeenstemming met de natuur. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen en op een duurzame, eerlijke manier. Denk aan kokosvezels, natuurlijk rubber, wol, katoen, zeegras, paardenhaar, zijde, linnen en hout. Wauw, mag ik ook zo’n bed? Dit is toch wel andere koek dan mijn IKEA-slaapkamer! Adres: Haarlemmerplein 19

Misschien wel de oudste duurzame winkel van Nederland?!

Lekker bedje

Welke winkels kende jij al? Wat is jouw eigen favo winkel voor fair fashion? Dankjewel Talita

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “5x Duurzame winkels in de Haarlemmerbuurt in Amsterdam