Vijf redenen om op workation te gaan


Sarah op workartion

 

Sarah ging op workation om in alle rust te werken aan klussen die ze steeds voor zich uitschoof en vond het ideaal! Ze deelt hier haar vijf redenen om op workation te gaan.

 

Ken je die uitspraak ‘bij de loodgieter lekt de kraan altijd?’ Zo werkt dat ook bij mij: voor mijn klanten ren en vlieg ik, maar achter de schermen van mijn eigen bedrijfje is er te veel nog niet op orde. Ik besloot op workation te gaan om zonder afleiding eens orde op zaken te stellen en te werken aan een pareltje van een website.

 

Psst, denk jij nu: wat is een workation? Lees het hier! 

Tussen de Albanese schapen

What’s in it?

Een workation betekent zoveel als een werkvakantie. Misschien vraag je je af wat daar het nut van is. Je hele boeltje bij elkaar pakken en in het vliegtuig stappen om vervolgens in een ander land de boel weer op te tuigen en met risico van slecht internet je werk proberen te doen. Het kost tijd en geld, maar levert het ook wat op? Absoluut.

 

1. Focus

Voor mij was de reden om op workation naar Albanië te gaan dat ik me even kon focussen op werk dat ik steeds voor me uitschuif. Juist niet de dagelijkse gang van zaken meenemen en elders doen, maar me even afsluiten van de waan van de dag. Ik ging dan ook mee op een zogenoemde ‘focusreis’, waar een combinatie van effectief werken en ontspanning centraal staat.

 

Een ontspannen wandeling na een dag hard werken

 

2. Nieuwe inzichten

Voor mij werkt het goed om uit mijn vaste omgeving te zijn om nieuwe inzichten op te doen. De natuur van Albanië leent zich daar perfect voor. Het is er sereen, er loopt hier en daar een kip rond en het lokale leven gaat gestaag zijn gang. Daar waar ik thuis in mijn vrije tijd toch snel even mijn telefoon pak loop ik nu een rondje door de natuur of ga ik bewust op een steen zitten om even te landen. Door de week heen kreeg ik wat fijne inzichten en wist ik beter welke kant ik op wil met mijn bedrijf.

 

Mijn uitzicht tijdens het werk

 

3. Ontspanning

Zie hierboven. Het internet is in Albanië over het algemeen prima heb ik me laten vertellen, op het moment dat ik er ben laat het wat te wensen over. Wat een cadeau is dat! Hallo prikkelreductie! Dat bevordert de ontspanning om het werk heen, evenals de wandelingen die Andrina van Reizenvoorfocus heeft uitgestippelt voor ons. Niks is verplicht maar het is zonde om niet te doen wat mij betreft.

 

Hiken op de Slangenberg

 

4. Nieuwe mensen ontmoeten

Ik werk op een super toffe plek in Utrecht, bij #workmode. Daar zit ik met allemaal jonge ondernemers, wat heel inspirerend is. Tijdens mijn workation ontmoet ik mensen die uit totaal andere branches komen, allemaal een eigen verhaal hebben. Dat is een verrijking. Van te voren had ik geen flauw idee wat de mensen met wie ik op reis zou gaan allemaal doen en surprise: het doet er niet toe. Juist omdat je een korte periode heel intensief samen bent (maar niet samen aan iets werkt) leer je elkaar snel redelijk goed kennen. Ik deelde een kamer met iemand en grappig genoeg was dat vanaf de eerste nacht al heel ‘gewoon’.

 

Een super leuke club dames bij elkaar!

 

5. Uit je comfortzone treden

Whatever je comfortzone is: tijdens een workation moet je er soms wel uit. In mijn geval zat ‘m dat in een stukje vertrouwen op mijn lichaam. Die heeft de laatste tijd wat klappen te verduren gehad en ik vond het heel spannend om in Albanië te gaan hiken. Gedachten als ‘wat als?” “stel je voor dat”, zorgden vooraf wel voor wat spanning bij mij. Ik heb dit ook eerlijk aangegeven bij de groep en we hadden alle tijd en ruimte om het op passend tempo te doen. Ik deed en overwon en ben vooral heel trots dat mijn lijf weer sterk genoeg is om dergelijke activiteiten te ondernemen.

 

Iets met ‘door inspanning ontspanning’

De perfecte workation

Mijn workation duurde een week en dat was perfect. Vijf dagen zouden te kort geweest zijn, dan was er te weinig tijd voor ontspanning. Na aankomst is het toch even schakelen allemaal en anders was ik al snel een dag verloren. Dat is dus wel een tip die ik kan meegeven. Ook bestemming en organisatie zijn belangrijk natuurlijk. Ik ging weg met Andrina Sol van Reizen voor Focus. Haar insteek sloot goed aan bij mijn behoeften en het toffe is dat ze reizen organiseert naar de Balkan, nou niet een gebied waar je 1,2,3 aan denkt toch? Alles was perfect geregeld: van vervoer tot verblijf, eten en zelfs lokale sim-kaarten en notitieboekjes bij ontvangst.

 

Ook eens op workation? Kijk op FemaleWorkation.nl wanneer de volgende trip plaatsvindt!

 

Werken met een kabbelend beekje op de achtergrond

 

Het resultaat

Ik had misschien een iets te groot to-do lijstje gemaakt dus ik heb niet alles kunnen doen, maar juist het belangrijkste heb ik met aandacht gedaan en is af. Hopelijk zien jullie het resultaat binnenkort op mijn nieuwe website 😉

 

Lijkt een workation jou leuk? Of werk jij liever gewoon in Nederland?

 

Ook op workation? Suzanne, oprichter van Vrije Meid, organiseert 6-13 april 2019 een Female Workation naar Barcelona!

Share

Over Sarah Kuypers

Sarah Kuypers is freelance copywriter en pr-adviseur, ze werkt drie dagen per week voor SuusjeHQ en heeft daarnaast diverse kleine opdrachtgevers. Volg Sarah voor je dagelijkse dosis momlife, ondernemen en reizen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *