Hoe ik reizend mijn geld verdien [+vlog] 1


Dream big!

 

Reizend geld verdienen? Klinkt als een droom? Is het niet! Maar je moet er wel voor werken…

 

De afgelopen jaren heb ik enorm veel gereisd. ‘Werk je nog wel eens?’ vraag je je misschien af, als je weer een selfie vanuit het buitenland voorbij zag komen. Ik werk zeker! Als bewijs post ik vaak genoeg een foto van achter mijn laptop, al dan niet vanuit een tropisch oord. Het grootste deel van mijn werkzaamheden kan ik namelijk online uitvoeren, en dus ook vanuit Thailand of Costa Rica. Maar hoe doe ik dat eigenlijk: al reizend geld verdienen? Hoe verdien je geld op reis?

 

Digital nomad op Nomad Cruise

 

Geld verdienen op reis: hoe dan?

In 2017 was ik totaal vier van de twaalf maanden van huis. In 2016 waren dat er drie. Ondanks het vele reizen lever ik niet in op mijn inkomen. Ik verdien namelijk ook geld op reis. Niet mét het reizen, maar met de content die ik over het reizen schrijf en met het werk dat ik tijdens het reizen – online – kan uitvoeren. Laat je dus niet misleiden: ik krijg niet betaald om te reizen 😉

 

Content over reizen

Dankzij al mijn reizen heb ik altijd wel inspiratie voor een blogje. En door al mijn blogs word ik regelmatig gevonden door nieuwe klanten. Ik verdien niet veel geld met mijn blog, maar het is dus wel een fijn acquisitiemiddel en visitekaartje/portfolio. Zo werd ik in 2015 gevraagd om te gaan bloggen voor Rondreis.nl, één van mijn eerste opdrachtgevers. In 2017 kwam daar August&July bij. Ook mocht ik laatst voor Better Places naar Jamaica om daar content te gaan maken over hun nieuwste rondreis. Zo kan ik toch een beetje mijn geld verdienen dóór het reizen.

 

Roadtrip!

 

Online pr-werkzaamheden

Het grootste deel van mijn inkomen komt uit pr-werkzaamheden. Dat heeft niet direct met reizen te maken, maar doordat ik zelfstandig pr-adviseur ben en veel van mijn werkzaamheden online zijn uit te voeren, kan ik mijn pr-werkzaamheden gewoon op reis uitvoeren. Ideaal! Zo komt er ook geld binnen als ik aan het reizen ben. Daarbij richt ik mij tegenwoordig grotendeels op bedrijven uit de reisbranche, dus mijn reiskennis en -ervaring komt vaak toch van pas in mijn werk. Zo schreef ik laatst nog een gastblog voor VIVA namens mijn klant Better Places over hoe tof reizen met locals is.

 

Online PR-cursus.nl

Volgende week lanceer ik samen met Chantal PR-cursus.nl, een online PR-cursus waar mensen in hun eigen tijd alles kunnen leren over pr, zodat ze zelf hun pr kunnen gaan doen (of voor het bedrijf waar ze werken). In 24 hoofdstukken vertellen we – op video en in tekst – alles over free publicity krijgen en wat je kunt doen om vaker – gratis – in de media te komen. Neem vooral een kijkje op onze site! Door deze online cursus kan ik hopelijk binnenkort een passief inkomen gaan genieten tijdens het reizen (of thuis).

 

 

Passief inkomen

Een passief inkomen is ideaal natuurlijk, maar zeker voor reizigers. Door eerst veel te investeren, kan je later hopelijk de vruchten plukken. Een online cursus, e-book, vooraf opgenomen webinar en andere geautomatiseerde werkzaamheden kunnen allemaal een passief inkomen opleveren. Zo kun je niet alleen reizend geld verdienen, maar hoef je niet eens uren te maken op reis!

 

Ook reizend je geld verdienen?

Als jij meer wilt reizen en tijdens het reizen ook geld wilt blijven verdienen, is het volgende belangrijk:

  • heb online werkzaamheden die je op reis kunt uitvoeren
  • gebruik jouw reiservaring voor toffe content die je verkoopt
  • ontwikkel een online cursus of ander product dat passief inkomen oplevert
  • of: word een grote influencer die betaalde samenwerkingen kan opzetten rondom het reizen 😉
  • geniet!

 

Bekijk mijn vlog hieronder:


Hoe zou jij je geld kunnen verdienen op reis? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hoe ik reizend mijn geld verdien [+vlog]