Zomer-tip: huur een boot waar je in kunt overnachten 1


Ahoy in mijn dikke truien!

Superleuk zomeruitje gespot: huur een boot waar je in kunt overnachten en tour een paar dagen rond in eigen land. Meet Frederiek in Driehuizen!

Aan een doodgewone dijk aan Laag-Holland, tegenover Juffertje in het Groen, ligt Frederiek, een platbodemboot die te huur is voor een basic maar romantisch weekendje weg. Neem Frederiek mee door de wateren van Noord-Holland en geniet van het samenzijn met de natuur.

Vakantieboot Frederiek

Frederiek is een heerlijke vakantieboot voor maximaal vier personen. Er is een tweepersoonsbed en de tafel en bankjes kunnen worden omgeklapt tot nog een bed. Sidenote: dan wordt het wel flink krap denk ik! Er is ook een keukentje in Frederiek, waar je zelfs een fornuis vindt en je eigen maaltijd kan klaar maken. Het campingtoilet (lees: emmer met deksel) is ideaal voor tijdens het varen en als je ’s avonds moet plassen. En zo heb je eigenlijk alle basisvoorzieningen aan boord voor een onafhankelijk weekendje weg. Waar gaat de reis naartoe?

Frederiek in Driehuizen

Ons bed

Het zitje

De keuken

Camper op het water

Onze reis start in april. Omdat het nog vrij koud is varen we niet te lang – klein rondje Alkmaardermeer – en leggen aan bij een mooi plekje; de Woudhaven. Hier kunnen we ook – nu nog gratis – verblijven ’s nachts. En er is niemand anders! Ik snap meteen de magie van Frederiek: gaan waar je wilt gaan en overnachten waar je wilt overnachten. Je bent op en naast het water één met de natuur. En aan de ene kant is Frederiek lekker basic en kun je zelfs je eigen boodschappen meenemen, en aan de andere kant heeft het ook iets decadents. Rustig varen en aanleggen bij fijne restaurantjes voor een hapje en drankje. Ik kan hier wel aan wennen!

Onze overnachtingsplek

Natuur

Genieten!

Zonsondergang in de jachthaven

Koken en afwassen

Terwijl vriendlief een hengel uitgooit, geniet ik heerlijk op het dek van een boek. De zon schijnt en hierdoor is het – met extra dikke trui – goed uit te houden buiten. Zodra de zon ondergaat wordt het helaas flink fris en zijn we genoodzaakt binnen te zitten. Hierdoor hebben we direct minder ruimte, maar met wat kaarsjes aan maken we het wel heel gezellig. We eten een zelfgemaakte salade en lekkere broodjes van een lokaal bakkertje, waar we eerder zijn gestopt. En dankzij de watervoorziening aan boord kunnen we binnen de afwas doen. Daarna kruipen we lekker onder de dekens. Verrassend genoeg passen we samen prima in het bed! Die is vooral erg breed, waardoor we als we schuin liggen niet onze voeten stoten.

Warmte aan boord

We hebben het die nacht niet koud gehad. Frederiek ligt dan wel in het water, maar we hebben onszelf blijkbaar lekker warm kunnen houden. Om die warmte vast te houden besluiten we de douche te bewaren voor thuis. Nu de boot verlaten om in een koud toiletgebouwtje te gaan douchen zien we niet echt zitten. Dat zal in de zomer wel anders zijn. Dan spring je zelfs het water in, en is een campingdouche de ideale afkoelmethode. Om, over die lange zomeravonden en borrels op het dek nog maar niet te spreken. Kortom, als we Frederiek nu al leuk vinden, moet het in de zomer helemaal fantastisch zijn. We zien de potentie en zijn trots deze ervaring al in een koud aprilweekend te hebben meegemaakt 😉

Here we go!

Woke up like this

De stille wateren van Noord-Holland

Op weg naar de Woudhaven

Ook met Frederiek op pad?

Je huurt Frederiek voor 130 euro per nacht. Dit is niet goedkoop, maar een unieke ervaring is het wel. Hoe vaak heb jij al op een boot geslapen en werd je in de Noord-Hollandse rust wakker? Juist! 😉 -> En via deze link ontvang je 30 euro korting als je Frederiek via Airbnb boekt! 

Tips:

  • Neem warme kleren mee. Het kan koud worden op het water!
  • Life is better in flipflops: ideaal om snel naar het toiletgebouw te kunnen lopen
  • Bring your book: er is – gelukkig – geen tv
  • Doe vooraf boodschappen, dan heb je sowieso wat te eten bij je
  • Dorp De Rijp is een aanrader!
  • Behoefte aan meer comfort? Verblijf dan in Juffertje in het Groen voor soortgelijke natuur náást het water
Is Frederiek iets voor jou?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Zomer-tip: huur een boot waar je in kunt overnachten

  • Ivan

    Wij zijn ook begonnen met het huren van een boot. Al gauw waren we verstokte vaarfans. Ik heb nu mijn vaarbewijs gehaald. Wij willen nu een boot kopen. Niets zo heerlijk als een vaarvakantie. Nederland is er ook zo’n geschikt land voor.