10x Hotspots in Venice (Los Angeles)


De hipste restaurants van Venice, Los Angeles

 

De leukste hotspots in LA vind je in hip en relaxed Venice, de tofste wijk van Los Angeles. Dit zijn mijn tien favorieten.

 

Afgelopen april was ik (weer) een week in Los Angeles. Samen met Lucia verbleef ik in een Airbnb in het leuke wijkje Venice. Venice – en dan met name Abbot Kinney Boulevard- telt talloze fijne hotspots. Ik kwam er niet aan toe alles te testen (Eggslut, The Tasking Kitchen, Gjelina…) maar ik heb mijn best gedaan! Deze tien hotspots zijn SuusjeQ-approved!

 

Hip doen in Venice

Rose Avenue, de nieuwe Abbot Kinney

Venice Beach

Abbot Kinney Boulevard

 

1. The Butcher’s Daughter

De dochter van de slager serveert enkel vegetarische gerechten, en als het even kan ook nog helemaal vegan. Denk aan een vleesloze BLT sandwich met vegan bacon die (een klein beetje) naar echte bacon smaakt en er vooral net zo uit ziet. Cold pressed sapje erbij of een goede barista-koffie en klaar is Kees! Neem wel je portemonnee en hipste outfit mee, want dit is hé-lemaal Venice. Er is ook een vestiging in New York. In LA vind je The Butcher’s Daughter aan de Abbot Kinney Boulevard. Kan niet missen: check het volle patio-terras!

 

Mijn vegan BLT

Bezoekers aan de (sap)bar

 

2. Salt & Straw

Je ruikt Salt & Straw al als je aan komt lopen over de Abbot Kinney Boulevard, de hipste straat van LA en het hart van Venice. Salt & Straw verkoopt voornamelijk schepijs en dat in heerlijke smaken als Roasted Strawberry Coconut en Salted Malted Chocolate Chip Cookie Dough. Waan je Sjakie in de Chocoladefabriek, proef alle smaken die je wilt en snuif die heerlijk zoete geur op, alvorens je geniet van het lekkerste ijsje van LA. Er zijn ook vestigingen in andere Amerikaanse steden trouwens.

 

Salt & Straw

De smaken

Met Martin van Nomad Cruise

 

3. Greenleaf

Bij toeval ontdekten we dit tentje de eerste avond. Nou ja, echt toeval was het niet, want we gingen doelbewust naar Abbot Kinney Boulevard om restaurantjes te spotten. Maar over Greenleaf had ik nog niet eerder gelezen. Such a shame, want een hartstikke leuke tent met leuke Amerikaanse barmannen, lekker en healthy eten voor schappelijke prijzen (check happy hour!) en altijd een plekje.

4. Zinqué

Het állereerste tentje waar we binnenstapten in LA, en niet voor niets. Zinqué staat namelijk bekend als ideale werkspot. Laptops approved dus! Overigens is dat vaak het geval, maar je ziet veelal dat er speciale hoekjes zijn voor ‘digital nomads’ of dat er alleen tussen bepaalde tijden laptops op tafel mogen. Bij Zinqué zit je goed, ook voor de koffie trouwens. En uiteraard aan de Abbot Kinney Boulevard.

 

Zinque

 

Intelligentsia

Hip hip hip en helemaal LA. Dat is Intelligentsia. Ik blijf Intelligentista zeggen, maar dat ter zijde. Hier haal je goede koffie, heerlijke matcha croissants en kun je fijn werken en mensen kijken. Loop er niet voorbij, want je Intelligentsia zit in een soort steegje aan de Abbot Kinney Boulevard!

 

 

Intelligentsia in Venice

Matcha croissant

 

Gjusta

Om de hoek van Abbot Kinny Boulevard, op weg naar Rose Avenue, vind je Gjusta, een soort luxe bakkerij, deli, broodjeszaak, afhaal-traitteur met allerlei lekkere, dure dingen. Je kan ook plaatsnemen op het gezellige terras aan de achterkant trouwens. Heerlijke chaotische zaak waar het megadruk is maar toch alles klopt en je goed eten krijgt.

 

Je zou er zó voorbij lopen… maar dit is Gjusta!

Gjusta

 

Gratitude Café

Aan het hippe up and coming Rose Avenue (Abbot Kinney, eat your heart out!) zit het Gratitude Café, een fijne plek voor ieder moment van de dag. Ontbijt, brunch, lunch of dineer of haal een vers sapje af aan de counter. IK heb hier alleen een juice gehaald, dus kan er verder niets over zeggen, maar de reviews over deze tent spreken voor zich!

 

Gratitude Café

Work-proof!

 

In-N-Out

Zo fout dat het bijna weer hip is (hallo Instagrambabes!) maar bovenal hot: De In-N-Out is een begrip in Zuidwest-USA en serveert een simpel menu. Mensen hebben de keuze uit burgers, cheeseburgers of de befaamde Double Double, een burger met dubbel vlees en dubbel kaas. Uiteraard is er ook friet en frisdrank. Lucia en ik gingen twee keer naar de In-N-Out, en er stond twee keer een dikke rij. Must-do in LA dus! Helemaal als je het trendy, dure gebeuren zat bent.

 

Dubbel hamburgers bij In-N-Out

 

High Rooftop Lounge

Eén van de weinig rooftops in Venice (want hallo geen hoogbouw) en daarom een absolute go als je in Venice bent. Drink een drankje bij High Rooftop Lounge, een ietwat fancy terras met uitzicht over Venice Beach en de rest van Venice. Neem je ID maar mee, want daar wordt fors op gecontroleerd. De ingang vind je overigens bij Hotel Erwin.

 

Rooftop with a view

Venice Beach

 

Café Buna

Letterlijk tegenover onze Airbnb zat Café Buna, een ontbijt- en lunchtentje waar je heerlijk Amerikaans kunt genieten. Onbeperkt filterkoffie voor een paar dollar (uit een grote mok), pancakes, eieren en ander ‘zwaar’ ontbijt in grote porties en een serveerster die je honey of sweetie noemt. Tipje als je hier in de buurt zit! En als je minder geld wilt uitgeven aan ontbijt is daar altijd Wendy’s Bagels nog…

 

All American Café Buna

Pancakes for breakfast

 

Wat is jouw favo hotspot in LA?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *