Toeren naar Noordwijk met een Volkswagen Kever Oldtimer Cabrio 2


<3

Met dank aan Huureenoldtimer.nl reed ik begin mei in een vijftig jaar oude Volkswagen Kever Cabrio naar Noordwijk. Onderweg zag ik de tulpenvelden in Lisse en lunchte ik op het strand bij beachclub Bries.

Flash forward: het is een extreem zonnige dag in mei en mijn vriend en ik hebben net geluncht bij strandtent Bries in Noordwijk. Voldaan stappen we in onze Kever Cabrio Oldtimer. We willen net wegrijden als een parkeerwachter op mijn raam klopt. “Jullie weten dat je ergens staat waar je niet mag parkeren?” Oeps!

We krijgen gelukkig geen boete, want het zijn extreme (weers)omstandigheden en we staan niet voor een uitrit. Wel raken we aan de praat met de parkeerwachter. “Zijn jullie net getrouwd ofzo dat jullie zoiets aan het doen zijn?” vraagt hij verbaasd. Maar nee, we zijn niet net getrouwd. We vonden het simpelweg een steengoed idee om met een oldtimer cabrio naar Noordwijk te rijden om daar decadent te lunchen in de zon aan het strand!

Bekijk hieronder ons uitje in drie minuutjes!

Ook doen?

Een oldtimer huur je via Huureenoldtimer.nl. Het bedrijf bezit meer dan tien toffe oldtimers, waaronder Volkswagenbusjes (waar ik eerder al mee ging toeren), een Porsche, Fiat 500, Mini en dus ook een Volkswagen Kever Cabrio. Ik koos de Kever Cabrio omdat ik die super fotogeniek vind en bij een Porsche zou ik nog banger zijn om het ding te slopen 😉 Dat de Kever een cabrio is, was eigenlijk toeval. We wisten natuurlijk niet dat het begin mei al zulk lekker weer zou zijn.

Met de vriend

Naar de tulpenvelden

Lekker toeren in de Kever

Ze zijn er nog!

Oldtimer huren

We halen de oldtimer op bij de loods in Nieuwegein, niet ver van ons huis vandaan. Vooraf hebben we een borg van 500 euro moeten overmaken. Nu moeten we alleen nog een handtekening zetten en krijgen we een instructie. Rijden in een oldtimer is geen rocket science, maar je moet net even weten hoe dingen werken. Starten kan lastig gaan bijvoorbeeld (beetje gas bijgeven). En harder dan 90 kilometer per uur moet je niet willen. Maar verder is het vooral gaan en genieten. Bekijks heb je zeker!

Snelweg met 90 km p/h

Even een pitstop

Tulpen in Lisse

Onderweg naar Noordwijk stoppen we bij de prachtige bloemenvelden bij Lisse. Hier wil ik graag foto’s maken en bovendien houd ik – uiteraard – erg van bloemen. Ik vind het zelfs nog leuker om langs deze velden ‘in het wild’ te rijden dan om naar de Keukenhof te gaan. We zetten de auto dus even aan de kant van de weg, maken wat foto’s en komen terug om verschillende mensen naast onze Kever te vinden. Iedereen is nieuwsgierig en vraagt dingen over het bouwjaar en of de auto van ons is. Trots melden we dat we de Kever hebben gehuurd via Huureenoldtimer.nl.

Tulpenmeisje

Geluk!

Prachtig Holland

Happy face

Tulpen bij Lisse

Lunchen bij Bries

Een parkeerplekje vinden blijkt in Noordwijk dus een hele uitdaging. Uitwijken naar een andere badplaats kunnen en willen we echter niet, want we hebben een reservering bij Bries, waar we een paar jaar geleden ook al eens samen aten. En dat was lekker! Bries hoort bij Hotel Vesper en is gespecialiseerd in vis, als ik dat zo kan zeggen. Ik herinner me namelijk meteen die prachtige tafel vol zeevruchten (en ik ben niet eens een groot visliefhebber) en een heerlijke plank vol sushi, sashimi en een perfect gebakken tonijnsteak. Anyway, hier gaan we nu dus lunchen!

Drankje bij Bries

Altijd goed: kroketten op brood

Burrata

Klein voorafje 😉

Vis, burrata en kroketten

We beginnen met een lekker drankje vooraf. Ik een sap van de dag (aardbei en watermeloen – heerlijke combi!) en mijn vriend met een witbiertje. Uiteraard bestellen we weer de plank met sushi en sashimi, want die staat dus gewoon nog op de kaart. Omdat we dit voorafje delen en erge trek hebben, bestellen we daarna allebei nog een apart gerecht. Ik de salade met burrata en mijn vriend kalfskroketten op brood. Yummie! Heerlijk genieten in het zonnetje aan het strand. Daar heb je toch geen reden voor nodig? Je vindt Bries op het strand bij strandafrit 2 (Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk).

Bries Noordwijk

Noordwijk aan Zee

Tot de volgende keer!

Na nog een heerlijke strandwandeling gaan we weer op huis aan. Nou ja, Nieuwegein dan. We moeten de Kever helaas weer terugbrengen. Lisse en Noordwijk, tot volgend jaar? Het tulpenseizoen start maart 2019 weer. Al vind ik het strand altijd fijn! En wat betreft oldtimers: misschien ben ik volgend jaar wel ervaren genoeg om de Porsche aan te durven 😉

Suus in de tulpenvelden

Hoe vaak ga jij eens spontaan een dagje weg in eigen land? Of heb je daarvoor een goede reden nodig?

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Met dank aan Huureenoldtimer.nl en Bries!
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Toeren naar Noordwijk met een Volkswagen Kever Oldtimer Cabrio