Tips voor Valencia van een insider 1


Banco de Valencia

 

Move over Barcelona, Valencia is hard bezig de populairste citytrip van Spanje te worden! Wij hebben inside tips voor een weekendje Valencia.

 

Heb je alle reisgidsjes voor Valencia al doorgelezen, maar kan je nog wel wat insider tips voor jouw stedentrip gebruiken? Sofie woont sinds januari 2017 in het mooie Valencia en als inwoner van de stad kan ze je de leukste tips meegeven. 

 

Shoppen

Een van de steden in Spanje die het best bekend staat om te gaan shoppen is Valencia. Je hebt natuurlijk altijd een grote winkelstraat met de bekende modeketens als H&M, Zara, Pull&Bear, enzovoorts, maar het is veel leuker om te gaan shoppen bij de kleinere boetiekjes en vintage winkeltjes. Waar kun je deze vinden? In el Carmen en Ruzafa, de hipste wijken van de stad. Vintage winkeltjes in el Carmen zijn bijvoorbeeld San Spirito Vintage en Used Vintage Valencia, in Ruzafa ga je naar KAUF en Paranoid. En sla Gnomo niet over! Dit is een leuke cadeauwinkel waar je je ogen uitkijkt.

Ga je liever wat chiquer shoppen? Ga dan naar de wijk Canovas. Rondom het mooie gebouw Mercado Colón vind je erg mooie boetiekjes. En wil je nog een stapje verder? De meest exclusieve winkelstraat van Valencia is Calle de Poeta Querol met merken als Louis Vuitton, Loewe en Boss.

Tip! In Canovas zit de leuke Bed and Breakfast ABCyou. Het is super leuk ingericht en je krijgt veel tips van vaak Nederlandse medewerkers.

 

Mercado Colon

 

Fietsen door het Turia park

Fietsen door Valencia is een must. Dit is heerlijk omdat het overal vlak is. Vooral fietsen door het 9 kilometer lange Turia Park en naar een strand is een echte aanrader. Bezienswaardigheden die je in het park zeker niet mag overslaan zijn: Palau de la Musica, Gulliver en natuurlijk de welbekende gebouwen van Santiago Calatrava: Ciudad de las Artes y Sciencias.

Tip! Vlakbij het Turia park vind je een geheim plekje: Jardines de Monforte. Dit is een prachtige kleine tuin die zeker de moeite waard is om te gaan bekijken.

 

Fietsen door Valencia – Palau de la Musica

 

Hippe food spots ontdekken

Valencia is sinds een paar jaar helemaal booming en in een populaire stad zitten natuurlijke veel hippe food spots. De wijk Ruzafa staat hier bekend om. Mijn favoriete koffietentje in deze wijk is Artysana. Het is een gezellig en leuk ingericht tentje met vegetarische geroosterde broodjes en sandwiches. Ook de eigenaren zijn toppers. Ben je een echte zoetekauw? Dan moet je zeker naar Dulce de Leche gaan, waar de vitrines vol met taartjes staan. Houd je erg van koffie? Ga dan naar Bluebell. Ik ga zelf altijd voor de heerlijke broodjes die ze er hebben. Een bekend vegetarisch restaurant is Copenhagen. Een andere aanrader is La Finestra waar je super gezellig zit en kleine pizzaatjes kunt eten.

In El Carmen zit mijn favoriete vegetarische hotspot, genaamd Almalibre. Hier hebben ze de bekende açai bowl. De variant genaamd The Runner is een aanrader! Een andere leuke food spot in El Carmen is restaurante IO. Ze hebben een lekkere internationale menu kaart en een terras aan de achterkant, vaak in de zon!

Tip! In de wijk El Carmen zit een geweldige hostel: Valencia Lounge Hostel. Dit is hét hostel als je houdt van design. Je kijkt je ogen uit!

 

Acai Bowl – Almalibre

 

Mooie gebouwen in het oude centrum

Het oude centrum van Valencia heeft een overvloed aan mooie gebouwen. Een van mijn favoriete is het keramiekmuseum bij Raconada de Federico Garcia Sanchiz, gebouwd in een prachtige Barokke stijl. Het museum is gevestigd in een paleis dat eigendom was van de Markies van de Twee Wateren. Iets verderop staat het gebouw Banco de Valencia op de kruising van Carrer del Poeta Querol en Carrer del Pintor Sorolla. De details aan de bovenkant van dit gebouw zijn het mooist. Twee andere favoriete gebouwen zijn Mercado de Colón en het treinstation van de stad genaamd Estación del Norte. Mercado de Colón was vroeger een overdekte voedselmarkt en is nu een ontspanningsruimte met terrasjes en restaurants. Ik vind de architectuur van dit gebouw prachtig. Het is ontworpen door Francisco Mora Berenguer, die ze ook wel Valencia’s Gaudi noemen. Het Estación del Norte vind ik zo mooi door de details op de gevel.

Tip! Hier in de buurt zit een leuk hotel voor een goede prijs: One shot hotel.

 

Keramiek Museum

 

 

Paella en pinchos eten

Wat je zeker ook moet doen in Valencia is pinchos (kleine tapas op een broodje) en paella eten. Mijn favoriete pinchosrestaurant is Tanto Monta in de wijk Algiros. Het is een super gezellige bar waar altijd een leuke sfeer hangt en ook de bediening is super aardig. Maar bovenal hebben ze ontzettend lekkere pinchos. Voor een typisch Valenciaanse paella met kip en konijn ga je naar Casa Carmela. Hier wordt de paella nog op traditionele wijze gemaakt: op houtvuur.

 

Marktjes van Valencia

Een aantal overdekte voedselmarktjes gaan bekijken in Valencia is ook zeker een aanrader. In het centrum zit niet alleen de grootste van de stad, maar ook nog eens de grootste van heel Europa. En wist je dat er een bar te vinden is in de Mercado Central? Central Bar heet het tapasbarretje en dat is zeker het proberen waard, want het is van een bekende chefkok uit de provincie Valencia: Ricard Camarena. Wil je iets minder toeristisch? Dan raad ik aan om naar de markt in Ruzafa te gaan. Mercado de Ruzafa is ook gevestigd in een mooi gebouw. Als je om het gebouw loopt kun je zien dat elke kant een andere kleur heeft. De vier kleuren van de gevel zijn te wijten aan de verscheidenheid aan producten die er worden verkocht.

 

Mercado Central

 

Ben je net zo enthousiast geworden over Valencia als ik? Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips gehad! Ik wens jullie alvast heel veel plezier!

Liefs, Sofie

 

Voor nog meer insider tips kun je een kijkje nemen op Soofinvalencia.com, waar Sofie je als echte local meeneemt in ‘haar’ Valencia.

 

Volg Sofie op Instagram. Volg Vrije Meid op Facebook.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Tips voor Valencia van een insider