Duurzame tip: op reis met SnappCar of BlablaCar


Autootje in Rome

Roadtrippen met SnappCar en BlablaCar is op meerdere vlakken ultiem verantwoord. Imke licht ze voor je uit.

Met SnappCar huur je eenvoudig een auto van een particulier, terwijl je met BlaBlaCar meerijdt met een vreemde. Beide initiatieven zijn niet alleen beter voor het milieu en je portemonnee, maar leveren ook een leuke ontmoeting op. Iets voor jou?

Voordelen

Initiatieven als Snappcar en BlablaCar zijn vandaag de dag dé trend in duurzaam recreatieland. Door auto’s met elkaar te delen, zijn er in totaliteit minder rijtuigen nodig. Zo wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd, ga je bewuster leven, bespaar je kosten én maak je op een dieper niveau contact met je medemens. Wat ons betreft een win-win situatie op alle fronten. Dit is hoe beide bedrijven werken en je het maximale uit deze verantwoorde manier van reizen haalt.

Huurauto in Costa Rica

SnappCar

Registreer jezelf eenvoudig online en vind door middel van het invullen van je postcode en plaats direct een auto in de buurt. Dien een huurverzoek in bij de auto-eigenaar en wacht totdat deze geaccepteerd wordt. Na de volledige goedkeuring en betaling ben je good to go. Je gaat verzekerd en wel op pad, er staat 24/7 een supportteam voor je klaar bij geval van nood en je bevindt je in een betrouwbare community. Tel hier het 30-50% voordeel voor je portemonnee bij op en niets houd je meer tegen om nieuwe plekken te ontdekken.

BlablaCar

BlablaCar is carpoolen, maar dan net even anders. Je reist van elke opstapplaats die je maar wilt, naar de bestemming die je wenst. Of je nu zelf een rit uitzet of bij iemand in de auto stapt, er staat je sowieso een trip te wachten die je nooit zal vergeten. Want niets is leukers dan met gelijkgestemden dezelfde kant op reizen, toch? En samen op pad betekent ook samen de kosten delen. Zo rijd je bijvoorbeeld al voor 35 euro van Amsterdam naar Parijs en voor elf euro van Rotterdam naar Brussel. Voor het geld hoef je het dus niet te laten! Aanmelden is ook bij BlablaCar zo gepiept én gratis. Op dus naar die sociale, geldbesparende en efficiëntere reiservaring dwars door Europa.

Waar gaat jouw volgende rit naartoe?

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg Suzanne persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *